Συμπλήρωσε το 1/3 του πρωταθλήματος στη δεύτερη θέση, χωρίς ακόμα να έχει γνωρίσει την ήττα. Βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, του οποίου σταμάτησε το νικηφόρο σερί με το 1-1 στο Περιστέρι. Βρίσκεται τέσσερις πόντους πάνω από τον αυριανό του αντίπαλο, Ολυμπιακό. Επτά πάνω από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Μια πορεία ανάλογη της περσινής, τότε που όλοι αναρωτιόντουσαν αν οι Περιστεριώτες θα γίνουν «η Λέστερ της Ελλάδας».

Είναι δύσκολο στην Ελλάδα να ζήσουμε κάτι ανάλογο με αυτό που έζησαν στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Λέστερ. Είναι δύσκολο να αντέξει μια ομάδα. Μοιάζει απίθανο κάποιος σύλλογος σαν τον Ατρόμητο να φτάσει μέχρι το τέλος και να κόψει το νήμα. Ομως στη δυτική όχθη της Αττικής ζουν το δικό τους «παραμύθι».

Μαζί και στη βόλτα

Εχουν φτιάξει ένα δικό τους γαλατικό χωριό. Και πορεύονται σε αυτή την πορεία μόνοι τους, κλείνοντας μάτια και αφτιά σε ό,τι συμβαίνει γύρω τους.

Υπάρχει μια ιστορία από την περσινή σεζόν, έπειτα από μια νίκη στην Κέρκυρα, που ο Κάναντι επέτρεψε στους παίκτες του να βγουν όλοι μαζί έξω. Τους είπε ότι δεν θέλει να πιουν, δεν θέλει να παρεκτραπούν, αλλά θέλει να είναι όλοι μαζί σαν μια ομάδα ακόμα και στη βόλτα τους. Είχε πει κι άλλες, «μυθικές» ατάκες ο Αυστριακός σ’ εκείνη την ομιλία του, που δεν μπορούν να γραφτούν. Ομως ήταν εκείνη η βραδιά που όλοι στην ομάδα κατάλαβαν δύο πράγματα: πως ο Κάναντι είναι σπουδαίος και πως αυτή η παρέα θα συνεχίσει σε υψηλές πτήσεις.

Ενας για όλους

Αποδεικνύεται και φέτος. Παρά τις όποιες αλλαγές, παρά τις όποιες δυσκολίες, παρά τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν, ο Ατρόμητος παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Μοιάζει να έχει τρυπήσει το ταβάνι του και από μόνος του να βάζει τον πήχη ακόμα ψηλότερα. Και να προσπαθεί να τον περάσει ξανά και ξανά. Στο αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα απουσιάζει ο τραυματίας Ουγγράι, όμως ο Κάναντι δεν προβληματίζεται. Γνωρίζει πως η ομάδα είναι έτσι δομημένη, που δεν πτοείται από μια απουσία. Γνωρίζει πως αυτός που θα μπει θα μοχθήσει περισσότερο από αυτόν που θα λείπει.

Ο Ατρόμητος έχει δημιουργήσει ένα προφίλ που παιχνίδια σαν το αυριανό, με μια μεγάλη ομάδα και κυρίως μέσα στην έδρα του, θεωρούνται απ’ όλους ντέρμπι. Κανονικό ντέρμπι…