Αφορμές για ένα ταξίδι στη Δράμα υπάρχουν πολλές. Αυτήν την εβδομάδα προστίθεται άλλη μία. Την προσεχή Τρίτη (4 Δεκεμβρίου) ανοίγει τις πύλες της η Ονειρούπολη βάζοντας μικρά και μεγάλα παιδιά από νωρίς στο κλίμα των Χριστουγέννων.

Δωρεάν δράσεις (όπως το ζαχαροπλαστείο μοριακής ξωτικοκουζίνας, η ζωγραφική προσώπου με καραμελοχρώματα, το εργοστάσιο καραμέλας και ζαχαρωτών αλλά και το σπίτι του Αϊ-Βασίλη), συναυλίες και άλλα πολλά, περιμένουν τους επισκέπτες στον Δημοτικό Κήπο και την Πλατεία Ελευθερίας. Η Ονειρούπολη θα λειτουργεί καθημερινά έως τις 2 Ιανουαρίου (το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων υπάρχει στο http://www.oneiroupoli-dramas.gr).

Αξίζει να γνωρίσετε καλύτερα αυτήν την όμορφη πόλη. Να δείτε τις περίφημες πηγές της Αγίας Βαρβάρας απολαμβάνοντας τον περίπατο σε ένα πάρκο 60 στρεμμάτων με λίμνες και πολλά τρεχούμενα νερά. Να επισκεφτείτε τα Μπακιρτζίδικα, το… Μοναστηράκι της Δράμας, όπου επιχειρήσεις που λειτουργούν εδώ από τα τέλη του 19ου αιώνα μοιάζουν με μικρά, αυτοσχέδια, λαογραφικά μουσεία.

Ενα… κανονικό μουσείο, το Αρχαιολογικό (Κώστα Βάρναλη 6, τηλ. 25210 31365), αναλαμβάνει την ξενάγηση στην ιστορία αυτού του τόπου, μέσα από ένα ταξίδι στον χρόνο που έχει αφετηρία στη μέση παλαιολιθική εποχή και τερματισμό στους νεότερους χρόνους (1913).

Αν μείνετε πολλές μέρες στην πόλη και έχετε χρόνο για εκδρομή, τότε προτείνουμε μία επίσκεψη στο σπήλαιο του Αγγίτη, στο Φαλακρό, με το απίστευτο σαλέ στα 2.190 μ. ή στο Φρακτό με τους καταρράκτες και τα δάση μαύρης πεύκης.

Η Δράμα φημίζεται και για το κρασί της. Θα το καταλάβετε στα επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής (ενδεικτικά: Παυλίδη, Νίκου Λαζαρίδη, Κώστα Λαζαρίδη, Τέχνη Οίνου, Μιχαηλίδη, Μανωλεσάκη – Γέννημα Ψυχής).