Το χρονόμετρο έδειχνε 5’07” πριν από το τέλος του αγώνα, όταν όλος ο πάγκος του Ολυμπιακού όρθιος χειροκροτούσε. Ο κόσμος μπιζάριζε και ήταν η στιγμή του αγώνα στο χθεσινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο ΣΕΦ (98-72).

Ο Δημήτρης Αγραβάνης σχεδόν μετά από έναν χρόνο (3 Δεκεμβρίου του 2017 έπαιξε για τελευταία φορά κόντρα στον Κόροιβο Αμαλιάδας) πάτησε και πάλι παρκέ για να αγωνιστεί μετά την περιπέτεια με τη ρήξη πρόσθιου χιαστού που τον ταλαιπώρησε όλο αυτό το διάστημα.

Ηταν φανερό ότι ήταν λίγο τρακαρισμένος, με τους συμπαίκτες του να τον παροτρύνουν συχνά να σουτάρει και να τον αποθεώνουν όταν πέτυχε το μοναδικό του καλάθι.

«Αισθάνομαι σαν να ξεκινάω το μπάσκετ από την αρχή. Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα. Ηταν πολύ δύσκολα αυτόν τον καιρό που έλειπα. Τώρα θέλω να βοηθήσω την ομάδα ακόμα περισσότερο. Οσο περνούν οι μέρες είναι υπέρ μου και θα είμαι σε καλή κατάσταση για να βοηθήσω την ομάδα. Ευχαριστώ τους προέδρους για τη στήριξή τους, τον Ολυμπιακό και τον κ. Δημήτρη Σκορδή, που αν δεν ήταν αυτός δεν θα μπορούσα να γυρίσω υγιής» τόνισε ο έμπειρος φόργουορντ.

 Ο Ντέιβιντ Μπλατ, που χαρακτήρισε την επιστροφή του παίκτη του ως το καλύτερο κομμάτι του αγώνα, χειροκροτούσε και αυτός από τον πάγκο σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο που είχε ενοχληθεί από τη χαλαρότητα των παικτών του, ιδιαίτερα στην άμυνα. Στο σημείο όπου ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 35-25 (15′) με ηγέτη τον Νώντα Παπαντωνίου (20 π.) στο ντεμπούτο του Νίκου Οικονόμου στον κυανέρυθρο πάγκο (μετά την αποχώρηση του Βασίλη Φραγκιά την περασμένη εβδομάδα), επιστρέφοντας στην ομάδα που ανέβασε στην Α1 πέρυσι την άνοιξη, αλλά δεν πρόλαβε ποτέ να την κοουτσάρει εκεί.

Ο συνεργάτης του Βαγγέλης Κουτσοκέρας έφυγε από το ΣΕΦ με μια πλούσια ανθοδέσμη από τους Πειραιώτες (του την έδωσε ο – έχων ρεπό χθες – Γιώργος Πρίντεζης) οι οποίοι τον τίμησαν για την εξαετία που πέρασε στον πάγκο των Ερυθρολεύκων ως συνεργάτης τού Γιώργου Μπαρτζώκα και του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο Ουίλιαμς-Γκος (17 π. με 4/5 τρ.) και ο Βεζένκοφ (15 π. με 3/5 τρ.), που ξαναπήρε χρόνο συμμετοχής, ήταν οι κορυφαίοι των Πειραιωτών, στους οποίους μεταξύ άλλων προτάθηκε ο 27χρονος γκαρντ Μπράντον Πολ και τον οποίο εξετάζουν, όπως όλες τις περιπτώσεις.