Ο Ραζβάν Λουτσέσκου βγάζει… σπυράκια όταν ακούει για πρόωρες ανανεώσεις συμβολαίων. Πολύ απλά διότι ο ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ θέλει οι παίκτες του να είναι 100% συγκεντρωμένοι στον στόχο του πρωταθλήματος και να μην ασχολούνται με το πότε και αν θα ανανεώσουν πρόωρα το συμβόλαιό τους.

Την Τετάρτη ήρθε η ανάρτηση του Φερνάντο Βαρέλα («40 μέρες μένουν») που τελικά όπως είπε δεν είχε να κάνει με το συμβόλαιό του (από την 1η Ιανουαρίου μπορεί να το διαπραγματεύεται ως ελεύθερος), αλλά με τον χρόνο που απομένει για να ολοκληρώσει την ανακαίνιση στο πατρικό του…

Μια μέρα αργότερα, χθες δηλαδή, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μιλώντας σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης (Fair play) για το ποδοσφαιρικό μέλλον του τόνισε χαρακτηριστικά:

«Μιλάω με την ομάδα και εκτός και εντός γηπέδου, αλλά θεωρώ ότι ακόμα δεν είμαστε κοντά σε λύση. Είμαι συγκεντρωμένος πάντως στο αγωνιστικό κομμάτι.

Δεν ξέρω το μέλλον μου, ελπίζω να βρω μία ομάδα που θα μου προσφέρει ένα συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια. Είναι νωρίς ακόμα να συζητήσω για απόσυρση.

Θέλω πρώτα να ανανεώσω το συμβόλαιό μου αλλά θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ. Οταν είμαι χαρούμενος σε ένα μέρος, όπως είναι η Θεσσαλονίκη, λέω στον ατζέντη μου ότι δεν θέλω να ακούσω άλλες προτάσεις από άλλες ομάδες και θέλω να ανανεώσω τη συνεργασία μου με τον ΠΑΟΚ» είπε μεταξύ άλλων και άντε μετά να πιστέψει ο Λουτσέσκου ότι οι παίκτες του δεν σκέφτονται και κάτι άλλο εκτός από το κυριακάτικο παιχνίδι.

«Καταλαβαίνω ότι λήγουν κάποια συμβόλαια και από την άλλη μεριά η διοίκηση γνωρίζει πολύ καλά τη δική μου άποψη σε αυτές τις περιπτώσεις. Η ομάδα είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος, διανύουμε μια καλή περίοδο, είμαστε σε καλή κατάσταση και έχουμε τη θέληση να κερδίσουμε παιχνίδια. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι μπορούμε να αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε παιχνίδια, έχουμε αυτοπεποίθηση για τη φιλοσοφία μας και τη δουλειά μας.

Ετσι, μέχρι τώρα δεν μπορώ να πω ότι κάποιος παίκτης επηρεάστηκε από αυτή την κατάσταση» είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στις καθιερωμένες δηλώσεις στη Nova ενόψει του κυριακάτικου αγώνα κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Από το παιχνίδι στην Ξάνθη πέρυσι (όπου «έπαιζε» το κεφάλι του) άρχισε ένα εκπληκτικό σερί του ΠΑΟΚ το οποίο ουσιαστικά συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν εύκολα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου όχι μόνο δεν έμεινε σε αυτό, αλλά θύμισε σε όσους θεωρούν ότι τώρα αρχίζουν τα εύκολα για τον ΠΑΟΚ: «Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζουμε με την 4η ομάδα στη βαθμολογία και μετά αρχίζει μια σειρά αγώνων με ομάδες που παλεύουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό, άρα κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι το έργο μας αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι» τόνισε ο τεχνικός των κυπελλούχων Ελλάδος, που ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι (μετά το εκτός με τη Βίντι και το εντός με τον Παναιτωλικό) βασικό τον συμπατριώτη του Αλίν Τόσκα, στη θέση του Αντελίνο Βιεϊρίνια που δεν είναι 100% έτοιμος.

Στο μεταξύ, χαράς ευαγγέλια για τους φίλους του ΠΑΟΚ καθώς άνοιξε και πάλι (μετά τη σχετική ανακαίνιση) η μπουτίκ της ομάδας. Το νέο κατάστημα εκτείνεται σε τρεις ορόφους, σε έναν εντυπωσιακό χώρο 230 τ.μ., με όλα τα αγαπημένα προϊόντα των φίλων του ΠΑΟΚ. Το 1926 δεν βρίσκεται τυχαία στο όνομα της μπουτίκ, καθώς εκτός από το έτος ίδρυσης του ΠΑΟΚ, σηματοδοτεί το έτος που ολοκληρώθηκε η κατασκευή της Αγίας Σοφίας, της εκκλησίας που θυμίζει σε όλους την Κωνσταντινούπολη και τις ρίζες της ομάδας.

Εκλέγεται νέο ΔΣ στην ΠΑΕ

Την Τρίτη το πρωί στο γήπεδο της Τούμπας θα διεξαχθεί η ετήσια γενική συνέλευση του ΠΑΟΚ, όπου εκτός από τα οικονομικά θέματα που θα συζητηθούν θα υπάρχει και η εκλογή του νέου ΔΣ.