Την κλιμάκωση του κλίματος σκανδαλολογίας που επιχειρεί να δημιουργήσει προεκλογικά η κυβέρνηση περιμένουν στο Κίνημα Αλλαγής, μετά την εμφάνιση του «χαμένου» μάρτυρα και τη μεταβίβαση της δικογραφίας του C4I στη Βουλή. Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τη μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο, ευθέως πλέον, για διασυνδέσεις της καραμανλικής πτέρυγας και της κυβέρνησης. Στελέχη του φορέα, σχεδόν σε καθημερινή βάση, κάνουν λόγο για ένα «παραθεσμικό – παρακρατικό σύστημα», που εδράζεται στο Μαξίμου και έχει «εκτελεστικό βραχίονα τον “Ρασπούτιν”».

«Θα τους ταράξουμε στη διαφάνεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά Μανώλης Οθωνας («Μακεδονία») – ενδεικτικό της απόφασης που έχει ληφθεί στο Κίνημα Αλλαγής να επισημαίνουν τις «μαύρες» υποθέσεις που έχουν αναδειχθεί τον τελευταίο καιρό και στις οποίες εμπλέκονται μέλη της κυβέρνησης, όπως το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, τα «βοσκοτόπια», η υπόθεση της Τράπεζας Αττικής και οι αλληλοκατηγορίες υπουργών για «βρώμικα χέρια», με αφορμή τα μυστικά κονδύλια. «Αιτούμαστε τη διερεύνηση όλων των υποθέσεων είτε είναι σκάνδαλα είτε όχι, είτε επίκαιρα είτε έχουν συμβεί χρόνια πριν» τόνισε (ΑΠΕ), στο ίδιο κλίμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του φορέα, Παύλος Χρηστίδης. Κυρίως, όμως, στο Κίνημα Αλλαγής θέλουν να αναδείξουν τη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή κατά την περίοδο 2004-2009, ρίχνοντας αποκλειστικά το βάρος στην περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. «Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα: η ΝΔ χρεοκόπησε τη χώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα γι’ αυτό» ανέφερε ο Γιώργος Καμίνης από τη Σύρο.

Την ίδια στιγμή, απαντώντας στις πληροφορίες που θέλουν τον νέο μάρτυρα να εμπλέκει το όνομά του σε δωροδοκία για την υπόθεση C4I, ο Γιάννος Παπαντωνίου μέσα από τη φυλακή κάνει λόγο για «παροξυσμό χυδαίας λασπολογίας». Προανήγγειλε, μάλιστα, την προσφυγή του στη δικαστική οδό.