Το τρένο που δεν σταμάτησε στο Λέστερ, στο Ηράκλειο, στο Ταλίν, στο Τελ Αβίβ και στην Τιφλίδα και μπήκε σαν εξπρές στις ράγες για το Πεκίνο περνάει απόψε από την Πάτρα και κατευθύνεται προς το Βελιγράδι, με θέα προς Πεκίνο μεριά!

Η Εθνική που προελαύνει αήττητη στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 και μάλιστα σφράγισε πρώτη από όλες τις άλλες τη συμμετοχή της, αντιμετωπίζει σήμερα (19.00) στο γήπεδο Δημήτριος Τόφαλος τη Γερμανία η οποία επίσης παρέμεινε αλώβητη έως τώρα.

«Ακόμη κι αν δεν υπάρχει ουσιαστικό κίνητρο από εδώ και πέρα, οφείλουμε να το βρούμε και να κρατήσουμε ψηλά το λάβαρο της Εθνικής που είναι η αγαπημένη ομάδα όλων των Ελλήνων» σχολίασε ο Γιάννης Αθηναίου, διά χειρός του οποίου (με το λυτρωτικό τρίποντο στην εκπνοή της παράτασης του θρίλερ με τους Βρετανούς στις 24 Νοεμβρίου 2017 στο Λέστερ) άνοιξε ο δρόμος προς το… Σινικό Τείχος!

«Είμαστε έτοιμοι»

«Η Γερμανία είναι μια αθλητική ομάδα που τρέχει και παίζει σε υψηλούς ρυθμούς, αλλά είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα» τόνισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος εκτός από τη νίκη θέτει και άλλους στόχους στα επόμενα δυο ματς: «Θα δώσουμε την ευκαιρία της συμμετοχής σε όλους τους παίκτες ώστε να επιβραβευθούν για την προσπάθεια, τον ζήλο και την αφοσίωσή τους. Πρέπει να προετοιμάσουμε το επόμενο βήμα της ομάδας και να κοιτάξουμε την προοπτική που υπάρχει. Είναι ευχάριστο να παίζουμε σε μια πόλη με μεγάλη μπασκετική ιστορία και παράδοση και πιστεύω ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει την Εθνική».

Η Εθνική αντιμετωπίζει τη Γερμανία για πρώτη φορά μετά τις 11 Σεπτεμβρίου του 2009 όταν στο πλαίσιο του Ευρωμπάσκετ, στο Μπίντγκος είχε επιβληθεί με 84-76, παρόντος του Γιάννη Μπουρούση ο οποίος παραμένει στις επάλξεις.