Τεστ αξιολόγησης ή όπως γράφει ο γαλλικός Τύπος, ο σημαντικότερος αγώνας της φετινής σεζόν θεωρείται η αυριανή αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Λίβερπουλ στην προτελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με νίκες των Κόκκινων και της Νάπολι επί του Ερυθρού Αστέρα η Παρί μένει πρόωρα εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και ένα από τα πλέον μεγαλεπήβολα ποδοσφαιρικά πρότζεκτ τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση.

Τα δύο μεγάλα αστέρια της Παρί, ο Νεϊμάρ και ο Εμπαπέ, ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών, προπονήθηκαν χθες και όπως όλα δείχνουν θα αγωνιστούν στο ματς της χρονιάς.

Στην περίπτωση αποτυχίας η «Παριζιέν» έχει βρει ήδη το ονοματεπώνυμο του αποδιοπομπαίου τράγου: Αρτέρο Ενρίκε. Πρόκειται για τον πορτογάλο αθλητικό διευθυντή της Παρί στον οποίον καταλογίζονται σοβαρές ευθύνες γιατί δεν κατάφερε να φέρει στο Παρκ ντε Πρενς το αμυντικό χαφ που ζήτησε ο Τόμας Τούχελ. Η μυστικοπάθεια και οι τάσεις απομονωτισμού του Ενρίκε έχουν πολλαπλασιάσει τους εχθρούς του μέσα στην Παρί και πιθανή αποτυχία της ομάδας να περάσει στη φάση των αγώνων νοκάουτ του Τσάμπιονς Λιγκ θα επισπεύσει την απομάκρυνσή του. Ο πρόωρος αποκλεισμός πιθανόν να επιφέρει ραγδαίες εξελίξεις και στο ρόστερ της ομάδας, αφού υπάρχουν ήδη σκέψεις να πουληθεί ο Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα και να δημιουργηθεί ένα νέο σύνολο στο επίκεντρο του οποίου θα βρίσκεται ο Εμπαπέ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο της Καταλωνίας Beteve αποκάλυψε πως ο Νεϊμάρ θέλει να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα και την επιθυμία του την υποστηρίζει το περιβάλλον του.

Το μέλλον του Κόβατς

Η πέμπτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί τεστ και για τον προπονητή της Μπάγερν, Νίκο Κόβατς.

Το μέλλον του Κροάτη μάλλον έχει ήδη αποφασιστεί στην τελευταία κλειστή σύσκεψη της ηγεσίας του συλλόγου, μετά την ισοπαλία με την Ντύσελντορφ. Πιθανή ήττα απόψε από την Μπενφίκα θα προκαλέσει το άμεσο διαζύγιο της Μπάγερν με τον Κόβατς.

Η πάντα καλά ενημερωμένη σε θέματα του βαυαρικού συλλόγου εφημερίδα «Μπιλντ» ανέφερε το όνομα του Αρσέν Βενγκέρ ως υποψήφιου αντικαταστάτη. Ο λόγος, η καταγωγή του από την Αλσατία και η πολύ καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας.

Σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα αντιμετωπίζει και η Ρεάλ μετά την «τριάρα» από την Εϊμπάρ. Η αποστολή της Βασίλισσας βρίσκεται από χθες στην Αιώνια Πόλη για να τεθεί απόψε αντιμέτωπη με τη Ρόμα με την οποία ισοβαθμεί  στον 7ο όμιλο. Ουσιαστικά παίζεται η πρώτη θέση του ομίλου με τους Ρωμαίους, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει με τις άλλες ομάδες, να ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος της φετινής σεζόν στην Ευρώπη.

Τα σενάρια

Κατά παράδοξο τρόπο για τα δεδομένα του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές μόνο η Μπαρστελόνα έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στη φάση των 16.

Ας δούμε κατά όμιλο τις ομάδες που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να βγουν από τα γκρουπ:

Στον πρώτο όμιλο η Ντόρτμουντ προκρίνεται με ισοπαλία με την Μπριζ, ενώ κατακτά την πρώτη θέση αν η νικήσει και η Ατλέτικο ηττηθεί από την αδιάφορη Μονακό. Οι Ροχιμπλάνκος προκρίνονται με νίκη ό,τι κι αν συμβεί στο άλλο παιχνίδι.

Στον δεύτερο όμιλο η Μπαρτσελόνα έχει προκριθεί και η Ιντερ θα την ακολουθήσει με μια ισοπαλία στο ματς με την Τότεναμ στο Λονδίνο. Αν τα Σπιρούνια νικήσουν θα διεκδικήσουν πρόκριση στην τελευταία αγωνιστική.

Στον τρίτο όμιλο, η Λίβερπουλ προκρίνεται με νίκη επί της Παρί και ταυτόχρονα ισοπαλία ή ήττα του Ερυθρού Αστέρα από τη Νάπολι. Οι Παρτενοπέι προκρίνονται με νίκη και ισοπαλία ή ήττα της Παρί. Η Παρί αποκλείεται με νίκη των Λίβερπουλ και Νάπολι.

Στον τέταρτο όμιλο, η Πόρτο προκρίνεται με ισοπαλία στο ματς με τη Σάλκε ή αν η Γαλατάσαραϊ δεν νικήσει τη Λοκομοτίβ στη Μόσχα. Η Σάλκε προκρίνεται με νίκη ή αν η Γαλατάσαραϊ δεν νικήσει τη Λοκομοτίβ. Η Γαλατάσαραϊ χρειάζεται νίκη για να συνεχίσει το κυνήγι της πρόκρισης.

Στον πέμπτο όμιλο, η Μπάγερν με ισοπαλία στο ματς με την Μπενφίκα προκρίνεται και με νίκη εξασφαλίζει την πρώτη θέση. Ο Αγιαξ προκρίνεται με νίκη επί της ΑΕΚ ή αν η Μπενφίκα δεν νικήσει. Η Μπενφίκα θέλει νίκη για να συνεχίσει να διεκδικεί πρόκριση.

Στον έκτο όμιλο, η Μάντσεστερ Σίτι προκρίνεται με ισοπαλία στο ματς με τη Λυών, ενώ κατακτά την πρώτη θέση με νίκη. Η Λυών προκρίνεται με νίκη.

Στον έβδομο όμιλο, η Ρόμα προκρίνεται με ισοπαλία στο ματς με τη Ρεάλ ή αν η ΤΣΣΚΑ δεν νικήσει την Πλζεν.

Με νίκη η Ρεάλ εξασφαλίζει την πρώτη θέση.

Στον όγδοο όμιλο, η Γιουβέντους θέλει ισοπαλία με τη Βαλένθια για να προκριθεί ή να χάσει η Γιουνάιτεντ από τη Γιουνγκ Μπόις. Η Γιουνάιτεντ προκρίνεται αν νικήσει και η Βαλένθια ηττηθεί ή έρθει ισόπαλη.

Το πρόγραμμα του διημέρου (σε παρένθεση οι βαθμοί):

Απόψε:

5ος όμιλος: ΑΕΚ (0) – Αγιαξ (8), Μπάγερν (10) – Μπενφίκα (4).

6ος όμιλος: Λυών (6) – Μάντσεστερ Σίτι (9), Χόφενχαϊμ (3) – Σταχτάρ (2).

7ος όμιλος: ΤΣΣΚΑ (4) – Πλζεν (1), Ρόμα (9) – Ρεάλ (9).

8ος όμιλος: Γιουβέντους (9) – Βαλένθια (5), Μάντσεστερ Γ. (7) – Γιουνγκ Μπόις (1).

Αύριο:

1ος όμιλος: Ατλέτικο (9) – Μονακό (1), Ντόρτμουντ (9) – Μπριζ (4).

2ος όμιλος: Τότεναμ (4) – Ιντερ (7), Αϊντχόφεν (1) – Μπαρτσελόνα (10).

3ος όμιλος: Νάπολι (6) – Ερυθρός Αστέρας (4), Παρί (5) – Λίβερπουλ (6).

4ος όμιλος: Λοκομοτίβ (0) – Γαλατάσαραϊ (4), Πόρτο (10) – Σάλκε (8).