Αν θέλουμε να ρίξουμε διεισδυτική ματιά σε παιχνίδι με σημασία τούτη την αγωνιστική, σίγουρα θα σταθούμε στην αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Λεβαδειακό. Φυσικά και δεν αγνοείται το ντέρμπι (ναι, τέτοιο είναι!) ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό, ούτε το ταξίδι της ΑΕΚ στο Αγρίνιο, ωστόσο σημασία έχουν και άλλες μάχες. Αυτές που μπορεί στη διάρκεια της διαδρομής να αποβούν καθοριστικές στο «μένω – πέφτω» παιχνίδι.

Στην Ηπειρο, λοιπόν. Ο ΠΑΣ του Γιάννη Πετράκη μοιάζει να έχει βραχυκυκλώσει αυτή τη χρονιά. Δυσκολεύεται παντού. Είτε με τους μικρούς, είτε με τους καλύτερους. Και έχει να πάρει τρίποντο από την τέταρτη αγωνιστική, όταν επικράτησε του Αρη (1-0) σε ματς που ελάχιστοι ανέμεναν να το κάνει. Τότε, θυμίζω, ήταν τα καλά φεγγάρια του Αρη. Μήπως όμως και τα αντίστοιχα του ΠΑΣ; Εκτοτε, λίγα πράγματα και ήδη η ομάδα διατηρείται σε χαμηλές πτήσεις, έχοντας μαζέψει μόλις επτά βαθμούς. Το μέλλον φαντάζει αβέβαιο. Για τη συνέχεια της πορείας των Ιωαννίνων στη Σούπερ Λίγκα. Αλλά και για τον ίδιο τον καλό προπονητή, τον Πετράκη. Εδώ και κάμποσο διάστημα, ένας από τους τεχνικούς που μένουν καιρό στον ίδιο πάγκο και το αξίζουν, ακούει πολλά και διάφορα. Πως έκανε τον κύκλο του, δεν βρίσκει λύσεις για την ανάκαμψη, ξέμεινε από ιδέες. Κι όμως, το βέβαιο είναι πως προσπαθεί, αλλά ο ΠΑΣ δεν έχει τη δυναμική αλλοτινών εποχών, ενώ και το ρόστερ δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι έχει παικταράδες. Ο Γιάννης Πετράκης έχασε πόντους, ελπίζει σε σερί για να ξεκολλήσει, κυρίως όμως περιμένει μια νίκη.

Στον αντίποδα υπάρχει ο Λεβαδειακός. Ομάδα που συνήθως τις τελευταίες αγωνιστικές κάνει ένα μικρό θαύμα και διασφαλίζει την παραμονή στην κατηγορία. Δεν έχουμε εδώ ένα σύνολο που μπορεί κάποιον να ξαφνιάσει. Αλλωστε, με τους έμπειρους Ζησόπουλο, Τσαμπούρη, Μητρόπουλο, τι μπορεί να σε εκπλήξει; Στην επίθεση ο Μαρκόφσκι είναι γνωστός για τις ικανότητές του και ο Στανόγεβιτς μόλις στο τελευταίο πριν από τη διακοπή παιχνίδι πέτυχε δύο γκολ απέναντι στον ΟΦΗ. Υλικό έχει ο Λεβαδειακός και ίσως το πρόγραμμα μέχρι τώρα να μην ήταν το καλύτερο δυνατό ή σωστότερα, το πλέον βατό για ικανοποιητική σεζόν. Δεν ενθουσιάζει η γνωστή για τις μεταπτώσεις της ομάδα, σίγουρα όμως μπορεί να πάρει παντού αποτέλεσμα καθώς παραμένει δυσκολοκατάβλητη. Ειδικά απέναντι σε ομάδες του ίδιου, πάνω-κάτω, βεληνεκούς. Οποιος νικήσει στη μάχη της Παμβώτιδας, ασφαλώς και θα πάρει βαθιά ανάσα ενόψει της συνέχειας.