Το βαρύ πυροβολικό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συνεχίζει στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στον όμιλο του θανάτου (3ος) Παρί Σεν Ζερμέν, Λίβερπουλ και Νάπολι θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια στην τελευταία αγωνιστική μετά τη νίκη των Παριζιάνων με 2-1 επί των Κόκκινων.

Ατλέτικο, Ντόρτμουντ, Μπαρτσελόνα, Πόρτο, Σάλκε, Μπάγερν, Αγιαξ, Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι οι ομάδες που έκλεισαν θέση στα νοκάουτ παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι 11 από αυτές (πλην Μπαρτσελόνα) για πρώτη φορά στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισαν την πρόκρισή τους σε μία μόνο αγωνιστική.

Η ήττα της περσινής φιναλίστ Λίβερπουλ από την Παρί στο Παρκ Ντε Πρενς (τα γκολ της πρωταθλήτριας Γαλλίας πέτυχαν οι Μπερνάτ και Νεϊμάρ, ενώ μείωσε για τη Λίβερπουλ με πέναλτι ο Μίλνερ) υποχρεώνει τους Κόκκινους να νικήσουν με διαφορά δύο γκολ τη Νάπολι στο Ανφιλντ στην τελευταία αγωνιστική για να συνεχίσουν στη διοργάνωση. Την ίδια στιγμή η Παρί θα αγωνίζεται στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα που διατηρεί αμυδρές ελπίδες να κατακτήσει την τρίτη θέση και να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ισοβαθμίας των Νάπολι, Λίβερπουλ και Παρί με 9 βαθμούς. Σ’ αυτή την περίπτωση προκρίνονται η Λίβερπουλ και η Νάπολι.

Μουρίνιο μαινόμενος

Ενας φοβερός Μέσι πέτυχε γκολ που φέρει τη σφραγίδα του και δημιούργησε ένα ακόμα με ασίστ από φάουλ για τον Πικέ, οδηγώντας την Μπαρτσελόνα στη νίκη με 2-1 επί της Αϊντχόφεν.

Η Μονακό ηττήθηκε και από την Ατλέτικο και έγινε η πρώτη γαλλική ομάδα που παρέμεινε χωρίς νίκη για 13 σερί παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο κατάφερε ξανά να κλέψει τη δόξα των παικτών του πετώντας με δύναμη στο έδαφος ένα κιβώτιο με νερά, αμέσως μετά το γκολ του Φελαϊνί στις καθυστερήσεις, που χάρισε τη νίκη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0 επί της Γιουνγκ Μπόις.

Ο φίλερις και συνάμα σταρ της προπονητικής επιτέθηκε σε όσους του ασκούν κριτική από τα τηλεοπτικά στούντιο. Μεταξύ άλλων είπε πως είναι πιο εύκολο να κάνεις ταξίδια στα Μπαρμπέιντος και στη συνέχεια να ασκείς κριτική μπροστά σε μία τηλεόραση από το να κάθεσαι στον πάγκο.

Θύμισε επίσης σε όσους τον αγαπούν, όπως είπε χαρακτηριστικά, πως στις 14 συμμετοχές του στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε ομίλους και τις σεζόν που δεν συμμετείχε κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ.

Επίδειξη δύναμης

Ο συνάδελφος του Μουρίνιο στη Ρεάλ Μαδρίτης, Σαντιάγο Σολάρι, έκανε επίδειξη δύναμης και με μεγάλη μάλιστα επιτυχία. Η Ρεάλ νίκησε 2-0 τη Ρόμα στην Αιώνια Πόλη με τον Ισκο να παρακολουθεί το ματς από την εξέδρα. Ο 26χρονος άσος υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, καθώς αντιμίλησε στον προπονητή του στη διάρκεια της προπόνησης. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ισκο ρωτούσε πριν από το παιχνίδι με τη Ρόμα αν μπορούσε να μπει στα αποδυτήρια της Ρεάλ και οι άνθρωποι της ομάδας τού έδειξαν την εξέδρα.

Στο Μόναχο η Μπάγερν ξέσπασε επί της Μπενφίκα με 5-1 αλλά η είδηση βρισκόταν στις σελίδες της «Μπιλντ». Οι Βαυαροί δεν πρόκειται να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Ριμπερί ο οποίος σκόραρε εναντίον των Λουζιτανών και ψάχνει ήδη για ομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τον Ρόμπεν (πέτυχε δύο γκολ) αλλά ο Ολλανδός ελπίζει πως θα αλλάξει τη γνώμη των αφεντικών του και θα παραμείνει τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο.