«Πέθαναν» ποδοσφαιριστή για να αναβληθεί αγώνας τους!

Μια μακάβρια δικαιολογία σκαρφίστηκαν στην ερασιτεχνική ομάδα της Ιρλανδίας Μπάλιμπρακ προκειμένου να μην αγωνιστεί στο σαββατιάτικο παιχνίδι εκτός έδρας με την Αρκλοου Τάουν.

Η Μπάλιμπρακ ενημέρωσε το Leinster Senior League στο οποίο μετέχει ότι την περασμένη Πέμπτη σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα ο ισπανός ποδοσφαιριστής της Φερνάντο Λαφουέντε Σάιθ καθώς επέστρεφε στο σπίτι του από την προπόνηση.  Ετσι, ο αγώνας της με την Αρκλοου Τάουν αναβλήθηκε, ενώ στα υπόλοιπα ματς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή.

Η λίγκα έκανε επίσης αναγγελία του θανάτου του Λαφουέντε στην ιρλανδική εφημερίδα «The Herald».

«Βρισκόμουν στο σπίτι, μόλις είχα τελειώσει τη δουλειά και έπαιζα ηλεκτρονικά παιχνίδια όταν μου τηλεφώνησαν από τη δουλειά για να με ρωτήσουν τι συμβαίνει. Μου είπαν πως έχω γίνει διάσημος και άρχισαν να μου στέλνουν όλα όσα είχαν γραφτεί και τότε ανακάλυψα πως ήμουν νεκρός», δήλωσε στο RTE Radio One ο Ισπανός, που ζει στην Ιρλανδία τον τελευταίο χρόνο.

Η γυναίκα του, που ζει μαζί του στην Ιρλανδία αλλά την προηγούμενη εβδομάδα επέστρεψε στην Ισπανία, ήξερε φυσικά πως ο άνδρας της ζει.

Ο Λαφουέντε έσπευσε να τηλεφωνήσει στη μητέρα του γιατί δεν γνώριζε πώς θα αντιδράσει αν μάθαινε για τον «θάνατό» του.

Τον Ισπανό τον είχαν προειδοποιήσει πως θα τον χρησιμοποιούσε η Μπάλιμπρακ για να αναβάλει τον αγώνα με την Αρκλοου, αλλά πίστευε ότι θα ανέφεραν πως έσπασε το πόδι του.

«Μου απολογήθηκαν. Ηταν πολύ σοβαρό από μέρους τους, αλλά το βρήκα και λίγο αστείο. Κανείς δεν έπαθε κακό».

Ο Λαφουέντε δεν γνώριζε τον ακριβή λόγο που ήθελε η Μπάλιμπρακ να αναβάλει το παιχνίδι. Πιθανόν να αντιμετώπιζε πρόβλημα να συγκεντρώσει τους παίκτες, καθώς πολλοί από αυτούς κάνουν άλλες δουλειές ή είναι φοιτητές.

Θύμα της μακάβριας δικαιολογίας της Μπάλιμπρακ έπεσε η λίγκα.

Ο επικεφαλής της Ντέιβιντ Μοράν δήλωσε πως η ιστορία άρχισε να αποκαλύπτεται όταν αναζητήθηκε η οικογένεια του ισπανού ποδοσφαιριστή για να τη συλλυπηθούν και να της προσφέρουν τη στήριξή τους.

«Μας είπαν πως επέτρεψε στην Ισπανία το Σάββατο. Αμέσως σήμανε συναγερμός για μας. Ερευνήσαμε τα νοσοκομεία, τα πάντα. Κανείς δεν μπορούσε να βρει κάτι γι’ αυτόν τον νεαρό», δήλωσε ο Μοράν στον τηλεοπτικό σταθμό RTE.