Ου παντός πλειν ες… Τενερίφην, αυτό είναι βέβαιο και ο ΠΑΟΚ το ήξερε καλά: δεν πλέει κάποιος εύκολα ούτε στα Κανάρια Νησιά, ούτε σε ολόκληρη την Ισπανία, απ’ όπου ο Δικέφαλος έφευγε ηττημένος εδώ και δεκαοκτώ χρόνια, αλλά καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια…

Καιρός επίσης φέρνει τον Χρυσικόπουλο να παρουσιάζει τον καλύτερο… Λίνο της ζωής του (24 πόντοι, 6/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ) και να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην άλωση της Τενερίφης, με το καλάθι που πέτυχε 23 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

«Λίγοι περίμεναν ότι μπορούσαμε να νικήσουμε εκεί, αλλά εμείς μεταξύ μας το πιστεύαμε» τόνισε χθες ο Ούλιαμ Χάτσερ, που μπορεί να μοιάζει με μετά Χριστόν προφήτη, αλλά ύστερα από τέτοια επιτυχία μπορεί να λέει ό,τι θέλει!

Δίκην déjà vu από την περυσινή σεζόν, στην οποία είχε εκκινήσει με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά, ο ΠΑΟΚ γνώρισε τρεις σερί ήττες στο εφετινό Champions League, αλλά ανέκαμψε, πέτυχε τέσσερις απανωτές νίκες και στάνιαρε!

Υπάρχουν βεβαίως και τα παράπλευρα οφέλη: η μεγάλη και ιστορική νίκη του στην Τενερίφη έγινε το… παυσίπονο για την ήττα του περασμένου Σαββάτου από τον Ηφαιστο στη Λήμνο και του ανορθώνει το φρόνημα ενόψει του μεθαυριανού ντέρμπι αιωνίων με τον Αρη.

«Ανυπομονώ να ξαναπαίξω σε αυτό το ματς και περιμένω από τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο και να μας δώσει ώθηση για να νικήσουμε» τόνισε ο Χάτσερ, ο οποίος διάγει την τρίτη διαφορετική θητεία του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.