Ασχετος. Πρόχειρος. Αντιγράφει αβασάνιστα ό,τι ακούει και λέει συνήθως ανόητα πράγματα. Προχθές στη Βουλή, συνέδεσε πάλι τις παροχές που υποτίθεται ότι κάνει (πανηγυρίζουν οι συνταξιούχοι όλης της χώρας με τη γαλαντομία του – τους έδωσε ένα 20άρικο τον μήνα αύξηση, αφού τους είχε λιώσει επί τέσσερα χρόνια!!!) με τον Δημήτρη Τσοβόλα, και το περίφημο «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα». Επειδή προφανώς θα το ξαναχρησιμοποιήσει, και επειδή δεν υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία από αυτό, δηλαδή να συνδέεις παροχές με το «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα», οφείλω να ενημερώσω τον πρόεδρο Αλέξη, υπεύθυνο της σχετικής διαστροφής της πραγματικότητας, τι είναι ακριβώς αυτό που είπε ο Ανδρέας το 1992.

Το είπε σε μια προεκλογική του συγκέντρωση που έγινε εκτός του κέντρου της πόλης, στο Περιστέρι συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 1992, απ’ αφορμή την αναπληρωματική εκλογή στη Β’ Αθήνας για την έδρα του Δημήτρη Τσοβόλα ο οποίος είχε εκπέσει από το αξίωμα του βουλευτή, λόγω της παραπομπής του στο Ειδικό Δικαστήριο. Ενώ λοιπόν έχει ξεκινήσει να μιλάει στο πλήθος εμφανίζεται κάτω από την εξέδρα ο Τσοβόλας, και φυσικά αποθεώνεται. Ο εξαιρετικά δημοφιλής τότε Τσοβόλας σηκώνει τα χέρια και ανταποκρίνεται έντονα και με ενθουσιασμό στην αποθέωση, ο Ανδρέας που  αντιλαμβάνεται αμέσως το γεγονός, λέει, σχεδόν γελώντας, τη φράση «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα».

Αυτό ακριβώς. Ημουν εκεί, το είδα με τα μάτια μου, το άκουσα με τα αφτιά μου, και δεν μπορεί κανείς να με διαψεύσει. Επικαλούμαι δε τη μαρτυρία όσων στελεχών του ΠΑΣΟΚ ήταν σε εκείνη την ιστορική συγκέντρωση…

Η ιστορική αλήθεια

Τούτων δοθέντων, θεωρώ ως απόλυτο ψεύδος ότι η συγκεκριμένη φράση συνδέεται με παροχές  και πολύ περισσότερο με παροχές χωρίς στόχο, για ψηφοθηρικούς λόγους που τάχα μου έκανε ο Ανδρέας, και καλλιεργεί μετ’ επιτάσεως όλη η δεξιούρα ανεξαρτήτως κομμάτων…

Και επειδή κάποτε οι συνεργάτες του Τσίπρα ζήτησαν από τον Νίκο Παπανδρέου «να τους δώσει τίποτε κασέτες από ομιλίες του πατέρα του» για να «σπουδάσει» προφανώς ο άλλος χειρονομίες και κινήσεις του Αειμνήστου, ενημερώνω τον πρόεδρο Αλέξη που λέει με τόση ευκολία τέτοια ψέματα ότι η ομιλία Ανδρέα στο Περιστέρι υπάρχει και στο YouTube πλέον – μπορεί να την αναζητήσει.

Είναι η ίδια εκείνη ομιλία στην οποία ακούστηκε για πρώτη φορά αυθόρμητα το «όταν οι άλλοι (η Δεξιά δηλαδή του Μητσοτάκη) θα ψάχνουν γι’ αρχηγό, εμείς θα σε φωνάζουμε ξανά πρωθυπουργό». Πράγμα που επιβεβαιώθηκε ακριβώς έναν χρόνο και τέσσερις μήνες μετά, τον Οκτώβριο του 1993 με τη σαρωτική νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια για το «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα» και οτιδήποτε άλλο ακούγεται ή λέγεται είναι ένα τεράστιο ψέμα, μια κατασκευή. Διά χειρός όχι μόνο Τσίπρα αλλά και πολλών άλλων…

Ενας άθλιος νόμος

Της κατηγορίας «για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλαιότεροι» είναι ό,τι προανέφερα, αλλά αισθάνομαι ότι έχει πέσει πολλή παπάτζα στη χώρα, και είπα να παρέμβω λιγάκι μήπως και διορθωθεί η κατάσταση. Αν και δεν το βλέπω, και δεν είναι θέμα απαισιοδοξίας…

Παρακολουθώ ας πούμε την υπόθεση με την καθαρίστρια που έκανε το λάθος να μη φοράει το (χαρακτηριστικό) κόκκινο γάντι-διαβατήριο ΣΥΡΙΖΑ για έναν καλό διορισμό στο Δημόσιο. Η κατακραυγή του κόσμου οδήγησε… αυθορμήτως την κυρα (πολύ)Ξένη Δημητρίου να παρέμβει, να ασκήσει αναίρεση και άλλα τέτοια συγκλονιστικά.

Η δε κυβέρνηση να αισθάνεται ανακουφισμένη που έπραξε το αυτονόητο η Δικαιοσύνη και δεν πάει η γυναίκα, η φτωχιά, η απελπισμένη, για ένα πλαστό απολυτήριο δημοτικού 10 χρόνια μέσα. Τώρα – εδώ είναι η υποκρισία – τα έχουν βάλει όλοι με τους δικαστές του Εφετείου. Οι δικαστές φταίνε για έναν άθλιο νόμο, αυτόν τον περί καταχραστών του Δημοσίου; Ή αυτοί που τον συνέταξαν και δεν μερίμνησαν για τη φύση των αδικημάτων που μπορεί να εμπίπτουν στις διατάξεις του;

Ο νόμος αυτός είναι για περιπτώσεις τύπου Energa και λοιπών συγγενών και φίλων, για να θυμηθώ κάτι έτσι στα πρόχειρα. Να το πω πιο απλά. Δεν μπορεί ο άλλος που ενέχεται στο σκάνδαλο – το συγκεκριμένο, που προανέφερα – να τιμωρείται με 10 χρόνια κάθειρξη και να του δίνεται αναστολή για να μπορεί να κάνει το κομμάτι του στη Μύκονο. Kαι να μη μιλάει κανείς, δε. Πώς είναι δυνατόν, ας πούμε, αφού καταδικάστηκε με τον συγκεκριμένο νόμο, σε τόσα χρόνια φυλακή, να έχει η ποινή ανασταλτικό αποτέλεσμα; Και η φουκαριάρα η καθαρίστρια του παιδικού σταθμού του Βόλου να τρώει πρωτόδικα 15 χρόνια φυλακή, όσα και ο άλλος, και στο Εφετείο 10;!!

Ανακεφαλαιώνω, ο νόμος είναι για κλέφτες. Κανονικούς. Δεν είναι για Γιάννη Αγιάννηδες. Αν χρειάζεται βελτίωση να γίνει άμεσα. Στη σωστή κατεύθυνση. Για να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι, που λένε και στο χωριό μου.

Μυστήρια επαναπρόσληψη

Θα περιγράψω δε τώρα, την ειδική μεταχείριση που επιφυλάσσει το κράτος ΣΥΡΙΖΑ σε «δικά του» παιδιά, όπως πιάνονται με ανάλογη γίδα στην πλάτη (όπως λέμε και στην εύανδρο Ηπειρο), για να καταλάβουμε όλοι τι ακριβώς εκπροσωπεί και τι αντιπροσωπεύει  αυτή η «πρώτη φορά Αριστερά στην κυβέρνηση». Την αντιδιαστέλλω δε με την περιπέτεια της καθαρίστριας.

Εχω στα χέρια μου απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κοντονή, με ημερομηνία 24/7/2018 (δεν τον είχε στείλει ακόμη ο Τσίπρας στη Ζάκυνθο να κόβει βόλτες στην πλατεία απερίσπαστος υπουργικών καθηκόντων), η οποία αφορά την απόλυση υπαλλήλου του υπουργείου Δικαιοσύνης ονόματι Γεωργίου Δόνου του Ανδρέα. Ο κύριος Δόνος είχε προσληφθεί «προς πλήρωση (αντιγράφω) κενής θέσης ειδικότητας ηλεκτρολόγου-μηχανικού Η/Υ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου  αορίστου χρόνου για τη στελέχωση της Μονάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάλυσης του υπουργείου».

Στην απόφαση Κοντονή αναφέρεται ως λόγος της απόλυσης ότι «δεν ήταν νόμιμη η πρόσληψη καθώς δεν διέθετε όλα τα απαιτούμενα προσόντα». Τι προσόντα δεν διέθετε ο άνθρωπος; Οτι ένα μάστερ που προσκόμισε από ένα Ινστιτούτο του Νιου Τζέρσεϊ «δεν είναι (αντιγράφω εκ νέου) αναγνωρισμένος ως ισότιμος με μεταπτυχιακό  τίτλο σπουδών διάρκειας τουλάχιστον ενός ακαδημαϊκού έτους, ενώ τα δικαιολογητικά που προσκόμισε δεν ήταν επαρκή ώστε να αποδεικνύεται εμπειρία τεσσάρων ετών από την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών».

Ο υπουργός, άτεγκτος όπως πάντα, κοινοποίησε την απόφασή του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών μαζί με τον φάκελο του κ. Δόνου – α, σε κάτι τέτοια, τύπος και υπογραμμός ο άνθρωπος.

Αγνοώ εντελώς τι έκανε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών με τον φάκελο που του απέστειλε ο Κοντονής υπουργός. Τον άνοιξε; Τον διάβασε; Τον πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων δεδομένης της βάρβαρης τύχης που επιφύλασσε εν συνεχεία στον αποστολέα το μέλλον, το αδιόρατο; Αγνωστο.

Η ουσία είναι ότι έχω και μία άλλη απόφαση. Με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου 2018, της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης «ήμουν κάποτε στην αυλή του Σημίτη και ύστερα έγινα ΣΥΡΙΖΑ» Ζορμπά. Την 46882/32694/27551/8203/25-09-18. Τι λέει; Οτι (αντιγράφω ως έχει) «διορίζεται από 29/08/18 ο Δόνος Γεώργιος του Ανδρέα κάτοχος διπλώματος του NEW JERSEY INSTITUTE OF TECHNOLOGY-NEWARK COLLEGE OF ENGINEERING ως ειδικός σύμβουλος με το 130 (παρακαλώ…) μισθολογικό κλιμάκιο της ΠΕ κατηγορίας στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Παραδίδω το θέμα σε δημόσια έκθεση, και αποφεύγω οιοδήποτε σχόλιο. Αλλωστε περιττεύει. Υποθέτω ότι  κάποια απάντηση θα έχει η κυρία Ζορμπά, για το πώς είναι δυνατόν να διορίζει σύμβουλό της άτομο το οποίο έχει απολυθεί από το Δημόσιο ως παρανόμως προσληφθέν. Και αν δεν έχει αυτή, σίγουρα θα έχει ο αρμόδιος εισαγγελέας…