Ολοι – και δικαίως – στάθηκαν στην ήττα της ΑΕΚ από τον Αγιαξ και παράλληλα στην αδυναμία της ΠΑΕ να ελέγξει τους οπαδούς που για πολλοστή φορά έγιναν πρωταγωνιστές θλιβερών επεισοδίων, ντροπιάζοντας την ομάδα.

Ωστόσο, μήπως θα έπρεπε να δούμε τη συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης στη Ριζούπολη; Η ομάδα Νέων της ΑΕΚ ηττήθηκε, για την ακρίβεια γνώρισε συντριβή, από την αντίστοιχη του Αγιαξ με σκορ 8-1. Το γκολ της τιμής ήρθε στις καθυστερήσεις, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη ομάδας στον θεσμό του Youth League. Για τη διοργάνωση που βάζει στο κάδρο τους επόμενους άσους των ομάδων, τα φυντάνια που προπονούνται και κάνουν όνειρα για καριέρα στην πρώτη ομάδα.

Εδώ, έχουμε τα εξής ερωτήματα: τι ακριβώς συμβαίνει στις ακαδημίες της ΑΕΚ και πόσο είναι ικανοποιημένος ο κ. Σαράντης, άνθρωπος που «τρέχει» το όλο πρότζεκτ; Ο Ακης Ζήκος, τεχνικός διευθυντής και όπως λέγεται με ιδέες καινοτόμες, αντιλαμβάνεται τι σημαίνουν τέτοιες βαριές ήττες; Αραγε, τα ωραία λόγια και τα σχέδια, αρκούν για να υποστηρίξει κάποιος ένα φιλόδοξο εγχείρημα; Στα Σπάτα και στους ξενώνες της ομάδας έχουν δοθεί πολλά χρήματα. Γυρίζουν αυτά πίσω με κάποιον τρόπο; Εχουν κατανοήσει στα ενδότερα της ΠΑΕ οι διάφοροι διευθυντές (ναι, υπάρχουν πολλά άτομα, ένα σε κάθε πόστο!) ότι η ΑΕΚ εκτός από τους μεγάλους που δεν έχουν σταυρώσει βαθμό και πάνε για τη χειρότερη επίδοση ελληνικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ, πάνε το ίδιο χάλια και τα πιτσιρίκια; Και βέβαια, δεν μπορεί να πέσει η ευθύνη πάνω τους. Φταίνε και πολύ μάλιστα όσοι τους καθοδηγούν ή όσοι υποστηρίζουν ότι οι Νέοι της ΑΕΚ μπορούν αυτή τη στιγμή να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Προ διετίας, ο τότε τεχνικός υπεύθυνος των Νέων, ο σπουδαίος Στέλιος Μανωλάς, είχε την ευθιξία να υποβάλει την παραίτησή του ύστερα από ήττα με σκορ 7-0 από τον Ολυμπιακό. Κι ας είχε ένα κάρο άλλοθι, γιατί η ομάδα του είχε παιδιά μικρότερης ηλικίας. Κι ας ήταν καταρτισμένος όσο δεν πάει και έδωσε στην πρώτη ομάδα έναν παίκτη με προοπτική, όπως ο Γαλανόπουλος. Αλλά τη φανέλα την πονά και το έδειξε. Τώρα, τι συμβαίνει, αλήθεια, και πόσο άσχημα πρέπει να νιώθουν οι αρμόδιοι της Ακαδημίας για την κατάσταση στην ομάδα; Ναι, υπάρχει διαφορά μεταξύ μιας ελληνικής και μιας ολλανδικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά το 1-8 σοκάρει και προκαλεί απορίες. Μακάρι κάποτε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και να εμφανιστεί ένα ταλέντο που θα κάνει καριέρα. Ολοι το εύχονται!