Ενα απόγευμα με έντονη εναλλαγή συναισθημάτων. Σε δύο γήπεδα, πρώτα στο Εμιρεϊτς και μετά στο Ανφιλντ. Η μεγάλη ανατροπή της Αρσεναλ στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου κόντρα στην Τότεναμ (4-2), αλλά και ο τρόπος που νίκησε η Λίβερπουλ την Εβερτον (1-0) στη μεγάλη συνάντηση του Μέρσεϊσαϊντ.

Η λάμψη στο πρόσωπο του Ουνάι Εμερι, όταν ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα στο Εμιρεϊτς, αλλά και ο τρόπος που πανηγύρισε ο Γιούργκεν Κλοπ το γκολ του Οριγκί στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Και η μεγάλη αντίθεση, η απογοήτευση του Μάρκο Σίλβα τη στιγμή που έδινε το χέρι με τον προπονητή της Λίβερπουλ.

Στο Εμιρεϊτς, σε ένα ματς με πολλά νεύρα μεταξύ των παικτών, η δεύτερη ανατροπή ήταν η καθοριστική. Το 1-0 για τους γηπεδούχους έγινε σε τέσσερα λεπτά 2-1 για την Τότεναμ στο α’ μέρος και σε 20 λεπτά στο δεύτερο 45λεπτο 4-2 για την Αρσεναλ!

«Είναι η καλύτερη ημέρα από τότε που υπέγραψα στην Αρσεναλ. Είναι μια σπουδαία νίκη, καθώς όλοι ξέρουμε τι σημαίνει για τους οπαδούς αυτό το παιχνίδι» σχολίασε ο Ουνάι Εμερι. «Θα συνεχίσουμε στο πλάνο μας και αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

«Με το τρίτο γκολ της Αρσεναλ, χάσαμε την ψυχραιμία μας και δεν είχαμε την απαραίτητη ενέργεια για να αναστρέψουμε την κατάσταση» παραδέχτηκε ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Ανευ προηγουμένου

Ο τρόπος όμως με τον οποίο κρίθηκε το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ δεν έχει προηγούμενο! Από μία… στραβοκλωτσιά του Φαν Ντάικ η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ο Πίκφορντ δεν έκανε καλή εκτίμηση και έγινε η ζημιά. Η μπάλα χτύπησε δύο φορές στο οριζόντιο δοκάρι και ο Οριγκί την έστειλε στα δίχτυα! Κι όλα αυτά στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων… «Δεν συμβαίνει συχνά κάτι τέτοιο. Πάνω απ’ όλα, όμως, οφείλω να απολογηθώ για τον πανηγυρισμό μου. Ζήτησα συγγνώμη και από τον Μάρκο Σίλβα, καθώς σέβομαι τόσο τον ίδιο όσο και την Εβερτον» είπε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Η αντίδραση του γερμανού τεχνικού (μπήκε τρέχοντας στο γήπεδο και αγκάλιασε τον Αλισον) έτυχε αυστηρής κριτικής. «Είναι απαράδεκτο αυτό που έκανε. Ξέρει πολύ καλά τους κανονισμούς. Αν το έκανε αυτό ο Μάρκο Σίλβα, τι θα γινόταν;» σχολίασε στο BBC ο παλαιός διεθνής Ντάνι Μιλς.