Καλώς τονε. Καλώς τονε κι ας άργησε, διότι ναι μεν μπορεί να μην τον πήραν τα χρόνια (καθότι το ερχόμενο Σάββατο θα σβήσει τα 26 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων του), αλλά το ελληνικό μπάσκετ τον περίμενε καιρό να βγει μπροστά… Και το σπουδαιότερο: περισσότερο από την πιάτσα περίμενε ο (ίδιος ο) Λίνος τον (ίδιο τον) Χρυσικόπουλο να βγει μπροστά και να κάνει το περιβόητο step up, που λένε και οι Αμερικάνοι…

«Νομίζω ότι είμαι σε καλό δρόμο για να το κάνω, αλλά ξέρω πως η επιτυχία δεν είναι ποτέ οριστική» σχολιάζει, ων απολύτως συνειδητοποιημένος ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ, ο οποίος από την Τετάρτη στα Κανάρια Νησιά έως την Κυριακή στην Πυλαία έζησε τις πιο γεμάτες και απολαυστικές 96 ώρες της καριέρας του…

Ο εκ Κερκύρας ορμώμενος φόργουορντ, που βαπτίστηκε Λίνος και συνάμα Σπυρίδων, οδήγησε ως αληθινός ηγέτης και ως clutch player τον ΠΑΟΚ σε δυο μεγάλες νίκες, απέναντι στην αήττητη στο Champions League Τενερίφη και στον αιώνιο αντίπαλο Αρη, με τη φανέλα του οποίου είχε σκάσει κιόλας μύτη στην κεντρική σκηνή του ελληνικού μπάσκετ εκ μεταγραφής από τον Φαίακα, πριν από δέκα χρόνια.

«Νιώθω καλά, για την ακρίβεια νιώθω καλύτερα από κάθε άλλη φάση της καριέρας μου» υπερθεματίζει ο ψηλόλιγνος μελαχρινός φόργουορντ του Δικεφάλου, ο οποίος σε αντίθεση με τον Χάτσερ, τον Τέπιτς και τον Ζάρα μπορεί να μη στάθηκε τυχερός ώστε να συναντήσει (στην Τενερίφη, όπου έμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο) τον Σιλβέστερ Σταλόνε αλλά φρόντισε να τον μιμηθεί επαξίως!

Το νούμερο 4

Ο αμερικανός ηθοποιός γυρίζει αυτή την εποχή το «Rambo No 5» και ο Χρυσικόπουλος βαδίζει στα χνάρια του και παίζει το δικό του (ελέω αριθμού φανέλας) Rambo No 4!

Απλώς επειδή η ταινία που θα βγει μέσα στο 2019 τιτλοφορείται «Rambo V: Last Blood», ο Λίνος δεν σκοπεύει να χύσει μέσα σε τέσσερα βράδια το τελευταίο αίμα του και συνεχίζει απτόητος, φορώντας πλέον τη φανέλα της εθνικής ομάδας και ελπίζοντας ότι «αυτή τη φορά δεν θα είμαι άτυχος όπως τον Ιούνιο και θα μπορέσω να νιώσω την υπέρτατη τιμή και να παίξω στα ματς με τη Γερμανία και τη Σερβία».

Παρεμπιπτόντως οι τελευταίες ημέρες του ΠΑΟΚ είναι γεμάτες από τις εικόνες του Σταλόνε: σαν να μην έφτανε το αντάμωμα στην Τενερίφη, προχθές στις εξέδρες του γηπέδου της Πυλαίας, ο πρόεδρος Μπάνε Πρέλεβιτς (όπως και πριν από ενάμιση χρόνο, στην παρουσίαση του Ηλία Παπαθεοδώρου) εμφανίστηκε με ένα κοντομάνικο μπλουζάκι που έγραφε «Rocky» και ταίριαζε τόσο στον ίδιο όσο και στο ντέρμπι της πόλης, λόγω του τραγουδιού το οποίο ακουγόταν στην τρίτη ταινία της σειράς…

Το «Eye of the Tiger» εννοώ, το οποίο κολλάει γάντι στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ που έχει το παρατσούκλι «Τίγρης», αλλά και στον Αρη διότι με αυτή τη μουσική υπόκρουση έμπαινε στο Αλεξάνδρειο την εποχή της αυτοκρατορίας του!

Δεύτερη νιότη

Ο ύψους 2μ.08 φόργουορντ που διάγει τη δεύτερη θητεία του στον ΠΑΟΚ έχοντας αγωνισθεί επίσης στον Αρη, στην Μπιέλα, στον ΚΑΟ Δράμας και στη Νέα Κηφισιά, πέρασε μια παρατεταμένη δύσκολη φάση στην καριέρα του, «αλλά, εδώ και τρία χρόνια, μετά την εγχείρηση, έχω δουλέψει παρά πολύ, νιώθω γερό το κορμί μου και μου βγαίνει το μπάσκετ που έχω μέσα μου».

Η απόδειξη αυτής της ευεξίας είναι οφθαλμοφανής και την επισημαίνει ο ίδιος: «Από τη στιγμή που αισθάνομαι τόση αυτοπεποίθηση ώστε να ζητώ την μπάλα στην επίθεση, αυτό σημαίνει ότι είμαι πολύ καλά»!

Στην πρώιμη φάση της καριέρας του ο Χρυσικόπουλος θεωρήθηκε και πλασαρίστηκε ως ένα εκπληκτικό ταλέντο, που επέπρωτο να τινάξει την μπάνκα στον αέρα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. «Δεν μένω κολλημένος στις ετικέτες του παρελθόντος, αλλά προσπαθώ κάθε μέρα να βελτιώνω το παιχνίδι μου και ό,τι προκύψει» τονίζει. «Παίζω σε μια ομάδα στην οποία ο προπονητής μου δίνει χώρο και χρόνο για να παίρνω πρωτοβουλίες και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στο Champions League και θα ξαναβγούμε τρίτοι στο ελληνικό πρωτάθλημα».