Το παιχνίδι με τον Αγιαξ αποτέλεσε το πρώτο της νέας… κατάστασης του ρόστερ της ΑΕΚ μετά τις εξελίξεις που προηγήθηκαν. Οι Μπακασέτας, Σιμόες, Λαμπρόπουλος και Αϊντάρεβιτς δεν αποτελούν πια ενεργά μέλη του ρόστερ των Κιτρινόμαυρων μιας και τέθηκαν οριστικά εκτός εξίσωσης.

Η Ενωση καλείται τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο να πορευτεί με συγκεκριμένα κενά, που εκ των έσω δεν δείχνει εύκολο να καλυφθούν. Ωστόσο τέτοιου είδους αποφάσεις σαν και αυτή που έλαβαν διοίκηση και τεχνική ηγεσία έχουν και αντίστοιχες δυσκολίες και η ΑΕΚ είναι αποφασισμένη να προσπαθήσει να τις ξεπεράσει και να προχωρήσει στην επόμενη μέρα της, βάσει του πλάνου που επέλεξε να ακολουθήσει.

Από τη στιγμή που τέσσερις παίκτες αποφασίστηκε να τεθούν εκτός ομάδας, τόσο η Ενωση όσο και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές αναζητούν τον τρόπο που η κάθε πλευρά θα συνεχίσει την πορεία της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι «κομμένοι»

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως παρότι οι τέσσερις «κομμένοι» του κιτρινόμαυρου ρόστερ έχουν συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι, πολύ δύσκολα θα παραμείνουν όλοι στις τάξεις της μέχρι τότε. Με όλους να αποχωρούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τον Ιανουάριο.

Η πιο σύνθετη περίπτωση από όλες δείχνει να είναι εκείνη του Αντρέ Σιμόες. Για τον πορτογάλο μέσο υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετούς συλλόγους, με τους περισσότερους εξ αυτών να κινούνται ωστόσο από τώρα για να εξασφαλίσουν την υπογραφή του ενόψει καλοκαιριού. Κάτι που αυτή τη στιγμή δεν δείχνει να αποτελεί επιθυμία του παίκτη. Μιας και ο Σιμόες θέλει να παραμείνει σε αγωνιστικό ρυθμό και να βρεθεί από τον Ιανουάριο σε έναν σύλλογο που θα τον υπολογίζει.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο ατζέντης του έχει ξεκινήσει προσπάθεια να βρει μια πρόταση για τον πελάτη του από τα Αραβικά Εμιράτα, που θα ικανοποιήσει και την ΑΕΚ, με τον Σιμόες να αποχωρεί από την ομάδα τον Ιανουάριο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους Λαμπρόπουλο και Αϊντάρεβιτς, όλα δείχνουν πως οι δύο παίκτες θα αποδεσμευθούν από την ΑΕΚ, με την ομάδα να τους διευκολύνει στο να βρουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Χωρίς καμία από τις δύο πλευρές να «πατά» πάνω στο τρέχον συμβόλαιο και να δημιουργεί το οποιοδήποτε ζήτημα.

Μάλιστα ο Αϊντάρεβιτς έκανε και δηλώσεις σχετικά στον σουηδικό Τύπο, χθες, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Είμαστε έτοιμοι να λύσουμε το συμβόλαιο με καλό τρόπο. Είμαστε σε συζητήσεις και είμαστε κοντά. Για την ακρίβεια είμαστε πιο κοντά σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Θα δούμε μέσα στις επόμενες δύο με τρεις μέρες, αλλά φαίνεται ότι θα κλείσει θετικά και θα τερματιστεί το συμβόλαιο».

Τέλος, για την περίπτωση του Μπακασέτα όλα τα σενάρια είναι προς το παρόν ανοικτά. Ακόμα και αυτό που θέλει τον διεθνή άσο να παραμένει στην ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι, παρότι δεν φαίνεται να υπάρχει πιθανότητα να αποτελέσει ξανά ενεργό μέλος του αγωνιστικού κομματιού. Η Ενωση δεν προτίθεται να αποδεσμεύσει τον Μπακασέτα έξι μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου του, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει και ενδιαφερόμενος που προτίθεται να καταβάλει κάποιο ποσό στους Κιτρινόμαυρους για να αποκτήσει τον 25χρονο επιθετικό τον Ιανουάριο.