Ο Σάντι Κρίζμαν επέστρεψε στην αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα ύστερα από τρία παιχνίδια και σημειώνοντας δύο γκολ (το δεύτερο με εκπληκτικό ψαλίδι) οδήγησε την ομάδα του Γιάννη Πετράκη στη σπουδαία νίκη επί του Λεβαδειακού (2-0), που εκτός από τους τρεις βαθμούς θα βοηθήσει την ομάδα και στον ψυχολογικό τομέα.  Χρειάστηκε περισσότερο από δύο μήνες (και έξι αγώνες) για να επιστρέψει ο ΠΑΣ στα θετικά αποτελέσματα. Για την ακρίβεια, η τελευταία νίκη ήταν στις 22 Σεπτεμβρίου στο παιχνίδι με τον Αρη.

Ο 29χρονος κροάτης επιθετικός μετακόμισε το καλοκαίρι στα Γιάννινα από τη Λάρισα. Ο Πετράκης τον επέλεξε ως αντικαταστάτη του Πέδρο Κόντε. Η αλήθεια είναι πως ο Κρίζμαν δεν είχε ικανοποιήσει έως τώρα. Είχε πετύχει μόλις ένα γκολ στην ήττα του ΠΑΣ από τον Παναθηναϊκό (2-1) στις 29 Σεπτεμβρίου.

Ο Κρίζμαν υπέγραψε χθες με τα δύο γκολ (18′ και 50′) τη νίκη επί του Λεβαδειακού, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Πετράκη, αλλά και των οπαδών.

«Ηταν ένα παιχνίδι στο οποίο θέλαμε οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι η νίκη συνδυάστηκε και με πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ημασταν δημιουργικοί, ενώ κινδυνεύσαμε ελάχιστα. Αυτό που χρειάζεται πλέον είναι να συνεχίσουμε τη δουλειά και εξαρτάται από εμάς να δείξουμε ότι αυτή η νίκη σημαίνει μία νέα αρχή για την ομάδα», είπε ο Γιάννης Πετράκης. Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος, απείλησε περισσότερες φορές, ενώ ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνος ούτε και με την είσοδο δεύτερου επιθετικού (Ιωαννίδης). Ηταν η τελευταία κίνηση του Τζουζέπε Σανίνο να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Ουσιαστικά, η καλύτερη στιγμή του Λεβαδειακού ήταν το δοκάρι στην κεφαλιά του Ζησόπουλου (80′). Οι φιλοξενούμενοι παραμένουν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Λίλα, Νικολιάς, Αλ. Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Ντόλοβατς (46′ Ξύδας), Γιάκος, Παμλίδης (84′ Σιόντης), Μπουκουβάλας, Κρίζμαν (78′ Αθανασιάδης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπάγιτς, Ομο (75′ Καθάριος), Νανγκίς (56′ Μανγκά), Μαρκόβσκι, Ζησόπουλος, Καραχάλιος, Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Κρνέτα, Σαβαντογκό, Στανόγεβιτς (57′ Ιωαννίδης).