Ενα Τσάμπιονς Λιγκ που η πραγματικότητα ξεπερνά την προσδοκία και μεταμορφώνεται σε «κλειστή λίγκα» με ελάχιστους καλεσμένους.

Τα Football Leaks επανέφεραν στον αφρό της επικαιρότητας τα μεγαλεπήβολα σχέδια των «μεγάλων» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για τη δημιουργία της Σούπερ Λιγκ όπου θα συμμετέχουν μόνο οι ισχυρότερες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου.

Η συνέχεια των αποκαλύψεων έφερε διαβεβαιώσεις πως πρόκειται για σχέδια του παρελθόντος τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το μέλλον.

Το γιατί μπορεί ο καθένας να το αντιληφθεί βλέποντας τις 12 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή τους στη φάση των 16 του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Πλην της Πόρτο και του Αγιαξ όλες οι υπόλοιπες εκπροσωπούν τα ισχυρότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η μόνη που μπορεί να προστεθεί στο μικρό γκρουπ που συνιστούν οι Δράκοι και ο Αίαντας είναι η ουκρανική Σαχτάρ.

Είναι εντυπωσιακό πως οι πέντε πλουσιότερες ομάδες σύμφωνα με τη φετινή λίστα της Deloitte, ήτοι οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζουν στη φάση των νοκάουτ αγώνων. Από την πρώτη δεκάδα της Deloitte συνεχίζει ακόμα η Γιουβέντους ενώ είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν η Παρί Σεν Ζερμέν και η Λίβερπουλ. Δηλαδή να έχουμε στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ τις οκτώ από τις δέκα πλουσιότερες ομάδες του κόσμου. Θα μπορούσε να συμβεί και το απόλυτο αλλά η Αρσεναλ και η Τσέλσι δεν εξασφάλισαν συμμετοχή από την Πρέμιερ Λιγκ.

Η εξασφαλισμένη συμμετοχή είναι προς το παρόν το μοναδικό αγκάθι στα σχέδια των ισχυρών για την κλειστή λίγκα, αλλά σίγουρα κάτι θα σκαρφιστούν, κάπου θα εκβιάσουν για να την αποκτήσουν κι αυτή.

Θα ήταν πλεονασμός να αναφερθεί πως είναι σχεδόν αδύνατο το Τσάμπιονς Λιγκ να το κατακτήσει ομάδα που δεν ανήκει στο top 5 των πρωταθλημάτων.

Η τελευταία φορά που συνέβη ήταν το μακρινό 2004 από την Πόρτο και η προηγούμενη ομάδα που το είχε καταφέρει ήταν ο Αγιαξ το 1995.