Μπορεί η Μόνα Λίζα να βρίσκεται στο Λούβρο και χιλιάδες κινητά να στριμώχνονται μπροστά της για μία ακόμη φωτογραφία της, τα μυστικά της όμως και κυρίως οι απαντήσεις τους βρίσκονται στην Αθήνα.

Αυτό τουλάχιστον υπόσχεται η έκθεση «Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius» που φιλοξενείται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι. Εκτός από τη  λεπτομερή επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση του αινιγματικού διάσημου πορτρέτου που φέρει την υπογραφή του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, στην τριπλή αυτή έκθεση οι επισκέπτες θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να δουν 75 μοντέλα των εφευρέσεών του homo Universalis, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης.

Παράλληλα θα μπορέσουν να «βουτήξουν» στη ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη – με αφορμή την επέτειο των 500 ετών από τον θάνατό του – μέσα από ειδικές υψηλής ανάλυσης προβολές σε μια διαδρομή σχετική με τη ζωή και την πολυσχιδή δραστηριότητά του, καθώς μεταξύ άλλων έθεσε τα θεμέλια για δημοφιλείς εφευρέσεις όπως το αεροπλάνο, το αλεξίπτωτο και το ποδήλατο. Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από τις 09.00 έως τις 23.00 με τελευταία είσοδο στις 21.00.