Αλλαγή σκυτάλης στον ΠΑΟΚ, στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου με τον Λιούμπος Μίχελ. Μια απόφαση του Δικεφάλου που έφερε στο προσκήνιο σε ρόλο αθλητικού διευθυντή τον φιλόδοξο Μάριο Μπράνκο και που ήδη έστειλε πολλούς ατζέντηδες στη Θεσσαλονίκη. Γιατί ο Ιανουάριος δεν είναι και τόσο μακριά και γιατί ο Βαντίμ Σαμπλί (ο μάνατζερ που έκανε σχεδόν όλες τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια) μάλλον δεν θα είναι… μονοπώλιο στη νέα τάξη πραγμάτων.

Τι θα ψάξει ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι; Ώς και τρεις διαφορετικές μεταγραφικές υποθέσεις. Η σειρά είναι «αριστεροπόδαρος εξτρέμ», «αριστεροπόδαρος μπακ» και ένας κεντρικός αμυντικός με διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα του Χοσέ Ανχελ Κρέσπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο του ΠΑΟΚ περιλαμβάνει και μια… μετατόπιση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ραζβάν Λουτσέσκου (φωτογραφία) θέλει να κρατήσει στο ρόστερ της ομάδας τον Αλίν Τόσκα – τον συμπατριώτη του που αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως δανεικός από τη Ρεάλ Μπέτις. Δεν θα τον υπολογίζει πλέον όμως ως εναλλακτική λύση για τη θέση του αριστερού μπακ πίσω από τον Βιεϊρίνια, γι’ αυτό και αναζητά άλλον αριστερό μπακ. Σκοπεύει τον Τόσκα να τον προσθέσει στις επιλογές του, για τους στόπερ. Εκεί όπου πίσω από τον Βαρέλα και τον Κρέσπο υπάρχει το χάος. Ή, πιο σωστά, ο φευγάτος Χατσερίντι και ο Μαλεζάς που έχει ώς τώρα μόλις μία συμμετοχή σε ματς Κυπέλλου. Η νέα «σύνθεση» των κεντρικών αμυντικών θα είναι: Κρέσπο, Βαρέλα, μεταγραφή, Τόσκα και Μαλεζάς.

Για τον εξτρέμ δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι ιδιαίτερο. Ουσιαστικά ο Λουτσέσκου δεν θέλει τον Ουάρντα. Και κάπως έτσι προκύπτει η ανάγκη ενίσχυσης.

Η λεπτομέρεια

Ο ΠΑΟΚ εδώ και καιρό σε ό,τι αφορά τη θέση του στόπερ παρακολουθεί με πολύ ενδιαφέρον την περίπτωση του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη (φωτογραφία) που κάνει και φέτος πολύ καλή σεζόν με τον Αστέρα. Ο Δικέφαλος μπορεί να ικανοποιήσει οικονομικά την ομάδα της Τρίπολης και βέβαια να δελεάσει τον νεαρό στόπερ. Η υπόθεση αυτή όμως δεν είναι απαραίτητο ότι θα προχωρήσει, λένε κάποιοι καλά ενημερωμένοι, φωτογραφίζοντας ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που η αναπόφευκτη παρουσία του σε ενδεχόμενο deal μάλλον φέρνει και δεύτερες σκέψεις. Λεπτομέρειες προσεχώς…

Ξετρελάθηκε

Τεχνικός διευθυντής από ομάδα που συμμετέχει σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης βρέθηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Εκεί λοιπόν εντελώς απροσδόκητα ξετρελάθηκε με κάποιον που δεν είχε κατά νου ότι μπορεί να προκύψει ως σημείωση στο μπλοκάκι του. Ο λόγος για τον Εμάνουελ Ινσούα, που όπως έχουμε αναφέρει κατ’ επανάληψη πολύ δύσκολα θα παραμείνει στην Ελλάδα, από την αλλαγή του χρόνου και έπειτα. Και ας επιμένει ο Παναθηναϊκός για το αντίθετο!

Ο Μανόλο

Θυμάστε εκείνο το ρεπορτάζ της στήλης, στις 20 Οκτωβρίου για το τηλεφώνημα της ΑΕΚ στον Χιμένεθ αναφορικά με τον Ματέο Γκαρσία του Αρη; Θυμάστε ότι τότε γράψαμε πως ο Μανόλο απάντησε πως δεν μπορεί να βοηθήσει την πρώην ομάδα του σε αυτή την υπόθεση, γιατί έχει καταλάβει πως θα τον απολύσουν; Ε, το ένστικτό του αποδείχθηκε σωστό. Δεν άντεξε ούτε μήνα στα Κανάρια Νησιά. Εκεί, που πλέον το αφεντικό είναι ο Πάκο Ερέρα (φωτογραφία). Ο τέως του Αρη, για τον οποίο η στήλη έγραψε στις 11 Νοεμβρίου πως ήθελε και εκείνος να φύγει από τον Αρη. Φαίνεται πως είχε τους… λόγους του.

Θα πάρει και φορ

Μεταγραφικά… μαντάτα και από τον Αρη, που πλέον υπό τον Σάββα Παντελίδη σχεδιάζει τη συνέχεια της σεζόν. Ο έλληνας τεχνικός είναι αρκετά ευχαριστημένος από το επίπεδο του ρόστερ, προφανώς όμως φιλοδοξεί να βάλει δύο – τρεις πινελιές. Και αν για τα δύο άκρα της άμυνας ήταν κάτι σαν κοινό μυστικό πριν ακόμη αποχωρήσει ο Ερέρα, το νεότερο είναι πως ο Αρης τον Ιανουάριο θα ψάξει και για σέντερ φορ. Κάποιον με άλλα αγωνιστικά χαρακτηριστικά από εκείνα του Γιουνές.

Πάει για… Αραβας

Δεν περνά τις καλύτερες στιγμές του στη Μαρσέιγ ο Κώστας Μήτρογλου (φωτογραφία) και όλα δείχνουν ότι τον Ιανουάριο με τον έναν (πώληση) ή τον άλλον τρόπο (δανεισμός) θα αλλάξει και φανέλα και χώρα. Και μιας και οι Γάλλοι το έχουν προχωρήσει λιγάκι; Μη χρειαστεί να αλλάξει και ήπειρο ο 30χρονος σέντερ φορ της εθνικής μας ομάδας. Λέγεται ότι υπάρχει ήδη σοβαρό ενδιαφέρον από ομάδα της… αραβικής ζώνης. Εκεί όπου πάντα τα χρήματα είναι πολλά και που η Μαρσέιγ έχει το… παρελθόν της. Μένει να δούμε αν η πληροφορία θα επιβεβαιωθεί.