Η εικόνα του Απόλλωνα Σμύρνης στα πρόσφατα παιχνίδια του είναι ο οδηγός του Γιώργου Δώνη προκειμένου να προετοιμάσει την ομάδα για τον αυριανό αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Η μαζική άμυνα που παρουσίασε στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ αναμένεται να είναι και πάλι το όπλο της ομάδας του Γιάννη Ματζουράκη στο ΟΑΚΑ. Και αυτή τη μαζική άμυνα θα κληθεί να αντιμετωπίσει αύριο το Τριφύλλι.

Είναι δεδομένο πως ο Γιώργος Δώνης θα επαναφέρει σχήμα με τέσσερις στην άμυνα, προκειμένου να έχει περισσότερους παίκτες μπροστά και να καταφέρει να διασπάσει την άμυνα του Απόλλωνα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να πάει σε ένα σχήμα 4-4-2, βάζοντας και Μακέντα και Καμπετσή στην επίθεση, με τους Μπουζούκη και Χατζηγιοβάνη στα άκρα. Θα περιμένει, πάντως, να δει και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο τελευταίοι, που επιβαρύνθηκαν αρκετά με τα παιχνίδια της Ελπίδων και έκαναν ταξίδια και στη Θεσσαλονίκη και στην Αυστρία.

Γι’ αυτό και υπάρχει η σκέψη του 4-3-3, με τον Μακέντα στην επίθεση, τον Καμπετσή πίσω του και τον Χατζηθεοδωρίδη να κερδίζει μια θέση στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ωστόσο, η τελική απόφαση αναμένεται σήμερα από τον Γιώργο Δώνη, που θα περιμένει να δει σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές του.

Από κει και πέρα, ο Κότσαρης θα βρίσκεται στο τέρμα, Γιόχανσον (δεξιά) και Ινσούα (αριστερά) στην άμυνα και οι Κολοβέτσιος και Μαυρομμάτης στο κέντρο των μετόπισθεν.

Οσον αφορά τη μεσαία γραμμή, ο Κουρμπέλης από τη στιγμή που είναι έτοιμος θα είναι ο ένας του άξονα, ο Κάτσε έχει το προβάδισμα για να βρίσκεται δίπλα του, με τον Χρήστο Δώνη να έχει πιθανότητες και να διεκδικεί θέση.

Στη «σέντρα» βγάζει ο Αλαφούζος τον Παϊρότζ

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεσμεύεται βάσει του ιδιωτικού συμφωνητικού που έχει υπογράψει με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ να μην προχωρήσει σε καμιά δημόσια τοποθέτηση γύρω από το θέμα. Αλλά φροντίζει μέσω διαρροών να περνάει τα μηνύματα που θέλει και να «ενημερώνει» για τις εξελίξεις.

Εν αρχή ήταν τα αναπάντητα SMS που έστελνε στον Παϊρότζ. Και τώρα εμφανίζεται μια απάντηση από πλευράς Πιεμπονγκσάντ με την οποία ο Αλαφούζος επί της ουσίας «βγάζει στη σέντρα» τον Ταϊλανδό. Οπως και τον άμεσο συνεργάτη του, Βίκτωρα Ρέστη, το όνομα του οποίου αναφέρεται σε αυτό το περιβόητο SMS του Παϊρότζ προς τον Αλαφούζο. Παρά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας δεν υπήρξε κάποια διάψευση από πλευράς του έλληνα επιχειρηματία.

Ο Αλαφούζος πετάει το μπαλάκι στην πλευρά του Ταϊλανδού, θέλοντας ο ίδιος να δείξει δύο πράγματα: ότι κάνει τα πάντα για να υλοποιήσει τη συμφωνία, αλλά η καθυστέρηση οφείλεται στην άλλη πλευρά και πως πλέον είναι και ο ίδιος δύσπιστος για το αν πράγματι ο Παϊρότζ και ο Ρέστης σκοπεύουν να επενδύσουν.

Παράλληλα, όλες οι πηγές  αναφέρουν ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει αρχίσει εκ νέου την… αναζήτηση για νέους «συμπαίκτες», καθώς αν δεν προχωρήσει η υπόθεση με την Pan Asia, από το καλοκαίρι κι έπειτα θα χρειαστεί στήριξη. Ωστόσο, οι προσπάθειες που είχε κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν είχαν πέσει στο κενό.

Η ιστορία με τον Παϊρότζ παραμένει στον αέρα και αύριο είναι δεδομένο πως στο ματς με τον Απόλλωνα θα γίνει… σφυγμομέτρηση. Και για τον Ταϊλανδό, αλλά πολύ περισσότερο για τον Βίκτωρα Ρέστη, το όνομα του οποίου δεν κάνει καθόλου καλό γκελ στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Μαυροπάνος για έξι μήνες; Οχι!

Δύσκολα μπορεί να προκύψει θέμα Μαυροπάνου, όπως αναφέραμε και χθες. Δώνης και Νταμπίζας δεν θέλουν παίκτη που να τον πάρουν για έξι μήνες. Και ο Μαυροπάνος είναι μία τέτοια περίπτωση. Αρα «καίγεται» αυτομάτως.