Μέχρι τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου είναι ανοιχτό για ηλεκτρονικές αιτήσεις το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς και για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Στο πρόγραμμα – το οποίο έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και της δυσκολίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων, καθώς και την αντιμετώπιση του φαινομένου brain drain – δικαίωμα αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ηλικίας 22 έως 29 ετών. Θα πρέπει, βέβαια, οι ωφελούμενοι να μη συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε να απασχολούνται με οποιονδήποτε τρόπο.

Υπενθυμίζεται πως οι ακαθάριστες μηνιαίες αµοιβές των ωφελουµένων ανέρχονται για την κατηγορία Πανεπιστηµιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) έως 1.040 ευρώ και για την κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) έως 990 ευρώ.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του Διαδικτύου, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Διευκρινίζεται πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μία και μόνο ειδικότητα τοποθέτησης και από μία μέχρι τρεις υπηρεσίες τοποθέτησης, που ανήκουν στον ίδιο ή και σε διαφορετικούς φορείς υποδοχής.