Λένε πως όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα βρεις από κάτω έναν Ελληνα, αλλά και οι Ελληνίδες δεν πάνε πίσω…

Είναι κι ελόγου τους παντού! Μια από αυτές τις πανταχού παρούσες εκπροσώπους του ασθενούς φύλου θα βρει απέναντί της σήμερα (17.00) στην παλιά Αντιόχεια της Τουρκίας η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού: στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας γυναικών οι πρωταθλήτριες Ελλάδας αντιμετωπίζουν την τουρκική Χατάι Αντάκια, στον πάγκο της οποίας κάθεται εδώ και δυόμισι χρόνια η Κατερίνα Χατζηδάκη!

Η ελληνική προπονητική διασπορά καλά κρατεί λοιπόν και η ξανθομάλλα από τον Ασπρόπυργο κατάφερε να σπάσει ένα διπλό ταμπού: και γυναίκα, αλλά και προπονήτρια στην Τουρκία, βαδίζοντας στα χνάρια του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού Τζώρτζη Δικαιουλάκου που είχε καθίσει στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε με συνεργάτη τον νυν ασίσταντ κόουτς του Χρήστου Σερέλη στο Λαύριο, Σάκη Παραλίκα, την οποία μάλιστα οδήγησε σε δυο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας.

Ζην επικινδύνως

Η Χατζηδάκη είναι μπασκετική κόρη της Γιασεμής Σαμαντούρα! Διετέλεσε συνεργάτιδα της παλαίμαχης διεθνούς παίκτριας και μετέπειτα προπονήτριας στον Παναθηναϊκό και στον Αθηναϊκό, ενώ το καλοκαίρι του 2016 δέχθηκε πρόταση από τη Χατάι να αναλάβει ρόλο ασίσταντ κόουτς στο πλευρό του Εκίν Μπας, τον οποίο διαδέχθηκε τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς στην πρώτη θέση του πάγκου.

Την ίδια σεζόν (2016-17) στην τουρκική ομάδα αγωνιζόταν και η Αριστέα Μαγκλάρα, η οποία πέρυσι επέστρεψε στην Ελλάδα.

H παλιά ονομαστή Αντιόχεια και νυν Αντάκια βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία και μάλιστα γειτνιάζει με την εμπόλεμη ζώνη, αλλά φαίνεται πως το ζην επικινδύνως ρέει στο αίμα της Χατζηδάκη, η οποία καθοδηγεί με μεγάλη επιτυχία τη Χατάι (1-2). Ε, να λοιπόν που σήμερα θα έχει την ευκαιρία να πει και δυο κουβέντες στα ελληνικά με τον Γιώργο Παντελάκη και με τις παίκτριες του Ολυμπιακού (0-3)…

Ηττα με ψηλά το κεφάλι για τη Νίκη Λευκάδας (69-64 από τη – με πολλαπλάσιο μπάτζετ – Γαλατάσαραϊ) στο γήπεδό της για την 4η αγωνιστική του Γιούροκαπ.