Ο Αρης αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει στην Κρήτη και παρότι είδε να του πηγαίνουν όλα στραβά στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, βρήκε το σθένος και κατάφερε να πετύχει μια επική ανατροπή στις καθυστερήσεις του αγώνα, φεύγοντας από το Ηράκλειο με μια τεράστιας σημασίας νίκη με 2-1. Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς και στο φινάλε πήραν αυτό που άξιζαν, έστω και με αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη, που ξεκίνησε με το δεξί τη θητεία του στον πάγκο του Αρη, ήταν ο Χαμζά Γιουνές. Ο φορ των Κιτρίνων σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του, οδηγώντας τον Αρη σε μια συγκλονιστική ανατροπή, σε διάστημα δύο λεπτών!

Οι Θεσσαλονικείς επανήλθαν έτσι στον δρόμο των επιτυχιών, σημειώνοντας μια νίκη που πέρα από βαθμούς τους δίνει και την ψυχολογική ώθηση που αναζητούσαν, για να μπουν δυναμικά στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν. Αντίθετα ο ΟΦΗ παρέμεινε στην προτελευταία θέση, συνεχίζοντας τη δύσκολη μάχη του για την προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία.

Το παιχνίδι στην Κρήτη είχε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο μέρος το θέαμα ήταν φτωχό, με τις δύο ομάδες να προσέχουν κυρίως την άμυνά τους και τις φάσεις να έρχονται με το σταγονόμετρο. Ο Αρης έδειχνε να πατά κάπως καλύτερα στο γήπεδο και είχε μεγαλύτερη διάθεση να δημιουργήσει, χωρίς όμως κάτι ουσιαστικό. Αποτέλεσμα ήταν οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια χωρίς σκορ στο ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην. Ο Αρης μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, πίεσε για το γκολ, όμως είδε την μπάλα να σταματά δύο φορές στο δοκάρι του Στρέζου, αρχικά στο 68′ στην προσπάθεια του Γιουνές και στη συνέχεια στο 70′, σε εκείνη του Γκαρσία. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν πέντε λεπτά μετά και πίσω στο σκορ. Ο Πλατέλλας έκανε μια ωραία σέντρα και ο Σάσι δεν την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη, κάνοντας με κεφαλιά το 1-0! Ενα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες και τον κόσμο των Κρητικών, με τη χαρά τους ωστόσο να μην κρατά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Με καρδιά

Ο Αρης ήταν αποφασισμένος να γυρίσει στη Θεσσαλονίκη με βαθμό ή βαθμούς και δείχνοντας επιμονή και καρδιά γύρισε τούμπα το παιχνίδι στις καθυστερήσεις. Δύο εκτελέσεις κόρνερ, δύο γκολ του Γιουνές και μέσα σε διάστημα 80 δευτερολέπτων το 1-0 έγινε 1-2! Με τον Αρη να πετυχαίνει έτσι μια παλικαρίσια νίκη, που βάσει απόδοσης άξιζε και με το παραπάνω. Καθώς ήταν η ομάδα που μόχθησε περισσότερο στο γήπεδο, δημιούργησε ευκαιρίες και γενικώς κυριάρχησε στο ματς.

Πέραν του μεγάλου πρωταγωνιστή Γιουνές, σε πολύ καλή βραδιά για τον Αρη βρέθηκαν και οι Βέλεθ, Γκαρσία, Σιώπης, που συνέβαλαν τα μέγιστα για να έρθει το «τρίποντο» με την παρουσία τους στο παιχνίδι.

Ο ΟΦΗ από την άλλη, παρότι είδε την τύχη να του χαμογελά, φάνηκε ανήμπορος να διαχειριστεί αυτή την υπέρ του κατάσταση και έτσι γνώρισε άλλη μια ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, συνεχίζοντας να προβληματίζει.

 

ΟΦΗ: Στρέζος, Κομεσίδης (46′ Σασί), Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Δεληγιαννίδης, Νάστος, Κυριακίδης (74′ Οικονόμου), Πλατέλλας, Κοροβέσης, Κουτσιανικούλης, Βουό.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Βαλεριάνος, Σιώπης, Μπάσα, Ματέο Γκαρσία, Γκάμα, Μαρτίνες (57′ Γιουνές), Ντιγκινί.