Δεν ξέρω τι συμβαίνει στο ευαγές ίδρυμα της οδού Μαυρομματαίων, στο υπουργείο Πολιτισμού δηλαδή, αλλά έχω την αίσθηση ότι κάπου έχει χαθεί η μπάλα ακόμη και για τα δεδομένα ΣΥΡΙΖΑ. Θα ενθυμείστε ασφαλώς την περίπτωση του κυρίου Δόνου, την οποία είχα παρουσιάσει σε όλο της το εύρος την περασμένη εβδομάδα – υπάλληλος τον οποίο είχε απολύσει και παραπέμψει στον εισαγγελέα ο περίφημος Κοντονής, υπουργός Δικαιοσύνης μέχρι το καλοκαίρι, διότι το πτυχίο του ήταν ολίγον «πέτσινο», προσελήφθη έπειτα από έναν μήνα από την υπουργό Μυρσίνη «έπαιζα κάποτε ανέμελα στην αυλή του ΠΑΣΟΚ, αλλά τώρα έγινα ΣΥΡΙΖΑ» Ζορμπά, ως ειδικός της σύμβουλος.

Η νέα υπόθεση την οποία ανακάλυψα, είναι ακόμη ανώτερη αυτής του κυρίου Δόνου. Προσέξτε παρακαλώ την αλληλουχία των γεγονότων, και βγάλτε συμπέρασμα περί του περίφημου «ηθικού πλεονεκτήματος» της πρώτη φορά Αριστεράς, και οδηγηθείτε στο συμπέρασμα ότι έχει πάει από καιρού (υγιεινό) περίπατο.

Τον Ιούνιο του 2017, επί υπουργίας της μεγάλης μας τραγωδού (κατά κυριολεξία…) Λυδίας Κονιόρδου, κοινοπραξία υπό την (μακροσκελή) ονομασία ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ ΑΕ – ΓΕΩΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΑΕΜΓΕ – POLYLINE ΑΕ κερδίζει διαγωνισμό που έχει ως αντικείμενο την «Υλοποίηση Αρχαιολογικού Κτηματολογίου: εργασίες ψηφιοποίησης (σάρωση, γεωαναφορά, διανυσματοποίηση), Εργασίες Εντοπισμού Ακινήτων/Χώρων/μνημείων και εργασίες πεδίου» και οικονομικό αντίκρισμα 2.535.727,83 ευρώπουλα.

Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κοινοπραξίας είναι ο (άγνωστός μου) κύριος Νέστορας Ζύγρας – καμία σχέση με τον Ζήγρα, τον «ξάδερφο» του Ακη, που τον «έκαψε» ως γνωστόν σαν το κεράκι της Λαμπρής.

Αυτός ο κύριος Ζύγρας έχει μια κόρη, την κυρία Αντιγόνη Ζύγρα, η οποία σύμφωνα με το προφίλ της στον «roufiano» Linkedin στη ΓΕΩΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΑΕΜΓΕ κατέχει θέση οικονομικού διευθυντή και διευθυντή προσωπικού – προφανώς θέσεις αναντίστοιχες με τις σπουδές της, λ.χ. το μεταπτυχιακό της από το Πάντειο Πανεπιστήμιο είναι στην «πολιτιστική διαχείριση». Ενας καλός μου φίλος βρήκε και τη διπλωματική της εργασία – άκρως ενδιαφέρουσα, θα προσθέσω, και θα δικαιωθώ εκ μέρους του αναγνωστικού μου κοινού, αν προσθέσω τον τίτλο της: «ΟΠΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ».

Για να μην υπάρξουν απορίες, θα αναφέρω εδώ μικρό απόσπασμα από το προλογικό σημείωμα της κυρίας Ζύγρα το οποίο εισάγει στο έργο: «Το πόνημα που ακολουθεί συνίσταται στην ανάλυση των εξώφυλλων των περιοδικών ποικίλης ύλης με έμφαση στην προεξάρχουσα φωτογραφία τους μεταξύ των ετών 2006 και 2012»… Στο τρίτο μέρος της εργασίας αναλύεται ως μελέτη περίπτωσης το περιοδικό «Hello»!..

Φαντάζομαι αυτό το ούτως ή άλλως… λαμπρό βιογραφικό είναι που προφανώς προσέλκυσε το ενδιαφέρον της κυρίας Μυρσίνης «έπαιζα κάποτε ανέμελα στην αυλή του ΠΑΣΟΚ» κ.λπ. κ.λπ. Ζορμπά, η οποία εν μέσω θέρους, στις 29 Αυγούστου 2018 διορίζει μετακλητή υπάλληλο στο υπουργείο Πολιτισμού την κυρία Αντιγόνη Ζύγρα, και την τοποθετεί αμέσως στο γραφείο του υφυπουργού της κυρίου Στρατή. Αλλά η ανέλιξη της κυρίας Ζύγρα είναι πια ιλιγγιώδης. Προ δύο εβδομάδων, με άλλη απόφασή της, η υπουργός Μυρσίνη την τοποθετεί και αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του πανίσχυρου Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων. Και έπεται, προφανώς, συνέχεια…

Η κόρη θα ελέγχει τον μπαμπά

Και κάπως έτσι επιστρέφουμε και εμείς εκεί από όπου ξεκινήσαμε: η οικογενειακή επιχείρηση Ζύγρα, ο μπαμπάς Νέστωρ Ζύγρας δηλαδή, έχει μια κοινοπραξία, στη διοίκηση μιας εκ των εταιρειών της οποίας είναι η κόρη του. Η κοινοπραξία του μπαμπά έχει αναλάβει ένα δημόσιο έργο το οποίο υποτίθεται ότι ελέγχει ως προς την πιστή τήρηση των όρων της σύμβασης το γραφείο υπουργού στο οποίο είναι διορισμένη η κόρη του μπαμπά Ζύγρα, Αντιγόνη! Δεν αμφιβάλλω ότι η νεαρά είναι άτεγκτος στον έλεγχο του μπαμπά της. Και όπου δεν τα καταφέρνει η ίδια, ασφαλώς έχει την αμέριστη υποστήριξη του ειδήμονος περί αυτά ειδικού συμβούλου κυρίου Δόνου…

Εκεί στο Μαξίμου τα βλέπουν αυτά; Τους απασχολούν ή μπα;

Γλείφουν εκεί που έφτυναν

Θα σφαχτεί κόσμος στις δημοτικές εκλογές. Θα χωρίσουν οικογένειες, θα χαλάσουν φιλίες, θα πλακωθούν άνθρωποι. Και αν μεν αυτό συνέβαινε λίγο-πολύ τα προηγούμενα χρόνια, τώρα επί ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεί να βρει υποψηφίους για να κατεβάσει και κρύβεται πίσω από τις υποψηφιότητες – κυρίως… – του Κινήματος Αλλαγής, θα μετρήσουμε θύματα.

Παίρνω παράδειγμα από τον εαυτό μου – δεν πάω μακριά. Εγώ από τα Γιάννενα κατάγομαι, αλλά έχω φίλους σε όλη την Ελλάδα. Εχω και στην Πάτρα. Και προσέξτε τώρα, πρόβλημα. Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας είναι ο Αποστόλης Κατσιφάρας. Θα είναι και πάλι υποψήφιος. Τον ανακοίνωσε το ΚΙΝΑΛ στο οποίο ανήκει, «τσουπ» έπειτα από λίγο, έρχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει, κι εγώ Κατσιφάρα υποστηρίζω στην περιφέρεια «διότι είναι επιτυχημένος». Ναι ρε φίλε επιτυχημένος, αλλά βάλε κι εσύ έναν δικό σου υποψήφιο να σε μετρήσουμε, μη στοιχίζεσαι πίσω από το ΚΙΝΑΛ.

Περνάνε μερικές ημέρες. Μου τηλεφωνεί ο ευπρεπής και χαμηλών τόνων Κώστας Σπηλιόπουλος, πρώην υπουργός κι αυτός, φίλος μου. «Κατεβαίνω υποψήφιος» μου αναγγέλλει. «Πού;» ρωτάω. «Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», μου απαντάει, «θέλω να με στηρίξεις». «Κι ο Αποστόλης;» ρωτάω. «Τον Αποστόλη τον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ», μου απαντάει. «Εξάλλου εγώ θα κερδίσω». Του το ευχήθηκα, και είπαμε να τα ξαναπούμε.

Να, αυτά κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και διχάζει τους ανθρώπους. Διχασμός παντού…

Και στην Κρήτη

Στην Κρήτη, τα ίδια. «Επιτυχημένος ο Σταύρος Αρναουτάκης» και ξανά «επιτυχημένος» και ξανά και ξανά (ακόμη και διά στόματος Τσίπρα χρίσθηκε επιτυχημένος), ίσα που πρόλαβε το ΚΙΝΑΛ να καπαρώσει τον άνθρωπό του, πριν προλάβει να τον χρίσει δικό του υποψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τελευταία στιγμή αποσοβήθηκε μια επανάληψη του φαινομένου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με Κατσιφάρα και Σπηλιόπουλο: γνωρίζω καλά ότι ο Γιάννης Κουράκης ήταν έτοιμος να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κρήτης. Ευτυχώς όμως χρίσθηκε από το ΚΙΝΑΛ υποψήφιος για τον Δήμο του Ηρακλείου και σταμάτησε εν τη γενέσει της μια κρίση με απροσδιόριστες συνέπειες.

Θα χωρίσουν οικογένειες στις δημοτικές, το έχω αναφέρει και προηγούμενα…

Χρειάζονται μέτρα

Και μια γενική αναφορά, ενόψει των δημοτικών εκλογών, και καθώς απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να θολώσει την κατάσταση αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές: νομίζω ότι το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να πάρει τα μέτρα του. Αμεσα. Προ του κινδύνου της σαλαμοποίησης, θεωρώ ότι πρέπει να απαιτεί από τους υποψηφίους του, τους οποίους χρίζει, ταυτόχρονα με τη δήλωση αποδοχής της πρότασης να δηλώνουν καθαρά, χωρίς υποσημειώσεις, αστερίσκους, εδάφια κ.λπ. ότι ΔΕΝ αποδέχονται στήριξη και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς, φοβάμαι ότι θα χαθεί εντελώς η μπάλα και το βράδυ των εκλογών όλοι θα έχουν κερδίσει και ουδείς θα έχει χάσει…

Εκλογές ΕΦΕΕ, δηλαδή…