Αυτή την εβδομάδα ο Λίνος Χρυσικόπουλος δεν πρόκειται να την ξεχάσει ποτέ στη ζωή του και οι λόγοι είναι προφανείς: την Τετάρτη οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην άλωση της Τενερίφης και χθες το βράδυ, με την κεκτημένη από τα Κανάρια Νησιά έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του και στη νίκη επί του Αρη!

Κόντρα στην ομάδα με την οποία συστήθηκε στην πιάτσα, ο κερκυραίος φόργουορντ (και κατά συνθήκην σέντερ, όταν χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ ο Μορέιρα) υπήρξε καταλυτικός, με 20 πόντους (3/3 δ., 4/8 τρ., 2/3 β.), τέσσερα ριμπάουντ, τρεις ασίστ, τρία κλεψίματα και μία τάπα, ολοκληρώνοντας με διθυραμβικό τρόπο ένα μαγικό τετραήμερο: δυο μεγάλες νίκες, 44 πόντοι με 6/7 δίποντα, 10/15 τρίποντα, 2/3 βολές, εννέα ριμπάουντ, τρεις ασίστ, τέσσερα κλεψίματα και μία τάπα.

Με αυτή την προίκα θα εμφανισθεί σήμερα στο προσκλητήριο της Εθνικής για τους αγώνες με τη Γερμανία και τη Σερβία, ώστε έστω και με… χρονοκαθυστέρηση – και ενώ το Σάββατο έχει τα 26α γενέθλιά του – να επιβεβαιώσει τη λογική του ώριμου φρούτου!

«Ο Χρυσικόπουλος ήταν ώριμος, καθοριστικός και καταπληκτικός» του απέδωσε τα εύσημα ο Βαγγέλης Αγγέλου, ο οποίος σχολίασε ότι «πρέπει να κρατήσουμε τη μαχητικότητα που δείχνουμε και να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας στα κρίσιμα ματς». Την ίδια στιγμή ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος έδρεψε τους καρπούς της σπουδαίας εμφάνισης του Χρυσικόπουλου, τόνισε ότι «είναι μια ημέρα υπερηφάνειας για τον ΠΑΟΚ διότι πέρα από το καλό μπάσκετ και τις συνεχόμενες νίκες, ο σύλλογος αντέδρασε ως οικογένεια με την παρουσία πολλών εκπροσώπων από το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ που αφουγκράστηκαν ότι τους έχουμε ανάγκη».

Ακαριαία αντίδραση

Υπό το βλέμμα πολλών ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου και σε ένα ματς στο οποίο οι δυο αντίπαλοι επιδόθηκαν σε διαγωνισμό στα σουτ τριών πόντων (14/33 οι μεν, 13/27 οι δε), ο ΠΑΟΚ (4-3) πέτυχε την τέταρτη απανωτή νίκη του επί του Αρη (2-5), μετά τις δυο ήττες στα προπέρσινα πλέι οφ. Οι οικοδεσπότες προηγούνταν από την αρχή έως το τέλος του αγώνα, αλλά βιάστηκαν να τον θεωρήσουν τελειωμένη υπόθεση. Δύο λεπτά και πενήντα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου το σκορ ήταν ήδη 24-10, ενώ στην τρίτη περίοδο η διαφορά έφτασε στους 17 πόντους (64-47) και τότε αφυπνίσθηκε ο Αρης. Χάρη στον οίστρο του Λευτέρη Μποχωρίδη (15 π.) οι Κίτρινοι μείωσαν σε 78-75, αλλά ο ΠΑΟΚ αντέδρασε ακαριαία και απάντησε με ένα επιμέρους σκορ 17-4 στα τελευταία πέντε λεπτά για να κλειδώσει τη νίκη, με τον Φιλ Γκος (23 π.) να δίνει τη χαριστική βολή.

n Ο Αρης κατήγγειλε ότι ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Νίκος Κάλλεν κτυπήθηκε από αντικείμενο πάνω από το μάτι.