Η ΑΕΚ γνώριζε πως το παιχνίδι με την Ξάνθη είναι από εκείνα που επί της ουσίας προσφέρονται μονάχα για… ένα αποτέλεσμα. Η Ενωση δεν είχε το παραμικρό περιθώριο για απώλειες, με την ανάγκη για επιστροφή στις νίκες να μοιάζει επιτακτική. Οι Κιτρινόμαυροι πέτυχαν τον σκοπό τους, συνδυάζοντας μάλιστα αυτή τη νίκη και με μια ωραία εμφάνιση.

Το τελικό 2-0 που διαμορφώθηκε με τα γκολ του Πόνσε και του Λιβάγια ενδεχομένως να αδικεί την Ενωση, που είχε ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, παρουσιάζοντας ένα σαφώς βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με τα παιχνίδια που είχαν προηγηθεί. Ετσι, επέστρεψε στις νίκες και στην… ηρεμία της, φιλοδοξώντας αυτό το αποτέλεσμα να αποτελέσει την εκκίνηση της αντεπίθεσης που θέλει να κάνει από δω και στο εξής.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρουσίασε μια ενδεκάδα με αρκετά νέα πρόσωπα, προκειμένου η ΑΕΚ να δείξει πιο φρέσκο πρόσωπο και κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Ο Μπογέ με τον Κλωναρίδη τοποθετήθηκαν αριστερά και στον άξονα αντίστοιχα, συνθέτοντας μαζί με τους Πόνσε και Μάνταλο την τετράδα της επίθεσης για τον Δικέφαλο.

Η ΑΕΚ ήταν κινητική και με ενέργειες που ξεκινούσαν κατά βάση από τα άκρα, αναζητούσε τρόπους να φτάσει στην περιοχή του Ζίβκοβιτς και να βρει το γκολ. Κάτι που κατάφερε στο 8′.

Επειτα από φάση διαρκείας ο Πόνσε θα γίνει αποδέκτης της μπάλας στη μικρή περιοχή και με ένα ψύχραιμο πλασέ θα νικήσει τον Ζίβκοβιτς για το 1-0. Ενα γκολ που η ΑΕΚ είχε ανάγκη και για ψυχολογικούς λόγους, για να πάρει τα πάνω της και να συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά.

Εκανε φάσεις

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν κίνηση στον χώρο, καλή κυκλοφορία της μπάλας και έφταναν στην περιοχή της Ξάνθης με προσπάθειες τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα. Στο 27′ η ΑΕΚ θα φτάσει κοντά και σε δεύτερο τέρμα, όμως το σουτ του Πόνσε από καλή θέση θα αποκρουστεί από τον Ζίβκοβιτς. Ενώ αντίστοιχη κατάληξη θα έχει και η ωραία προσπάθεια του Κλωναρίδη στο 33′. Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική, καθώς πλέον ήταν αναγκασμένη να σκοράρει για να πάρει κάτι από το ματς.

Ωστόσο στο 58′, όταν ο Μπρίτο βρέθηκε σε θέση για γκολ, ο Μπάρκας αντέδρασε σωστά και τον νίκησε. Η Ενωση από την άλλη συνέχισε να έχει ένα καλό πρόσωπο και να φτάνει με ευκολία στην αντίπαλη εστία. Ομως είδε δύο φορές τον επόπτη Ακρίβο να ανακόπτει λανθασμένα τον Μάνταλο ως οφσάιντ, στερώντας της την ευκαιρία για δεύτερο τέρμα.

Ο Λιβάγια

Κάπου εκεί ο Ουζουνίδης πέρασε στο ματς και τον Λιβάγια με στόχο να δώσει επιπλέον βοήθειες στον Πόνσε. Ο κροάτης φορ έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του, φτάνοντας δύο φορές κοντά στο γκολ με εντυπωσιακές προσπάθειες μέσα σε διάστημα τριών λεπτών! Στο 69′ ο Λιβάγια έκανε ένα εντυπωσιακό γυριστό που απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Ζίβκοβιτς, ενώ στο 71′ εξαπέλυσε μια… οβίδα έξω από την περιοχή, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Ξάνθης!

Ο κροάτης φορ βρήκε ωστόσο στο 90′ το γκολ που έψαχνε από τα πρώτα λεπτά της παρουσίας του στο γήπεδο. Ο Λιβάγια θα βρεθεί απέναντι από τον Ζίβκοβιτς και με ένα πολύ ωραίο τσίμπημα της μπάλας θα τον νικήσει, διαμορφώνοντας το 2-0 και καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη για την ΑΕΚ. Που πήρε το «τρίποντο», επιστρέφοντας στις νίκες αλλά και στις καλές εμφανίσεις.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Αλεφ, Κλωναρίδης (78′ Αλμπάνης), Μάνταλος, Μπογέ (65′ Λιβάγια), Πόνσε (84′ Γιακουμάκης).

Ξάνθη (Μ. Ράσταβατς, 4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Αλμέιδα, Κασάδο, Καμαρά, Κοβάσεβιτς, Σαρπόνγκ (72′ Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (51′ Μπρίτο), Γέντρισεκ.