Παιδί της Πρωτοχρονιάς (1/1/1994), που δεν θα χρειαστεί να περιμένει μπροστά από το δέντρο προκειμένου να πληροφορηθεί το καλύτερο φετινό δώρο γενεθλίων. Το έχει ανοίξει το «κουτί» εδώ και ημέρες ο Γιώργος Μασούρας και προφανώς ακόμη πετά στα σύννεφα. Η μεταγραφή του από τον Πανιώνιο στον Ολυμπιακό. Οι ορίζοντες που ανοίγονται στην καριέρα του. Η ευκαιρία του να δείξει και να αποδείξει πως μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Αν τα έχεις όλα αυτά; Τότε τι παραπάνω μπορεί να σου προσφέρει ο Αγιος Βασίλης!

Ναι, ο Ολυμπιακός το ξανάκανε. Πιστός στο δόγμα της «ελληνοποίησης» του ρόστερ του, πρόσθεσε έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα. Πιθανότατα τον καλύτερο (διαθέσιμο) Ελληνα του πρωταθλήματος σε αυτό το πρώτο μισό της σεζόν. Τον αρχηγό του Πανιωνίου, που με 5 γκολ σε 11 αγωνιστικές έχει συμβάλει τα μέγιστα ώστε η Πλατεία και φέτος να ονειρεύεται το… παραπάνω. Ο μοναδικός στη λίστα της Σούπερ Λίγκας που τρέχει αυτή τη στιγμή ένα σερί γκολ σε τέσσερις σερί αγωνιστικές (Ατρόμητος 8η, Παναιτωλικός 9η, Ξάνθη 10η, Λαμία 11η).

Δεν τον επέλεξαν τυχαία οι Ερυθρόλευκοι. Από το καλοκαίρι το όνομα του Μασούρα βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνα που έχει εισηγηθεί το τμήμα σκάουτινγκ για μεταγραφή. Ξαφνικά ήρθε η ανακοίνωση. Τα υπόλοιπα είχαν φυσιολογική ακολουθία. Σαν εκείνη της διαδρομής Νέα Σμύρνη – Γεώργιος Καραϊσκάκης, που τα τελευταία χρόνια έχει προσθέσει στο ρόστερ του Ολυμπιακού πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι απέδειξαν ότι είχαν μια χαρά θέση στο τόσο απαιτητικό περιβάλλον του κλαμπ. Και δεν χρειάζεται φυσικά να πάει κανείς στην… εποχή του Νίκου Αναστόπουλου, ούτε σε εκείνη του Νίκου Τσιαντάκη. Φτάνουμε στην εποχή «Μαρινάκη» για να αποδειχθούν τα παραπάνω. Ο Γιάννης Μανιάτης (1/2011), ο Δημήτρης Σιόβας (7/2012), ο Ανδρέας Σάμαρης (7/2013), ο Καρίμ Ανσαριφάρντ (1/2017) είναι αποδείξεις με όνομα και επώνυμο. Ποδοσφαιριστές που όχι μόνο φόρεσαν τα ερυθρόλευκα αλλά και προσέφεραν πολλά. Και στην ομάδα, και στους εαυτούς τους.

Στο ίδιο διάστημα ο Ολυμπιακός από τον Πανιώνιο επένδυσε στον Δημήτρη Κολοβό (7/2014), τον Σπύρο Ρισβάνη (7/2017), στον Εχσάν Χατζισαφί (1/2018) που δεν είχαν ανάλογη προσαρμογή. Και πάλι όμως, όπως και να το δει κανείς, το αποτέλεσμα «στατιστικά» είναι σπουδαίο. Πιθανότατα δεν υπάρχει μεγαλύτερο σε ό,τι αφορά τις ερυθρόλευκες αναζητήσεις από την εγχώρια αγορά. Και αυτό σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Η φιλοσοφία του Πανιωνίου, που έχει σταθερά στόχο την ανάδειξη ποδοσφαιριστών και δη Ελλήνων, είναι ίσως το κλειδί. Γιατί δικά του παιδιά δεν πήγαν μόνο στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Ο Τάσος Μπακασέτας (ΑΕΚ), ο Δημήτρης Χατζηισαΐας (ΠΑΟΚ), ο Βαγγέλης Οικονόμου (Παναθηναϊκός), ο Βασίλης Λαμπρόπουλος (ΑΕΚ), ο Γιάννης Ανέστης (ΑΕΚ), ο Χρήστος Αραβίδης (ΑΕΚ) κ.λπ. δίνουν συνολικά το… φάσμα. Απλά στην περίπτωση του Ολυμπιακού έχουν προκύψει μακράν οι πιο πετυχημένες κινήσεις.

Μπαλαντέρ

Και μια ακόμη μπορεί να γίνει ο Γιώργος Μασούρας. Αν και δεξιοπόδαρος συνηθίζει να παίζει στον αριστερό διάδρομο και συγκλίνοντας να δίνει πολλές λύσεις όχι μόνο στη δημιουργία αλλά και στο γκολ. Πολύ καλός τακτικά. Και κυρίως με αγωνιστικό χαρακτήρα που ταιριάζει γάντι σε ένα περιβάλλον πρωταθλητισμού. Καθόλου τυχαίο ότι οι Ερυθρόλευκοι τον περιμένουν στον Ρέντη πριν από την αλλαγή του χρόνου. Για να μπει στην ομάδα μια ώρα αρχύτερα. Και βεβαίως για να μπορεί να είναι «ετοιμοπόλεμος» από την εκκίνηση του δεύτερου γύρου! Ενα ακόμη κομμάτι στο μελετημένο «παζλ». Οχι μόνο της χρονιάς που τρέχει. Αλλά συνολικά στην απόπειρα επανεκκίνησης που καλά κρατεί στο μεγάλο λιμάνι από το καλοκαίρι.