Ο Σέρχιο Ράμος αρνήθηκε ότι παραβίασε τους κανόνες του αντιντόπινγκ, η Ρεάλ Μαδρίτης τον στήριξε, η UEFA διέψευσε επίσης τα πάντα σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα του «Spiegel» για παραβίαση του πρωτοκόλλου στους κανονισμούς κατά τον έλεγχο ντόπινγκ.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Γιουβέντους το 2017, αλλά και μετά τον αγώνα με τη Μάλαγα για το ισπανικό πρωτάθλημα, τον περασμένο Απρίλιο. Σε αυτήν την περίπτωση, ο Σέρχιο Ράμος σύμφωνα με τα έγγραφα των Football Leaks, που δημοσιεύει το «Spiegel», παραβίασε το πρωτόκολλο, καθώς έκανε ντους πριν δώσει δείγμα ούρων, επικαλούμενος ότι θα πρέπει να προλάβει την υπόλοιπη αποστολή για την επιστροφή στη Μαδρίτη. Αυτό σύμφωνα με την αναφορά του ελεγκτή της ισπανικής ομοσπονδίας κατά του ντόπινγκ.

«Εχω περάσει πάνω από 250 ελέγχους στην καριέρα μου και ποτέ δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό θέμα», ανέφερε ο αρχηγός της Ρεάλ μετά το ματς με την Εϊμπαρ. Παράλληλα, υποστήριξε ότι την υπόθεση αναλαμβάνει η νομική ομάδα του, ενώ εξήγησε ότι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ είχαν δοθεί στοιχεία από την ιατρική ομάδα της Ρεάλ προς όλους τους οργανισμούς, για θεραπεία που έκανε για κάποιο πρόβλημα στην κλείδα, ενώ στην περίπτωση της Μάλαγα του επέτρεψε να κάνει ντους ο υπεύθυνος του ελέγχου.

Δεν είναι όμως μόνο η υπόθεση Σέρχιο Ράμος που αναστάτωσε τη Ρεάλ, αλλά και η ήττα από την Εϊμπάρ (3-0). Ηταν το πρώτο ματς του Σαντιάγκο Σολάρι ως επίσημου προπονητή των Μερένχες. «Ηταν ένα άσχημο αποτέλεσμα, που ήρθε απρόσμενα. Δεν ξέρω αν είναι η χειρότερη φετινή εμφάνιση, σίγουρα όμως είναι η πρώτη φορά στα τελευταία πέντε ματς που παίξαμε τόσο άσχημα», είπε ο Σολάρι.

Ντεμπελέ ο… σωτήρας

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έβγαλε από τον πάγο (λόγω των συνεχόμενων παραπτωμάτων) τον Ουσμάν Ντεμπελέ και ο γάλλος επιθετικός γλίτωσε την Μπαρτσελόνα από την ήττα στο ντέρμπι με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη (1-1). Ο Ντεμπελέ ισοφάρισε στο 90ό λεπτό το γκολ του Ντιέγκο Κόστα (77′) με το οποίο είχε προηγηθεί η Ατλέτικο. «Ειναι σπουδαίος παίκτης με τεράστιο ταλέντο και περιμένουμε πολλά από αυτόν. Ξέρουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει», είπε ο Βαλβέρδε.