Βρίσκεται στην αθλητική διεύθυνση του ΠΑΟΚ μπόλικες ημέρες. Τόσες, που φυσικά η σχετική είδηση έφτασε ώς και την Κροατία. Εκεί όπου ο – περί ου ο λόγος – Μάριο Μπράνκο έχει παρελθόν. Ο Πορτογάλος διετέλεσε υπεύθυνος μεταγραφών της Χάιντουκ στο παρελθόν. Είχε τον ίδιο ακριβώς τίτλο. «Αθλητικός διευθυντής». Και όπως μας είπαν κάποιοι καλοί φίλοι από τις δαλματικές ακτές; Κάποια στιγμή έφερε και τον τίτλο του… μεγάλου χορηγού της ΑΕΚ. Διότι ο Μάριο Μπράνκο ήταν εκείνος που αποφάσισε την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού 2017 να πάρει πάνω του την υπόθεση «σέντερ φορ» της κροατικής ομάδας επιλέγοντας για τη θέση τον Ούγκο Αλμέιδα. Αλήθεια, τον θυμάστε τον πορτογάλο στράικερ που πέρασε και δεν ακούμπησε στην Ενωση (30 συμ., 5 γκολ); Είχε να λαμβάνει περίπου 700.000 ευρώ από την ΑΕΚ, παρότι δεν υπολογιζόταν. Ο Μπράνκο λοιπόν μπήκε στη… μέση και έλυσε αυτόν τον δύσκολο γρίφο για την Ενωση. Είχε δηλώσει μάλιστα την ημέρα της παρουσίασης του Αλμέιδα στην Κροατία: «Ο Ούγκο άφησε το 50% του συμβολαίου του με την ΑΕΚ για τη Χάιντουκ. Ο Πορτογάλος άφησε εγγυημένα χρήματα, ένα καλό συμβόλαιο για να έρθει σε μας να παίξει. Κάθε παίκτης χρειάζεται ένα ισχυρό κίνητρο και για τον Ούγκο δεν είναι τα χρήματα… Οι καλοί επιθετικοί δεν έχουν… ηλικία, προσφέρουν πάντα». Τι προσέφερε ο Αλμέιδα στη Χάιντουκ; Μόλις 3 γκολ σε 16 συμμετοχές. Πότε έφυγε; Το περασμένο καλοκαίρι, όταν και επέστρεψε στην παρτίδα του για λογαριασμό της Κοΐμπρα. Οπως καταλαβαίνετε, αυτή η υπόθεση έπαιξε καθοριστικό ρόλο για το μέλλον του Μπράνκο. Αλλά κανείς δεν… χάνεται!

Το πήρε απόφαση ο Δημήτρης Κουρμπέλης (φωτογραφία). Οχι μόνο έλυσε τη συνεργασία του με τον μάνατζέρ του, αλλά σε όσους τον πλησιάζουν για να συνάψουν συνεργασία μαζί του απαντά το ίδιο. «Οποιος φέρει την καλύτερη πρόταση». Αν η πληροφορία μας είναι σωστή; Τότε προφανώς ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν έχει σκοπό να μείνει για πολύ καιρό ακόμη στα μέρη μας. Θέλει να συνεχίσει στο εξωτερικό. Και αν γίνεται στην Ιταλία. Ισως θυμάστε μάλιστα πριν από λίγο καιρό που είχαμε γράψει για μια κουβέντα του με μεγάλο γραφείο ατζέντηδων στη γειτονική χώρα. Προφανώς είναι στο… ίδιο μήκος κύματος.

Αποκάλυψη Γκέρσμπαχ

Λέγεται Αλεξ Γκέρσμπαχ και καλά θα κάνουμε να μάθουμε να προφέρουμε το όνομά του, μιας και προσεχώς όπως φαίνεται θα αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα. Είναι ο αριστερός μπακ που επέλεξε ο Ατρόμητος για να αντικαταστήσει τον Δημήτρη Γιαννούλη. Ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ άσος, γυρίζει στην Τούμπα. Και ο Γκέρσμπαχ; Είναι 21 ετών, διεθνής με την Αυστραλία και με ελληνικό διαβατήριο! Αγωνίζεται στη Ρόζενμποργκ και με την περίπτωσή του ασχολήθηκε πολύ σοβαρά το προηγούμενο διάστημα ο Παναθηναϊκός!

Συνιδιοκτησία

Στον Ατρόμητο λοιπόν αποχαιρετούν τον Γιαννούλη, αλλά οι δανεικοί από τον ΠΑΟΚ παραμένουν σε… τρόικα. Ο Ουάρντα φαίνεται πως θα γυρίσει στα αγαπημένα του δυτικά προάστια. Αρκεί ο Ατρόμητος να πετύχει αυτό που… επικοινωνεί πως θέλει. Μια συμφωνία συνιδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ για τον επόμενο ενάμιση χρόνο. Κάτι σε… 50%-50% σαν τις… διαιτησίες της εξυγίανσης! Αν μπορούν οι Περιστεριώτες να καλύψουν το ποσό για ένα τέτοιο deal; Θα φανεί προσεχώς!

Αποφασισμένος

Δύσκολα τα πράγματα για τον Αντρές Σιμόες (φωτογραφία) ώς την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. «Τελειωμένος» ο Πορτογάλος, που έγραψε πραγματικά τη δική του ιστορία με τα χρώματα της ΑΕΚ. Η απόφασή του να διαπραγματευθεί για ένα καλύτερο συμβόλαιο τον στέλνει σε αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής στέγης. Ποιο είναι το φοβερό; Οτι ο ίδιος είναι πάρα πολύ ψύχραιμος. Και αποφασισμένος να εξαντλήσει τις πιθανότητες, ώστε να συνεχίσει να ζει σε μια χώρα που νιώθει ως τη δεύτερη πατρίδα του! Να ζει και… να αγωνίζεται!

Αλλα… κόλπα

Δεν ήταν ικανοποιημένος ο Σάββας Παντελίδης από τις μεταγραφές στον Αστέρα. Και κάποια από τα αποκτήματα του καλοκαιριού μύριζαν… ναφθαλίνη. Ολα αυτά μέχρι να εμφανιστεί ο Γιώργος Παράσχος (φωτογραφία). Ξαφνικά στο ματς με τη Λάρισα (το πρώτο… της νέας εποχής) Ματρικάρντι και Ρόλε, που βρισκόταν μόνιμα εκτός αποστολών, ξεκίνησαν βασικοί στην ενδεκάδα! Ο πρώτος δεν είχε ούτε λεπτό συμμετοχής στο πρωτάθλημα! Σύντομα αναμένεται να κάνει «σεφτέ» και ο άλλος. Ο Σάλας, ο οποίος είναι ώς εδώ πρόσωπο άγνωστο στην Τρίπολη. Είδατε τι μπορεί να συμβεί καμιά φορά από μια αλλαγή προπονητή!