Οι εξελίξεις που είχαν προαναγγελθεί από το βράδυ της Κυριακής στην ΑΕΚ, μετά την επίσκεψη του Δημήτρη Μελισσανίδη στα Σπάτα, έγιναν πράξη νωρίτερα από το αναμενόμενο. Επειτα από απόφαση διοίκησης και προπονητή, που ανακοινώθηκε χθες και διά στόματος Μαρίνου Ουζουνίδη, οι Τάσος Μπακασέτας, Αντρέ Σιμόες και Βασίλης Λαμπρόπουλος τίθενται εκτός πλάνων, μιας και κρίθηκε πως από τη στιγμή που δεν ανανεώνουν τα συμβόλαιά τους, δεν θα είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις της ομάδας! Κάτι που είχε συμβεί και πέρυσι με την περίπτωση του Γιάννη Ανέστη, που μετά το ατυχές πέρασμα από το Ισραήλ συμφώνησε με την Γκέτεμποργκ, που χθες ανακοίνωσε την απόκτησή του.

Η ΑΕΚ ουσιαστικά «τελειώνει» τους τρεις άσους περίπου 7 μήνες προτού  εκπνεύσουν τα συμβόλαιά τους, προχωρώντας από εδώ και στο εξής με τους ποδοσφαιριστές που υπολογίζονται και για τη νέα σεζόν. Τουλάχιστον θεωρητικά.

Η Ενωση πήρε την απόφαση να προχωρήσει στο συγκεκριμένο, αναμφίβολα ακραίο, μέτρο θέλοντας να ταρακουνήσει τα νερά στα αποδυτήρια. Να αλλάξει το κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα και οι Κιτρινόμαυροι να παρουσιάσουν μια άλλη εικόνα στο αποψινό παιχνίδι με τον Αγιαξ. Μιας και ο τίτλος μπορεί να έχει χαθεί, ωστόσο η χρονιά δεν μπορεί να παρατηθεί από Νοέμβρη μήνα.

Για το μέλλον

Ο Ουζουνίδης με τις χθεσινές του δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου προανήγγειλε πως οι τρεις παίκτες θα είναι εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τον Αγιαξ, κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα. Ενώ ανέλυσε τους λόγους που πήρε, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης, αυτή την απόφαση, τονίζοντας πως στόχος της ομάδας είναι να χτίσει από τώρα για το μέλλον, μετά και την απώλεια του τίτλου, ποντάροντας σε παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα και με τα… δύο πόδια.

«Το κλαμπ έχει πάρει αποφάσεις. Ηταν να τις πάρουμε πιο μετά, αλλά αφού μείναμε πίσω, τις πήραμε πιο νωρίς. Πάντα σε μια κατάσταση δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές. Ο προπονητής έχει τον πρώτο λόγο, όταν τα πράγματα είναι καλά ή άσχημα. Περίμενα περισσότερα πράγματα από την ομάδα, γιατί πριν από έναν μήνα λέγαμε πως η ΑΕΚ ίσως ήταν η ομάδα που έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτόν τον μήνα τα πράγματα δεν πάνε καλά και πρέπει να αναλύσουμε τους λόγους. Αποφασίστηκε από το κλαμπ να προχωρήσουμε γρήγορα σε κάποιες κινήσεις για να ετοιμάσουμε τη συνέχεια της ομάδας. Από τη στιγμή που έγιναν συζητήσεις και δεν υπήρξε συμφωνία αποφασίστηκε να ετοιμάσουμε τη συνέχεια της ομάδας. Οταν παίρνεις κάποιες αποφάσεις πρέπει να σκέφτεσαι τις επιπτώσεις. Ομως σκεπτόμενοι το μέλλον, έπρεπε να ληφθούν αυτές οι αποφάσεις» είπε επί του θέματος ο Ουζουνίδης.

Η διαφορά στα συμβόλαια

Για να φτάσουμε στην οριστική διαφωνία της ΑΕΚ με τους Μπακασέτα, Σιμόες και Λαμπρόπουλο για την ανανέωση των συμβολαίων τους χρειάστηκε αρκετός καιρός συζητήσεων και διαπραγματεύσεων. Η Ενωση ξεκίνησε από πέρυσι ουσιαστικά τις επαφές με τους εν λόγω ποδοσφαιριστές, ωστόσο παρά τις αρκετές κουβέντες που ακολούθησαν, φάνηκε πως δεν υπάρχει σημείο επαφής.

Οι πρώτες συζητήσεις της ΑΕΚ αφορούσαν την περίπτωση του Σιμόες. Ο Δικέφαλος πρότεινε στον πορτογάλο χαφ τετραετές συμβόλαιο με απολαβές στις 450.000 ευρώ, ωστόσο ο παίκτης αξίωνε κοντά στις 700.000 ευρώ ετησίως. Στην πορεία διαπιστώθηκε πως καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι διατεθειμένη να βάλει νερό στο κρασί της και έτσι ο Σιμόες ήδη αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Αν δεν τον έχει βρει κιόλας.

Με τον Μπακασέτα η διαφορά ήταν μικρότερη, όμως και πάλι αρκετή για να οδηγήσει τις δύο πλευρές σε ρήξη. Ο διεθνής άσος ζητούσε από την Ενωση ένα συμβόλαιο αντίστοιχο με εκείνο του Πέτρου Μάνταλου. Ητοι 600.000 ευρώ τον χρόνο. Τη στιγμή που η ΑΕΚ μετά βίας έφτανε στις 400.000.

Τέλος, για την περίπτωση του Λαμπρόπουλου τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν κάνει μια ανεπίσημη κουβέντα με τον έλληνα στόπερ, διαπιστώνοντας εκεί πως οι απαιτήσεις του για να ανανεώσει με την Ενωση περιλαμβάνουν διπλασιασμό των αποδοχών του. Ο Λαμπρόπουλος λαμβάνει αυτή τη στιγμή 200.000 ευρώ ετησίως από την ΑΕΚ και αξίωσε περισσότερες από 350.000 τον χρόνο. Χρήματα που η Ενωση ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να δώσει, και έτσι αποφασίστηκε οι δύο πλευρές να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Να σημειωθεί πως το πιθανότερο σενάριο για τους Μπακασέτα και Σιμόες είναι να μπαίνουν στον «πάγο» μέχρι το καλοκαίρι, όταν και θα εκπνεύσουν τα συμβόλαιά τους, ενώ για τον Λαμπρόπουλο ίσως δοθεί μια λύση νωρίτερα, με την Ενωση να διευκολύνει δηλαδή τον διεθνή αμυντικό ώστε να αποδεσμευτεί νωρίτερα και να μετακομίσει ως ελεύθερος στην ομάδα που επιθυμεί.