Ούτε παραγγελιά να την είχε κάνει αυτή την πιο φαντασμαγορική εμφάνιση της ζωής του ο Πέτρος Γερομιχαλός, που έτυχε να σπάσει τα κοντέρ και να κλέψει την παράσταση απέναντι όχι σ’ όποιον κι όποιον, αλλά στον δίδυμο αδερφό του!

Υπάρχει άλλη μια παραδοξότητα σε αυτή την υπόθεση, που μάλιστα συντελέστηκε εκ γενετής: ο Πέτρος και ο Δημήτρης γεννήθηκαν στις 9 Ιουνίου του 1994 σε μαιευτήριο της Λάρισας, με διαφορά 5 λεπτών και 19 πόντων: ο γκαρντ της Κύμης που βγήκε πρώτος από την κοιλιά της μητέρας τους έχει ύψος 1μ.84, ενώ ο φόργουορντ του Προμηθέα ανέβηκε στα 2μ.03!

«Είναι όντως πολύ περίεργο αυτό, αλλά δεν ξέρω πώς έγινε. Μάλλον όταν ήμασταν μωρά, θα του έτρωγα όλο το φαΐ» σχολιάζει ο Πέτρος ο οποίος σε μια career night (όπως λένε οι Αμερικανοί) έβλεπε το καλάθι σαν… βαρέλι και σκόραρε 21 πόντους χωρίς να αστοχήσει ούτε μια φορά: είχε 9/9 δίποντα και 1/1 τρίποντο, χώρια τα πέντε ριμπάουντ και τα τρία κλεψίματα.

Αυτό το black jack ο πρώην παίκτης του Αρη και των Μαχητών Δόξας Πεύκων που κατηφόρισε στην Πάτρα το 2015, το πέτυχε σε 29 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα, ενώ προηγουμένως σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος είχε βάλει όλους κι όλους δύο πόντους σε μόλις 15′ 48” συμμετοχής!

«Για να πω την αλήθεια, δεν κατάλαβα ότι ήμουν… άχαστος. Το συνειδητοποίησα όταν μου το είπαν μετά τη λήξη του ματς. Ενιωθα ότι βρισκόμουν σε καλή μέρα, βρήκα ρυθμό από την πρώτη προσπάθεια, πήρα πολύ χρόνο και ξεμπούκωσα» σχολιάζει ο Γερομιχαλός, που παρά λίγο να χρεωθεί ένα άστοχο τρίποντο, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια ενός συμπαίκτη του, οπότε διέσωσε την τελειότητά του!

Η αντίπερα όχθη

Την ώρα που ο Πέτρος ρούφαγε το νέκταρ του προσωπικού ρεσιτάλ και του θριάμβου του Προμηθέα, ο Δημήτρης βρισκόταν στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, ελέω της βαριάς ήττας της Κύμης σε ένα ματς στο οποίο ο ίδιος έπαιξε 3′ 23” και μοίρασε μία ασίστ.

«Εχουμε συνηθίσει πια να βρισκόμαστε ο ένας απέναντι στον άλλον. Νιώσαμε περίεργα την πρώτη φορά που συνέβη αυτό, το 2014 στη Β’ Εθνική, όταν εγώ έπαιζα στους Μαχητές Δόξας Πεύκων και ο αδερφός μου στον Αργοναύτη Καλαμαριάς, αλλά τώρα πια ξεπεράσαμε το τρακ» ανατρέχει στο παρελθόν της αδερφικής αντιπαράθεσης ο Πέτρος.

Σερί 22-0

Το Σάββατο ο Προμηθέας δεν άφησε τους Ευβοιώτες να πάρουν ανάσα: έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 22-0, προηγήθηκε με 33-7 στην πρώτη περίοδο, δημιούργησε ένα σκορ που έμοιαζε βγαλμένο από βυζαντινή καρκινική επιγραφή (51-15), κατέβασε 40 ριμπάουντ, μοίρασε 34 ασίστ, έκλεψε 12 μπάλες και γενικώς έκανε πράματα και θάματα.

«Δεν ήταν εύκολο ματς, εμείς με την επιθετικότητά μας και στις δυο πλευρές του γηπέδου το κάναμε να φαίνεται τέτοιο» εξάγει το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας ο Γερομιχαλός, ο οποίος έχει κιόλας την απλή εξήγηση για τις επιτυχίες και την εν γένει εικόνα της ομάδας του: «Είμαστε μια παρέα, μια οικογένεια και αυτή η σχέση μας βγαίνει στο παιχνίδι».

Ο Οντουμ μία ασίστ πριν από το ρεκόρ

Η Πάτρα τραβάει τις ασίστ, καθώς ο Τζέικ Οντουμ μοίρασε 14 στο ματς Προμηθέας – Κύμη, ενώ το ρεκόρ ανήκει στον Νίκο Βετούλα με 15 (Απόλλων – Ηρακλής, 29/10/1997) και άλλες τόσες είχε δώσει ο Νίκος Γκάλης (Αρης – Παναθηναϊκός, 19/9/1993)