Κιλκίς

Πολλοί μνηστήρες για τη θέση

Μέχρι στιγμής πολλοί είναι οι… μνηστήρες για τη θέση του δημάρχου στην πόλη του Κιλκίς. Ηδη, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Κυριακίδης έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος έχει εκδηλώσει και ο εκπαιδευτικός Αναστάσιος Καζαντζίδης, προερχόμενος από τη ΝΔ. Υποψήφιος πιθανότατα με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ θα είναι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, ενώ οι φήμες κάνουν λόγο για στήριξη της Ελένης Αναστασιάδου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι καθόλου απίθανο να θέσουν υποψηφιότητα και κάποιοι από τους νυν αντιδημάρχους, όπως ο Δημήτρης Τσαντάκης και ο Αιμίλιος Νικολαΐδης. Τη στήριξη του ΚΚΕ θα έχει – όπως όλα δείχνουν – ο πολιτικός μηχανικός Γιάννης Φαχουρίδης.

Θάσος

Υποψήφιος για τρίτη θητεία

Στο νησί της Θάσου τα δύο πρώτα ονόματα υποψηφίων έχουν ανακοινωθεί. Ο για δύο θητείες δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ (φωτογραφία) θα κατέβει εκ νέου υποψήφιος και όπως όλα δείχνουν χωρίς χρίσμα από κόμματα, όπως άλλωστε έκανε και το 2010 και το 2014. Απέναντί του θα βρίσκεται ο δικηγόρος Λευτέρης Κυριακίδης, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στα μέσα Οκτωβρίου για μια «Θάσο ισχυρή και ευημερεύουσα».

Κόρινθος

Οι τρεις πρώτοι για τον δήμο

Για τον Δήμο Κορίνθου οι πρώτοι υποψήφιοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Απέναντι στον νυν δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό (φωτογραφία), ο οποίος κατέχει τα ηνία της πόλης ήδη για τρεις θητείες, από τις δημοτικές εκλογές του 2006, έχουν ανακοινώσει πως θα βρεθούν τόσο ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας, Νίκος Σταυρέλης όσο και ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, Βασίλης Νανόπουλος.

Ιωάννινα

Περισσότερα ονόματα

Ρευστό είναι ακόμη το σκηνικό με τις υποψηφιότητες για τον Δήμο Ιωαννιτών. Αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να κατέβουν υποψήφιοι δήμαρχοι, ωστόσο οι περισσότεροι κρατούν προσώρας στάση αναμονής. Οι δεδομένες υποψηφιότητες είναι του νυν δημάρχου Θωμά Μπέγκα, αλλά και του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ. Πριν από μερικές ημέρες, την πρόθεσή της να είναι υποψήφια στις δημοτικές εκλογές του 2019 ανακοίνωσε και η αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, Τατιάνα Καλογιάννη. Ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αρης Μπαρτζώκας, θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο ως επικεφαλής της παράταξης Γιάννενα Τώρα.

Θεσσαλία

Κλείδωσαν τρεις υποψηφιότητες

Φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει το τοπίο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο νυν περιφερειάρχης και πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) Κώστας Αγοραστός (φωτογραφία) θα έχει και πάλι τη στήριξη της ΝΔ. Στην εκλογική αναμέτρηση θα πάρει μέρος και ο γιατρός Νίκος Τσιλιμίγκας, ο οποίος θα έχει τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα, την υποψηφιότητα Τσιλιμίγκα φαίνεται πως γλυκοκοιτάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, για δεύτερη φορά, μετά τις εκλογές του 2010, κατεβαίνει – όπως όλα δείχνουν – υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας ο καθηγητής του Τμήματος Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής του εργαστηρίου Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών στη Λάρισα, Δημήτρης Κουρέτας.

Χανιά

Μια… ομάδα υποψήφιοι

Κι όμως οι υποψήφιοι δήμαρχοι στα Χανιά θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελούν και… ποδοσφαιρική ομάδα, καθώς έχουν φτάσει αισίως τους 11! Εκτός από τον νυν δήμαρχο της πόλης, Τάσο Βάμβουκα (φωτογραφία), την υποψηφιότητά τους έχουν ανακοινώσει ήδη ο πρώην δήμαρχος Ελευθερίου Βενιζέλου και τέως αντιδήμαρχος Χανίων, Μανώλης Κεμεσίδης, η δημοτική σύμβουλος Νάνσυ Αγγελάκη και ο περιφερειακός σύμβουλος Χανίων και πρώην αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Σημαντηράκης. Ανάμεσα στα πρόσωπα που θεωρείται βέβαιη η υποψηφιότητά τους είναι οι επικεφαλής αντιπολιτευτικών παρατάξεων της πόλης, Γιάννης Σαρρής, Αρης Παπαδογιάννης και Σεραφείμ Ρίζος. Στην εκλογική κούρσα το «παρών» φαίνεται πως θα δώσουν και οι Γρηγόρης Αρχοντάκης, Ευτύχης Δαμιανάκης και ο Νίκος Παπαντωνάκης.

Καλαμαριά

Γιάννης Δαρδαμανέλης

Με σχέδιο και συνθέσεις διαμορφώνουμε ένα εφαρμόσιμο πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της Καλαμαριάς και

τη βελτίωση της καθημερινότητας με αιχμή τη διεκδίκηση χώρων και πόρων, τη διοικητική αναδιάρθρωση,

την καινοτομία και την αξιοποίηση της νεολαίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ποιους κατεβάζουν τα κόμματα

Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διεκδικεί και επίσημα ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος και θα έχει τη στήριξη του κόμματος της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε τη στήριξη στο πρόσωπο του βουλευτή έπειτα από συνάντηση που είχαν. Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη δοκιμασμένη… συνταγή, δίνοντας το χρίσμα στον νυν περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη (φωτογραφία). Το Κίνημα Αλλαγής θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου, επικεφαλής του συνδυασμού Ελπίδα.

Αγία Βαρβάρα Αττικής

Με άρωμα πολλών… θητειών

Αυτές οι εκλογές έχουν άρωμα πολλών… θητειών. Ο νυν δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, με δύο θητείες στην πλάτη του, θα αντιμετωπίσει στις δημοτικές εκλογές του 2019 τον Λάμπρο Μίχο, ο οποίος υπήρξε δήμαρχος της πόλης από το 1995 έως το 2009, δηλαδή έκανε τέσσερις θητείες. Στη μάχη για την εκλογή δημάρχου πέφτει όμως και ο Μιχάλης Γιάγκας, ενώ η νέα παράταξη Σύγχρονη Πόλη, από τον χώρο της ΝΔ, πρόκειται να διεκδικήσει τη δημαρχία. Επικεφαλής – προσώρας – της παράταξης είναι ο Μανώλης Ζερβάκης.

Καρδίτσα

Οι πρώτοι 4 για την κούρσα

Με την… μπίλια των υποψηφιοτήτων να μην έχει ακόμη κατασταλάξει, ήδη οι πρώτοι υποψήφιοι έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τον Δήμο Καρδίτσας. Ετσι, ο νυν δήμαρχος της πόλης, Φώτης Αλεξάκος, έχοντας τη στήριξη ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ θα αναμετρηθεί στις δημοτικές εκλογές με τον εκλεκτό της ΝΔ, αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκο. Μέχρι στιγμής στη μάχη πέφτουν και ο πρώην δήμαρχος Κώστας Παπαλός αλλά και ο Κώστας Γκαβογιάννης, προερχόμενοι από τη ΝΔ.