Οι Μάγοι με τα δώρα αργούν ακόμα (θέλουμε ένα μήνα για τα Χριστούγεννα) αλλά ο συγκεκριμένος έχει έρθει από πέρυσι και ήδη πρόσθεσε το 49ο δώρο (γκολ) για την ομάδα του στην πολύτιμη νίκη (2-0) επί της Ξάνθης.

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είναι αυτός που λύνει τους γόρδιους δεσμούς, χαρίζει πολύτιμες νίκες (μόνο φέτος με Αστέρα Τρίπολης, με ΑΕΚ, με Παναθηναϊκό με Αρη και τώρα με Ξάνθη) είτε με νικητήρια γκολ, είτε ανοίγοντας το σκορ σε παιχνίδια όπου ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται (ακόμα και με τον Παναιτωλικό αυτός ήταν στο πρώτο γκολ, που πίεσε τον Μαρινάκη και ήρθε το αυτογκόλ που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη) να σκοράρει.

«Είναι αλήθεια ότι την περασμένη εβδομάδα χάρηκα με το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Λιθουανία με την εθνική μας ομάδα. Ομως με αυτό τώρα δεν χάρηκα καθόλου… Ομως έτσι έχουν τα πράγματα όταν έχεις αντίπαλο αυτόν τον παίκτη» ομολόγησε ο συμπατριώτης του Πρίγιοβιτς, ο τεχνικός της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς, ενώ ένας άλλος συμπατριώτης του, από τους καλύτερους τερματοφύλακες στο ελληνικό πρωτάθλημα (αν όχι ο καλύτερος), ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, δεν κατάλαβε από πού του ήρθε!

Οταν στο 47′ του αγώνα ο νεοεισελθών Αντελίνο Βιεϊρίνια έκανε τη σέντρα και ο Σέρβος σκόραρε με κεφαλιά.

Και μάλιστα είναι ο τρόπος με τον οποίο βάζει το κεφάλι του ο Πρίγιοβιτς και νικάει αντιπάλους αμυντικούς και τερματοφύλακα, αξιοποιώντας στο έπακρο μια σέντρα που δεν ήταν από αυτές που λέμε «πάρε-βάλε».

Είναι στην ικανότητα του σκόρερ, δηλαδή το πώς θα κινηθεί.

Κομβικό σημείο

Ο ΠΑΟΚ, που τα είχε βρει δύσκολα στο πρώτο μέρος κόντρα στον Ζίβκοβιτς (μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Πρίγιοβιτς στο 31′ και πολύ καλή σε αντίστοιχο του Μπίσεσβαρ στο 40′), χρειάστηκε τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του Αλέξανδρου Πασχαλάκη για να μην πάει πίσω στο σκορ στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Ηταν στο 29ο λεπτό όταν στη σέντρα του Γέντρισεκ από  αριστερά, ο Ντουρίτσκοβιτς βρέθηκε μόνος του απέναντι στον κίπερ τον ΠΑΟΚ, κάνοντας σκαστή κεφαλιά (λάθος επιλογή) και αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Ο Μαουρίσιο – σε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι – στο δεύτερο κυρίως ημίχρονο κλείδωσε τη νίκη με εξαιρετικό φάουλ (65′).

«Αισθάνομαι πιο ήρεμος γιατί κερδίσαμε. Μπορούμε να βάλουμε γκολ από τον τερματοφύλακα απευθείας, μπορούμε από τα 55 μέτρα όπως με τον Μαουρίσιο, ή με τον γλουτό. Είμαι σε κάθε περίπτωση χαρούμενος όταν κερδίζουμε το παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι η νίκη και οι πόντοι και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε» τόνισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου, που είχε την έμπνευση αφενός να προστατέψει τον παίκτη του (βλέποντας και τον εκνευρισμό του Κίτσιου που είχε και την κίτρινη κάρτα) και παράλληλα να βάλει νωρίτερα τον Βιεϊρίνια στο παιχνίδι, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ.

«Τους φορτώνουμε πίεση»

Ο ρουμάνος τεχνικός παραδέχθηκε – έχοντας μάθει και την ήττα της ΑΕΚ στο Αγρίνιο – ότι: «Οσο κερδίζει η ομάδα μας αυτό είναι λογικό να μην αρέσει σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ και να τους φορτώνει έξτρα πίεση, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει η ομάδα μας», ενώ πήρε θέση και για τον Αμρ Ουάρντα με τον Αιγύπτιο να φέρεται αρχικά ότι είπε πως θέλει να φύγει (όταν έμαθε ότι δεν θα είναι στην αποστολή για το παιχνίδι με την Ξάνθη) και στη συνέχεια να διαψεύδει αυτές τις δηλώσεις, που όπως είπε είναι ψεύτικες, από ΜΜΕ της πατρίδας του.

«Υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα πράγματα που εμπλέκονται και δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Για κάθε απόφαση υπάρχει ένας λόγος. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι έχουμε ρόστερ 21 παικτών με τους τερματοφύλακες και ο καθένας θα πρέπει να λειτουργεί προς όφελος της ομάδας και του συνόλου, να δείχνει ότι μπορεί να θυσιάσει τον εαυτό του για το σύνολο και έτσι εγώ θα είμαι αυτός που θα πάρει την απόφαση για τους 16 παίκτες που θα έρθουν μαζί μου συν τους τερματοφύλακες. Και έτσι παίρνω αυτές τις αποφάσεις. Υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζετε και δεν μπορώ να μιλήσω για αυτά.

Δεν μπορώ να πω ότι για οποιονδήποτε λόγο μπαίνω σε πόλεμο με κάποιον παίκτη. Αν μπορεί να αντεπεξέλθει τακτικά, παικτικά και χωρίς εγωισμούς σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε, τότε θα είναι στη διάθεση του συνόλου» είπε χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος.

Μόνο ο Ατρόμητος του… ξεφεύγει

Κόντρα στην Ξάνθη ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς δεν είχε σκοράρει ποτέ. Πλέον μόνο ο Ατρόμητος (από τις ομάδες που έχει παίξει αντίπαλος πάνω από μία φορά) έχει γλιτώσει τα δίχτυα του από την εκτελεστική δεινότητα του Σέρβου.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα (58′ λ. τρ. Τόσκα), Κρέσπο, Κίτσιου (46′ Βιεϊρίνια), Κάνιας, Μαουρίσιο (75′ Βέρνμπλουμ), Πέλκας, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Κασάδο, Μπαξεβανίδης, Καντά (56′ Σαρπόνγκ), Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (83′ Μελιόπουλος), Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ, Κάστρο (69′ Μπρίτο).