Αν δηλαδή η διαιτησία δεν ήταν στα ξένα και αδιάβλητα (!) χέρια της FIFA, τι παραπάνω θα βλέπανε τα ματάκια μας; Πόσο ακόμα χειρότεροι θα ήταν οι έλληνες διαιτητές; Ο Τζοβάρας στο Κλεάνθης Βικελίδης χάλασε το παιχνίδι. Με το πέναλτι-εφεύρεση που έδωσε και μετέτρεψε σε γκολ ο Γιουνές στο 15′ άλλαξε τα δεδομένα του ματς. Χωρίς αυτό το πλασματικό 1-0 για τους γηπεδούχους θα επρόκειτο για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις βρίσκει την ευκαιρία στη δύσκολη φάση στο μαρκάρισμα του Σιώπη και σφυρίζει δεύτερο ανύπαρκτο πέναλτι.

Ο Αρης διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα. Εδωσε χώρο στους Πράσινους, είχε δυο καθαρές ευκαιρίες στην κόντρα και δοκάρι για να τελειώσει το ματς. Ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη όμως ήταν πολύ σκληρός για να πεθάνει. Εστω και με παίκτη λιγότερο, βρήκε την άκρη στις καθυστερήσεις με το πέναλτι-δώρο του Τζοβάρα. Με κρύο αίμα ο 21χρονος Χατζηγιοβάνης (φωτογραφία πάνω) και εκτέλεση α λα Πανένκα, διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Εισιτήριο

Στην έκτη θέση ο Αρης, αλλά Ευρώπη μπορεί να βγει υπό προϋποθέσεις μέχρι και ο όγδοος της βαθμολογίας. Αν τελικά η ΑΕΚ τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού για τα πρωτοφανή επεισόδια με τον Αγιαξ. Σ’ αυτή την περίπτωση δημιουργούνται νέα εντελώς δεδομένα για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Συγκεκριμένα, για τις δύο θέσεις έπειτα από ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός δεν υπολογίζεται αφού είναι τιμωρημένος. Αν τιμωρηθεί και η ΑΕΚ, βγαίνει Ευρώπη ο έβδομος της βαθμολογίας. Να θυμίσουμε όμως ότι πέρυσι δεν πήρε άδεια για την ευρωπαϊκή συμμετοχή του ο Πανιώνιος. Αν δεν τα καταφέρει και φέτος, τότε μπορεί να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο και ο όγδοος της βαθμολογικής κατάταξης. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για την Ξάνθη αλλά και τον Παναιτωλικό. Με όλο αυτό το σενάριο να αρχίζει να διαμορφώνεται στο τέλος της επόμενης εβδομάδας όταν και θα γίνει γνωστή η ποινή που θα επιβληθεί στην ΑΕΚ.

Κέφι

Κι ο Αγιος φοβέρα θέλει. Ο πάγκος απ’ ό,τι φάνηκε εκ των υστέρων έκανε καλό στον Μάρκο Λιβάγια (φωτογραφία κάτω). Ο Κροάτης, που δεν βλεπόταν στα τελευταία παιχνίδια, μπήκε αλλαγή στο 65′ σαν αφηνιασμένος. Εδειξε κέφι και διάθεση να δώσει απαντήσεις. Πήρε την ομάδα πάνω του, κράτησε και έδωσε την μπάλα, είχε δοκάρι και σκόραρε στο 90′. Το 1-0 από τον Πόνσε που έφτασε τα έξι γκολ. Νίκη-ανάσα για την ΑΕΚ, απέναντι στην Ξάνθη, που με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ήταν εκ των ων ουκ άνευ. Με μοναδικό ζητούμενο τους τρεις βαθμούς ο στόχος επετεύχθη. Αυτό ήταν και το πρώτο παιχνίδι που οι τρεις διαφωνούντες με την ανανέωση των συμβολαίων τους, Σιμόες, Μπακασέτας, Λαμπρόπουλος, βρέθηκαν εκτός αποστολής. Αφορμής δοθείσης λοιπόν, να θυμηθούμε μια ιστορία ποδοσφαιρικού πολιτισμού. Σε ανάλογη κι «ακόμα χειρότερη» περίπτωση.

Αύξηση

Το 2010 ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι παίρνει μεταγραφή από τη Λεχ Πόζναν για την Ντόρτμουντ και υπογράφει τετραετές συμβόλαιο. Το καλοκαίρι του 2013, η Μπάγερν κάνει επίσημη προσφορά στη Ντόρτμουντ για την απόκτηση του Λεβαντόφσκι.

Ο ποδοσφαιριστής θέλει να πάει στη Βαυαρία σαν τρελός και να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Εχει ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο το οποίο και δεν έχει πρόθεση να ανανεώσει.

Η Ντόρτμουντ αρνήθηκε την πρόταση της Μπάγερν και δεν μπήκε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης. Ξεκαθαρίζοντας στον Λεβαντόφσκι ότι όσο έχει συμβόλαιο ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Το επόμενο καλοκαίρι που λήγει μπορεί να πάει όπου θέλει. Ταυτόχρονα, του έκανε αύξηση αποδοχών για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, επιβραβεύοντας τη μέχρι τότε προσφορά του. Ο Λεβαντόφσκι έκανε εξαιρετική σεζόν κι έκλεισε την καριέρα του στην Ντόρτμουντ με 74 γκολ σε 131 παιχνίδια.

Χώρισαν φιλικά και η ομάδα τον τίμησε για την προσφορά του. Στο πρωτάθλημα που κατέκτησαν μαζί το 2011 και το νταμπλ το 2012. Για να πάει στη συνέχεια στη μεγάλη αντίπαλο.

Εφορία

Και μιας κι ανοίξαμε αυτή την κουβέντα, να δούμε πώς έχει το θέμα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο. Με τα σχετικά ρεπορτάζ να αναφέρουν ότι η διαφορά βρίσκεται στην Εφορία.

Την ΑΕΚ να προσφέρει στον 28χρονο αμυντικό 200.000 ευρώ μεικτά κι αυτός να τα θέλει καθαρά. Με δεδομένο ότι για αποδοχές άνω των 40.000 το ποσοστό των κρατήσεων είναι στο 45%, το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί στην Εφορία είναι 83.000. Αρα τα καθαρά που μένουν στον Λαμπρόπουλο είναι 117.000. Δεν τα λες και πολλά για έναν ποδοσφαιριστή που ήταν πέρυσι πρώτος σε συμμετοχές αμυντικός της πρωταθλήτριας και φέτος είχε οκτώ στα δέκα πρώτα ματς. Το τρέχον συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή είναι στις 140.000 μεικτά. Καθαρά 84.000 ευρώ.

Γκολ

Εσπασε το ρόδι το Σάββατο με τον ΟΦΗ ο Στέφανος Αθανασιάδης. Με δεδομένο ότι κλείνει τα 30 στις 24 Δεκεμβρίου θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί νεαρός παλαίμαχος. Δεκαοκτώ συμμετοχές πέρυσι με τη Μακάμπι Χάιφα, ένα γκολ, είκοσι δύο πρόπερσι με τον ΠΑΟΚ κανένα γκολ. Πρώτο γκολ με τον ΠΑΣ ύστερα από εννιά συμμετοχές (439 λεπτά). Ο χρόνος θα δείξει αν πρόκειται για παρένθεση ή νέο ξεκίνημα.