Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική. Οχι, δεν πρόκειται για την Ημέρα της Γυναίκας, ωστόσο δύο κορίτσια θα αναλάβουν τον δύσκολο ρόλο των βοηθών στο παιχνίδι του Παναιτωλικού με την ΑΕΚ. Και σίγουρα είναι σημαντικό όχι μόνο το ματς, αλλά και η αποστολή τους στο Αγρίνιο. Αν δεν λαθεύω, ουδέποτε στο παρελθόν και σε ματς σπουδαίο και κορυφαίας κατηγορίας, η επιτροπή διαιτησίας εμπιστεύεται δύο διαιτήτριες. Εν προκειμένω, στο παιχνίδι θα εμφανιστούν η Χρυσούλα Κουρομπύλια και η Μαρία Δέτση. Ο Περέιρα και οι συν αυτώ τις εμπιστεύονται και μένει να φανεί πως έχουν δίκιο.

Η Κουρομπύλια, διεθνής χρόνια, είναι αυτή που συχνά πυκνά επιλέγεται από τους επικεφαλής της διαιτησίας. Εχει πορεία αρκετών ετών, με τα πάνω και τα κάτω της, όπως άλλωστε και οι άνδρες συνάδελφοί της. Οσον αφορά τη Μαρία Δέτση, τη μάθαμε τούτη τη σεζόν και έχει ήδη κάποιους ορισμούς και αγώνες στο ενεργητικό της. Θα γίνει διεθνής οσονούπω, ανέβηκε εφέτος στη μεγάλη κατηγορία ύστερα από μόλις έναν χρόνο στη Β’ και έχει όνειρα για καριέρα μεγάλη. Μακάρι να τα υλοποιήσει και ποιος θα ήθελε το αντίθετο; Η διαιτησία, άλλωστε,  έχει ανάγκη νέα και άφθαρτα πρόσωπα στις τάξεις της. Και να σημειωθεί ότι αυτή την αγωνιστική η ΚΕΔ δεν έφερε κάποιον ξένο, αλλά μοίρασε τα παιχνίδια σε γηγενείς διαιτητές. Οχι, δεν πρόκειται να κάνει πίσω αναφορικά με την επιθυμία της τα σπουδαία ραντεβού να τα παίζουν αλλοδαποί ρέφερι, ωστόσο τούτη τη φορά έκρινε πως δεν υπάρχει κάποιο ντέρμπι. Κι ας υποδέχεται ο Ατρόμητος τον Ολυμπιακό, δηλαδή τίθενται αντιμέτωπες δύο ομάδες που βρίσκονται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Με δεδομένο, όμως, ότι μόνο τα ντέρμπι με τα βαριά χαρτιά δίνονται στους ξένους, εδώ η ΚΕΔ κινήθηκε όπως και στο παρελθόν.

Και μια και η κουβέντα είναι στα διαιτητικά και δη σε αυτά των γυναικών. Τι συμβαίνει με την κατά τεκμήριο καλύτερη ελληνίδα διαιτήτρια, τη μόνη που έχει παίξει σε μεγάλες διοργανώσεις; Πού είναι, αλήθεια, η Θάλεια Μήτση; Στο παρελθόν οι αρμόδιοι την όριζαν σε ματς Κυπέλλου (περισσότερο), αποφεύγοντας επιμελώς να της δώσουν καλύτερα παιχνίδια και ας είχε τα τυπικά προσόντα και τα διαιτητικά γαλόνια. Το καλοκαίρι την έβγαλαν από τους πίνακες και έμεινε μόνο σε αυτούς των γυναικών. Λέγεται ότι πριν από λίγες ημέρες την έβγαλαν και από αυτούς τους πίνακες και το συγκεκριμένο από μόνο του συνιστά θέμα. Γιατί θα έπρεπε να υπάρχει κάποια εξήγηση, που όμως δεν δόθηκε. Αν δεν έτρεξε στα τεστ, μπορούσε να δοκιμάσει δεύτερη φορά όπως έκαναν αρκετοί και αρκετές. Δεν προέκυψε κι ας είχε παρουσιάσει χαρτί δημόσιου νοσοκομείου που δικαιολογούσε την απουσία της. Η ΚΕΔ έχει υποπέσει σε λάθη, μάλλον έχει παραβιάσει κανονισμούς και υπάρχουν καταγγελίες. Αρκετά σύντομα θα προκύψουν θέματα!