Εξαλλοι είναι στη Λίβερπουλ με τις θεατρικές βουτιές του Νεϊμάρ αλλά και πολλών συμπαικτών του στην Παρί Σεν Ζερμέν, που είχαν ως στόχο τις πολλές καθυστερήσεις και να βγάλουν εκτός ρυθμού τους Κόκκινους. Ο πολωνός διαιτητής Σιμόν Μαρτσίνιακ καταλόγισε 20 φάουλ εις βάρος των παικτών της Λίβερπουλ και ταυτόχρονα τους παρατήρησε με έξι κίτρινες κάρτες, κάνοντας τον Κλοπ να δηλώσει: «Κατακτήσαμε δύο συνεχόμενες χρονιές την πρώτη θέση στο φερ-πλέι στην Αγγλία και σήμερα μας έκαναν να φαινόμαστε σαν χασάπηδες αν κοιτάξετε τις κίτρινες κάρτες. Δεν μπορείς να δίνεις κίτρινη κάρτα για τα πάντα. Πρώτα κυλάς στον αγωνιστικό χώρο σαν να πεθαίνεις και έπειτα από ένα λεπτό σηκώνεσαι. Αυτό δεν είναι αθλητική συμπεριφορά. Δεν είναι ποδόσφαιρο. Ακόμα και ο Γκόμες δέχθηκε κίτρινη κάρτα, που είναι το πιο γλυκό παιδί στον κόσμο, ενώ λίγο έλειψε να αποβληθεί». Για τη θεατρικότητα του Νεϊμάρ μίλησε και ο ακραίος αμυντικός της Λίβερπουλ Αντι Ρόμπερτσον, καταλογίζοντας όμως ευθύνες στην ομάδα του που δεν χειρίστηκε το θέμα όπως έπρεπε. Ιδιαίτερα επιθετικός εμφανίστηκε ο πρώην άσος της αγγλικής ομάδας και νυν τηλεσχολιαστής Τζέιμι Κάραγκερ. Στο σχόλιό του είπε για τον Νεϊμάρ πως «αν συνεχίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο σε όλη την καριέρα του θα τον θυμούνται περισσότερο για τα πεσίματά του παρά για το πόσο σπουδαίος παίκτης είναι. Σου αφήνει μία ξινή γεύση στο στόμα και δεν νιώθω καμία συμπάθεια για τους παίκτες της Παρί αν ο Κλοπ είναι έξαλλος μαζί τους, είναι κατανοητό». Κλείνοντας το σχόλιό του ο Κάραγκερ αναρωτήθηκε πώς θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους και στις συζύγους τους οι παίκτες της Παρί όταν κουτρουβαλάνε με αυτόν τον τρόπο στον αγωνιστικό χώρο με κινήσεις που μόνο σε παιδική χαρά μπορείς να δεις. Ακόμα και η ρωσίδα πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Ελιζαβέτα Τουκταμίσεβα σχολίασε στα social media πως στην καριέρα της δεν έχει πέσει τόσες φορές στον πάγο όσες έπεσε ο Νεϊμάρ σε 90 λεπτά. Ο γερμανός προπονητής της Παρί Τόμας Τούχελ αποδίδει τις δηλώσεις του συμπατριώτη του Κλοπ στην προσπάθειά του να αποφορτίσει τους παίκτες του από την ήττα και να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον, παραδεχόμενος πως και ο ίδιος ακολουθεί την ίδια τακτική σε παρόμοιες καταστάσεις.

Ο Νεϊμάρ δεν ασχολήθηκε με τι το είπαν οι αντίπαλοί του και περιορίστηκε να πει πως ήταν ένας αγώνας «όλα ή τίποτα» γι’ αυτό πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη.

Αγχος για το Βελιγράδι

Κατά τον Εμπαπέ οι δυσκολίες θα συνεχιστούν στο Βελιγράδι, στην τελευταία αγωνιστική. «Θα ήταν καταστροφικό έπειτα από ένα τέτοιο παιχνίδι όπως αυτό με τη Λίβερπουλ να μην προκριθούμε. Θα πάμε στο Βελιγράδι να τελειώσουμε τη δουλειά».

Τα εύσημα έλαβε για την εμφάνισή του ο Τιάγκο Σίλβα, που επίσης φοβάται το Βελιγράδι. «Θα πρέπει να παίξουμε το τέλειο ματς αλλά ξέρουμε πως αν κάνουμε τη δουλειά μας όλα είναι πιθανά». Ο Βραζιλιάνος απάντησε και σ’ αυτούς που τον θεωρούν ψυχολογικά αδύναμο: «Σήμερα δεν έπαιξα γι’ αυτούς  αλλά για τον εαυτό μου, τον γιο μου που μου ζήτησε να νικήσουμε».