Το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης και το εντυπωσιακό 5-1 του Παναθηναϊκού επανέφερε τους Πράσινους σε τροχιά επιτυχιών. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες έπειτα από τα τρία σερί ντέρμπι, αλλά μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου το πρόγραμμά του δυσκολεύει, με τρία εκτός έδρας παιχνίδια και ένα μεγάλης επικινδυνότητας στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι Πράσινοι αντιμετωπίζουν τον Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης την ερχόμενη αγωνιστική και έχουν δεύτερο σερί ταξίδι για να παίξουν με τον ΟΦΗ τη 13η αγωνιστική στην Κρήτη. Μία στροφή πριν από το φινάλε φιλοξενούν τον εντυπωσιακό Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, για να κλείσουν τον πρώτο γύρο στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύει την ομάδα του Τριφυλλιού.

Ενα δύσκολο πρόγραμμα για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, η οποία θα κληθεί να δείξει και πάλι το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένη. Και να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται για να κλείσει τον πρώτο γύρο εντός πεντάδας, κάτι που αποτελεί και τον γενικότερο στόχο της ομάδας μέσα στη σεζόν.

Αν υπολογίσουμε μέσα σε αυτά τα παιχνίδια και τα δύο παιχνίδια Κυπέλλου με Ιεράπετρα την ερχόμενη Τετάρτη και Κισσαμικό στις 19 Δεκεμβρίου, οι Πράσινοι έχουν να δώσουν έξι ματς σε διάστημα 20 ημερών. Εκ των οποίων τα τέσσερα του πρωταθλήματος είναι υψηλών απαιτήσεων. Γι’ αυτό και ο Δώνης σκέφτεται να ανοίξει το ροτέισον στα συγκεκριμένα παιχνίδια, προκειμένου να διατηρήσει φρέσκια την ομάδα του.

Ο Ιανουάριος είναι κοντά, ο Παναθηναϊκός είναι πιθανό να ψάξει για έναν-δύο παίκτες στη μεταγραφική περίοδο, ωστόσο ο Γιώργος Δώνης έκανε λόγο και για εσωτερικές μεταγραφές οι οποίες έχουν και προτεραιότητα. Προκειμένου να αξιολογήσει όλες τις επιλογές από το υλικό που έχει στα χέρια του. Αλλωστε και ο ίδιος παραδέχθηκε πως αυτή τη στιγμή θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ κάποιος για να ενσωματωθεί στην ομάδα, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι Πράσινοι δεν… καίγονται για μεταγραφές.

Μία από τις εσωτερικές κινήσεις όπου ο Δώνης περιμένει πολλά είναι ο Ομρι Αλτμαν. Ο Ισραηλινός γυμνάζεται με τους συμπαίκτες του και συμμετέχει στα εσωτερικά διπλά. Φυσικά, η επανένταξή του θα πραγματοποιηθεί με προσοχή, αφού ο 24χρονος στράικερ δεν έχει κάνει προετοιμασία και δεν πρέπει να ζορίσει το σώμα του στην προσπάθειά του να φτάσει στο 100%.

Ο Αλτμαν έχει συζητήσει με τον Γιώργο Δώνη και έχουν συμφωνήσει ότι θα τον χρησιμοποιήσει χωρίς να βιαστούν. Το σημαντικό είναι ο Αλτμαν να παίξει όταν θα είναι απολύτως έτοιμος. Από κει και πέρα, δύο παίκτες που βρίσκονται στον προθάλαμο για να αποτελέσουν ακόμα και βασικές επιλογές σε κάποια ματς αν χρειαστεί είναι ο Φάνης Τζανδάρης και ο Νίκος Βέργος. Ο πρώτος έχει πάρει ευκαιρίες από τον Δώνη, ο οποίος τον υπολογίζει για να δίνει ανάσες στους βασικούς χαφ (ο Κουρμπέλης παίζει ασταμάτητα από το ξεκίνημα της σεζόν και έχει επιβαρυνθεί), ενώ ο Βέργος είναι ένα πρότζεκτ που φυσικά και το έχουν… κάψει στον Παναθηναϊκό.

Ο τελευταίος σκόραρε χθες σε φιλικό εναντίον της Κ19 που έγινε στο Κορωπί. Ο Βέργος με ωραία κεφαλιά άνοιξε στο σκορ στο 7′, ενώ ο Αγγελόπουλος στο 47′ έκανε το 2-0, σε ένα φιλικό 50 λεπτών, όπου ο Δώνης ήθελε να δει την κατάσταση του Πάνου Αρμενάκα. Ο 20χρονος ομογενής εξτρέμ άφησε θετικές εντυπώσεις και σε λίγες μέρες θα αποφασίσει ο Δώνης σε συνεννόηση με τον Νταμπίζα για το αν θα αποκτηθεί.

Εκπληκτικό 5-5 για τη Φόρεστ στο Βίλα Παρκ!

Αστον Βίλα και Νότιγχαμ πρόσφεραν θέαμα και δέκα γκολ (5-5) σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι στο Βίλα Παρκ, στη 19η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακυρώθηκαν ακόμα δύο γκολ, καταλογίστηκε ένα πέναλτι, ενώ η Νότιγχαμ τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες.