«Εχω στο Λονδίνο μια δουλειά» τραγουδούσαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού στον δρόμο προς τον τελικό του Γουέμπλεϊ το 1971 παραφράζοντας τη μελωδία ενός τραγουδιού των Μπιτλς (με τον Φραγκίσκο Σούρπη να είναι ο εμπνευστής των ελληνικών στίχων). Αυτός πάντως που αν μη τι άλλο στο Λονδίνο τελειώνει τη δουλειά και είναι αποδεδειγμένα ο πλέον συνεπής εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου στη βρετανική πρωτεύουσα είναι ο ΠΑΟΚ, που δύο φορές έχει πάρει μεγαλειώδεις προκρίσεις. Την πρώτη κόντρα στην Αρσεναλ με την ισοπαλία που απέσπασε (1-1) με το χρυσό γκολ του Ζήση Βρύζα στο φινάλε και την άλλη κόντρα στην Τότεναμ, σε έναν πιο μεγάλο άθλο αφού νίκησε 2-1 (με γκολ των Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη) και ενώ έπαιζε σχεδόν για ενάμισι ημίχρονο με παίκτη λιγότερο!

Κακά τα ψέματα όμως η αποψινή (22.00, Cosmote Sport 3) τρίτη επίσκεψη στο Λονδίνο των κυπελλούχων Ελλάδας είναι εξίσου (αν όχι και περισσότερο) δύσκολη και ας είναι βαθμολογικά αδιάφοροι οι παίκτες της Τσέλσι έχοντας εξασφαλίσει πρόκριση και (κατά 99%) πρωτιά στον όμιλο. Ομως ο πληγωμένος εγωισμός των γηπεδούχων από την (πρώτη φέτος) ήττα το Σάββατο κόντρα στην Τότεναμ (3-1) είναι το ισχυρότερο όπλο και είναι χαρακτηριστική η δήλωση του μοναδικού σκόρερ της ομάδας στο λονδρέζικο ντέρμπι Ολιβιέ Ζιρού. «Θα πρέπει να αντιδράσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα» είπε χαρακτηριστικά ο γάλλος στράικερ.

Ο ΠΑΟΚ πέρα από το γόητρο και την εξαιρετική παράδοση στο Λονδίνο (2/2 προκρίσεις) χρειάζεται αποτέλεσμα απόψε για να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση, καθώς από φαβορί μετατράπηκε σε αουτσάιντερ λόγω των ηττών από τη Βίντι.

Η οποία φιλοξενείται νωρίτερα (19.55) στη Λευκορωσία και αν πάρει αποτέλεσμα (έστω Χ) μόνο με θαύμα μπορεί να χάσει τη δεύτερη προνομιούχο θέση του ομίλου. Αντίθετα οι Θεσσαλονικείς θέλουν ήττα των Ούγγρων απόψε και από την Τσέλσι την τελευταία αγωνιστική ώστε να κυνηγήσουν τριπλή ισοβάθμια στο φινάλε.

«Οταν θέλεις να πάρεις κάτι κόντρα στην Τσέλσι, πρέπει απλά να κάνεις το τέλειο παιχνίδι και σίγουρα να μην τη σεβαστούμε όσο στην Τούμπα» έδωσε το στίγμα ο Πόντους Βέρνμπλουμ, την ώρα που ο προπονητής του Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκαθάρισε ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε σε προτεραιότητα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος σε σχέση με του Γιουρόπα Λιγκ. «Απλά είχαμε διαφορετική προσέγγιση σε αυτά του πρωταθλήματος, πολύ απλά γιατί είχαμε ξεκινήσει με -2 βαθμούς. Είναι δύσκολο να πω ότι θα νικήσουμε, αλλά σίγουρα θα τα δώσουμε όλα για να έχουμε το τέλειο παιχνίδι».

Ο ΠΑΟΚ θα έχει τη συμπαράσταση τουλάχιστον 2.300 φίλων του.

Νίκη και στο Μινσκ για την Κ19

Μια κεφαλιά του Αντώνη Γαϊτανίδη (στο 60′) ήταν αρκετή για να πάρει η ομάδα Κ19 του ΠΑΟΚ τη νίκη και στο Μινσκ (1-0) κόντρα στην ομώνυμη ομάδα και με δύο νίκες (είχε επικρατήσει 2-1 στην Τούμπα) να προκριθεί στους 8 του Domestic Champions Path.