Σε ένα εκ προοιμίου πολύ δύσκολο παιχνίδι, ο τραγικός ΠΑΟΚ το έκανε ακόμα δυσκολότερο, και όμως παρά τη συντριβή από την Τσέλσι (4-0) είναι ακόμα ζωντανός για την πρόκριση!

Το απίστευτο (σπάνιο στην ιστορία των ομίλων) ζευγάρωμα νικών της ΜΠΑΤΕ επί τις Βίντι (2-0 και 2-0) και της Βίντι επί του ΠΑΟΚ (2-0 και 1-0), δίνει την ευκαιρία στους κυπελλούχους Ελλάδος με ένα δικό τους ζευγάρωμα νικών επί της ΜΠΑΤΕ (την έχει ήδη συντρίψει 4-1 στη Λευκορωσία) με απλή νίκη στην Τούμπα να προκριθούν στους 32 του Γιουρόπα, αρκεί να νικήσει και η Τσέλσι στην Ουγγαρία τη Βίντι.

Η Τσέλσι (που μαθηματικά ήθελε έναν βαθμό για την πρόκριση πριν από το παιχνίδι) παρά τις πολλές αλλαγές του Μαουρίσιο Σάρι, ο οποίος – για διάφορους λόγους – άφησε εκτός μεταξύ άλλων τους Ζορζίνιο, Καντέ, Μόουζες, Αζάρ, βρήκε απέναντί της έναν αναιμικό (για μια ακόμα φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι) ΠΑΟΚ που πουλούσε πολύ εύκολα την μπάλα και από νωρίς έβαλε βούτυρο στο ψωμί των Λονδρέζων.

Μοιραία πάσα

Οταν ο – μακράν πιο αδύναμος κρίκος – Λέο Μάτος έκανε λανθασμένο γύρισμα, ο Χατσερίντι προσπάθησε να σώσει την κατάσταση αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ανατρέψει τον Ζιρού που έφευγε μόνος του προς την εστία, και φυσιολογικά πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια μόλις από το 8ο λεπτό!

Ο κορυφαίος (μαζί με τον Χάντσον-Οντόι) παίκτης του αγώνα Ολιβιέ Ζιρού σκόραρε δύο φορές μέσα σε ένα δεκάλεπτο (27′ και 37′) για το 2-0 με τον Λέο Μάτος να ξεχνιέται και να μην τον βγάζει οφσάιντ, ενώ άλλα δύο γκολ ήρθαν από Χάντσον-Οντόι (60′) και Μοράτα (78′) για το τελικό 4-0 σε ένα παιχνίδι που θύμιζε πολύ τον αγώνα της Τούμπας, αλλά εκεί η Τσέλσι είχε χάσει πολλές ευκαιρίες.

Οταν εκ των κορυφαίων του ΠΑΟΚ (μαζί με τον Βιεϊρίνια) είναι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης (με τουλάχιστον 3-4 πολύ μεγάλες αποκρούσεις) σε αγώνα που τελειώνει με 4-0, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Στο ύψος του μόνο ο κόσμος των φιλοξενουμένων με τρομερή κερκίδα και τραγούδι ώς το φινάλε.

Ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι έχει ηττηθεί στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια του στο Γιουρόπα Λιγκ με… κάτω τα χέρια, μπορεί με μια απλή νίκη (ακόμα και με 1-0) επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική των ομίλων να σώσει την παρτίδα και να προκριθεί στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ!

Αρκεί την ίδια στιγμή οι αδιάφοροι βαθμολογικά, αλλά πάντα σοβαροί Λονδρέζοι να κάνουν το απόλυτο (6/6) περνώντας και από την έδρα της Βίντι.

Αυτή τη στιγμή στο μίνι πρωτάθλημα των τριών ομάδων πίσω από την Τσέλσι, που είναι εξαιρετικά πιθανό να πάνε σε τριπλή ισοβαθμία, η βαθμολογία έχει ως εξής: ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (5-4) 6 β., Βίντι (3-4) 6 β., ΠΑΟΚ (4-4) 3 β.

Αδιάφοροι και οι Ούγγροι

Η Βίντι έχοντας ολοκληρώσει τους αγώνες της με ΜΠΑΤΕ και ΠΑΟΚ δεν έχει καμία ελπίδα αν δεν πάρει αποτέλεσμα από την Τσέλσι. Αν πάρει έστω και Χ θα ελπίζει σε ήττα της ΜΠΑΤΕ στην Τούμπα για να περάσει αυτή. Κακά τα ψέματα οι Ούγγροι είναι στην πιο δύσκολη θέση.

Ο ΠΑΟΚ που ήδη έχει θετικότερο συντελεστή τερμάτων από τη Βίντι, θέλει νίκη με… μισό μηδέν για να πάει αυτός στον θετικό συντελεστή τερμάτων (μίνιμουμ +1) «μηδενίζοντας» αυτόν της ΜΠΑΤΕ και να πάρει την πρόκριση στην τριπλή ισοβαθμία στους 6 βαθμούς.

Τέλος, οι Λευκορώσοι που αν δεν νικούσαν χθες (2-0 τη Βίντι) θα είχαν ήδη αποχαιρετήσει τη διοργάνωση, θέλουν πλέον πάση θυσία αποτέλεσμα (στη χειρότερη περίπτωση την ισοπαλία, αρκεί να μη νικήσει η Βίντι την Τσέλσι) για να περάσουν αυτοί αντί του Δικεφάλου.

 

Τσέλσι: Κέπα, Τζαπακόστα (63′ Αμπαντου), Κέιχιλ, Κρίστενσεν, Εμερσον, Φάμπρεγας, Μπάρκλεϊ, Λόφτους-Τσικ, Πέδρο (66′ Ουίλιαν), Ζιρού (75′ Μοράτα), Χάντσον-Οντόι.

ΠΑΟΚ: Πασχάλακης, Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο (79′ Πέλκας), Βέρνμπλουμ, Ζαμπά, Σάχοβ, Ελ Καντουρί (75′ Βαρέλα), Πρίγιοβιτς (46′ Ουάρντα).