Το διπλό «χτύπημα» του Χαμζά Γιουνές στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο έφερε και πάλι τον ενθουσιασμό στα αποδυτήρια του Αρη. Μια νίκη ψυχολογίας, όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για τον τυνήσιο επιθετικό, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι, καθώς τα τρία γκολ που είχε πετύχει στα δέκα προηγούμενα ματς ήταν στο Κλεάνθης Βικελίδης (κόντρα σε Λάρισα, Λεβαδειακό και Αστέρα Τρίπολης).

Οπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, το γεγονός ότι δεν είχε καταφέρει να σκοράρει στα έξι τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος του είχε δημιουργήσει εκνευρισμό και άγχος.

Ο Σάββας Παντελίδης, που κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του Αρη, αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στην ποιότητα του ρόστερ κάνοντας μάλιστα αναφορά και στον τυνήσιο επιθετικό: «Είναι πολυτέλεια ένας ποδοσφαιριστής όπως ο Γιουνές να έρχεται από τον πάγκο».

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο 32χρονος Τυνήσιος σκοράρει δύο φορές στις καθυστερήσεις. Το είχε πετύχει και πέρυσι, όταν φορούσε τη φανέλα της Ερζουρούμσπορ όταν έκανε την ανατροπή στο 4-3 επί της Μπαλικεσιρσπόρ.

Ο Σάββας Παντελίδης έχει καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα να κερδίσει τους ποδοσφαιριστές του Αρη. Ο Νικολά Ντιγκινί αναφέρθηκε στον νέο προπονητή της ομάδας με τα καλύτερα λόγια: «Γνωρίζει καλύτερα το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ξέρει τη φιλοσοφία που πρέπει να μας περάσει. Κάθε φορά θα προσπαθούμε να αγωνιζόμαστε με τη φιλοσοφία που χρειάζεται ο αντίπαλός μας. Θέλαμε να νικήσουμε τον ΟΦΗ και τα καταφέραμε. Την άλλη εβδομάδα με τον Παναθηναϊκό θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Μία ομάδα με άλλη ποιότητα, αλλά και αδυναμίες».

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Παντελίδης δεν έχει χάσει ποτέ από τον ΟΦΗ σε αγώνα πρωταθλήματος. Τον έχει νικήσει επίσης ως προπονητής του Εθνικού, του Πανθρακικού και δύο φορές του Λεβαδειακού. Η μοναδική του ήττα σημειώθηκε σε αγώνα Κυπέλλου όταν ήταν στον Ηρακλή. Το επόμενο στοίχημα του Παντελίδη είναι ο αγώνας στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Παναθηναϊκό. Ο ενθουσιασμός έχει επιστρέψει και στον κόσμο, ενώ και οι παίκτες περιμένουν αυτό το παιχνίδι, καθώς θέλουν να πετύχουν μια μεγάλη νίκη, κάτι που δεν κατάφεραν κόντρα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό:

«Περιμένω αυτό το ματς σαν τρελός. Είναι ένα ντέρμπι και μου αρέσουν τα παιχνίδια με ένταση. Χαίρομαι που βρίσκομαι σε μία μεγάλη ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Σιώπης, ο οποίος όμως δεν αρκέστηκε σε αυτό. Μέσω του λογαριασμού του στο Instagram έστειλε μήνυμα ενότητας ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, σημειώνοντας: «Μπράβο σε όλους, συνεχίζουμε όλοι μαζί».

«Δυνατό» πρόγραμμα

Η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό θα αρχίσει σήμερα και το θετικό είναι πως ο Βέλεθ μπορεί να είναι στη διάθεση του Παντελίδη. Ο ισπανός αμυντικός που συγκρούστηκε με τον Βουό διακομίστηκε στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν μιας ελαφριάς μορφής διάσειση. Ετσι επέστρεψε με την υπόλοιπη αποστολή στη Θεσσαλονίκη.

Γενικά ο Αρης έχει ένα «δυνατό» πρόγραμμα έως τα Χριστούγεννα, όταν και θα λήξει ο πρώτος γύρος της Σούπερ Λίγκας. Μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ακολουθεί ένα ακόμα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, καθώς θα αντιμετωπίσει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο (9/12).

Θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον Παναιτωλικό στο Βικελίδης (15/12) και ο πρώτος γύρος θα ολοκληρωθεί στην Ξάνθη στις 23/12.

Να προσθέσουμε ότι στο διάστημα αυτό έχει άλλο ένα ταξίδι (20/12), καθώς είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο.

Ταξίδι με αναμνήσεις για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο Λονδίνο για το παιχνίδι με την Τσέλσι και στον λογαριασμό της ομάδας ανέβηκε ένα βίντεο με το ιστορικό γκολ του Ζήση Βρύζα. Με αυτό το γκολ ο Δικέφαλος είχε ισοφαρίσει (και αποκλείσει) την Αρσεναλ στη βρετανική πρωτεύουσα.