Το ερώτημα είναι πλέον στα χείλη όλων. Με όσα είδαμε στην τελευταία αγωνιστική, είναι άμεση ανάγκη να έρθει και στο ελληνικό πρωτάθλημα η τεχνολογία και το ηλεκτρονικό μάτι. Μόνο τότε θα αποφύγουμε για πάντα τα κραυγαλέα λάθη που κρίνουν παιχνίδια και διαμορφώνουν τη βαθμολογία σε ψηλά και χαμηλά πατώματα.

Η αρχή έγινε στο Κλεάνθης Βικελίδης, όταν σε ένα ανύπαρκτο χέρι του Γιόχανσον δόθηκε πέναλτι. Και στο φινάλε, το υπέρ του Παναθηναϊκού πέναλτι παραμένει στην κουβέντα ως απόλυτα συζητήσιμο. Χθες στη Λαμία ένα πεντακάθαρο χέρι του Βιεϊρίνια πέρασε στο ντούκου από τον ρέφερι Τσαμούρη. Κακώς. Γιατί ο πορτογάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ φρόντισε να «μεγαλώσει» με τον τρόπο αυτόν το σώμα του και απέκρουσε την μπάλα σαν ο καλύτερος και ο πλέον σωματώδης αμυντικός. Αν αυτό δεν σημαίνει κάτι, τότε τα λόγια χάνουν το νόημά τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι η σκυτάλη πηγαίνει στα χέρια του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη. Οσο και να λέει πως πρόκειται για ζήτημα που άπτεται των καθηκόντων της ΕΠΟ, όσο και να μην είναι κάτι της απόλυτης αρμοδιότητάς του, πρέπει να κινηθεί άμεσα και αποφασιστικά ώστε να συνεχιστεί με νορμάλ και ξεκάθαρους όρους το φετινό πρωτάθλημα. Στο κάτω κάτω, όταν αποφασίζει για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και από ποιο κανάλι θα μεταδίδονται τα παιχνίδια πρωταθλήματος, δεν χάλασε ο κόσμος να δει ζεστά το VAR. Επί του παρόντος, έχουμε τα εξής δεδομένα: ο Περέιρα και οι συν αυτώ αδυνατούν να ορίσουν τους καλύτερους διαιτητές στα πλέον δύσκολα ματς. Εχουν χάσει την μπάλα. Οι ξένοι ξεχάστηκαν και βλέπουμε συνεχώς έλληνες ρέφερι με μηδέν ταλέντο και βοηθούς που δεν θέλουν να πάρουν την παραμικρή ευθύνη. Γιατί όταν μιλάμε για χέρια, κανείς δεν μπορεί να προφασίζεται ότι δεν βλέπει. Αν συμβαίνει αυτό, κατευθείαν στον οφθαλμίατρο οι αρμόδιοι.

Το ωραίο δε είναι το εξής: όλοι και όλες οι ομάδες ζητούν να παίζουν τους αγώνες τους ξένοι διαιτητές. Σύμφωνοι, αυτό δεν μπορεί να γίνει, ούτε να αποτελέσει τον κανόνα, γιατί αλλοδαποί διαθέσιμοι δεν υπάρχουν. Οταν όμως ένα μέτρο έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα το καλύτερο, όταν οι Ελληνες περνούν τη χειρότερη φάση της καριέρας τους, μάλλον είναι ουτοπικό να περιμένουμε να περάσουν κι άλλες αγωνιστικές ώστε να λάβουμε δραστικά μέτρα. Εκτός αν οι υπεύθυνοι επιθυμούν οι φωνές και οι ανακοινώσεις να μπουν στην ημερήσια διάταξη. Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά για όλους.