Επρεπε να περάσουν 280 ημέρες για να σχηματίσουν χείλη παοκτζίδικα μια έμμεση παραδοχή για το λάθος. «Δυστυχώς έγινε αυτό με τον Ολυμπιακό, που ήταν ένας μέσα στους 30.000», είπε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στον έλληνα Γκάρι Λίνεκερ, Ντέμη Νικολαΐδη.

Μεσολάβησε μια μικρή χρονική γέφυρα από την προβολή της συνέντευξης για να επαναληφθεί ένα απαράδεκτο επεισόδιο στο ντέρμπι Αρσεναλ – Τότεναμ. Ο Ομπαμεγιάνγκ πανηγύριζε το δεύτερο γκολ του όταν οπαδός των φιλοξενουμένων του πέταξε μπανανόφλουδα.

Πριν ακόμα συλληφθεί ο δράστης η Τότεναμ τον είχε καταδικάσει σε ισόβιο αποκλεισμό από τα παιχνίδια της. Για τα περαιτέρω θα ασχοληθεί η τακτική Δικαιοσύνη.

Θα σας θυμίσω τι έλεγε ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ μετά την περίφημη εκτόξευση του ρολού ταμειακής μηχανής στο πρόσωπο του προπονητή του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρσία: «Για μένα είναι θέατρο σκιών ξεκάθαρα, ανήκει σε μια στρατηγική που έχει ξεκινήσει ο Ολυμπιακός πριν από το παιχνίδι με φαντασιώσεις στα Μέσα του, σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα… Είμαστε έτοιμοι να επωμιστούμε την ευθύνη αυτού του πράγματος και θα το φτάσουμε μέχρι τέλους. Θέλω αυτούς τους κριτές λοιπόν να δείξουν ποιος προκαλούσε και τι γινόταν πριν από το παιχνίδι… Για ποιο πράγμα να ζητήσουμε συγγνώμη. Εδώ δεν ξέρουμε τι έχει ο άνθρωπος».

Στη δίκη του οπαδού, έπειτα από οκτώ μήνες, η υπεράσπιση αμφισβήτησε τον τραυματισμό του προπονητή του Ολυμπιακού υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος έπεσε θύμα σκευωρίας που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Ολυμπιακού.

Σαν να υποστηρίζει η Τότεναμ πως ο οπαδός της ένιωσε μια λιγούρα και τη στιγμή που καθάριζε την μπανάνα του έπεσε η φλούδα μπροστά στον Ομπαμεγιάνγκ από την ταραχή του που η ομάδα του δέχτηκε γκολ. Και φυσικά ο οπαδός της Τότεναμ είναι θύμα σκευωρίας της Αρσεναλ γιατί οι Κανονιέρηδες έστειλαν έναν μαύρο παίκτη τους κοντά στο εξωτικό φρούτο.

Γίνεται αντιληπτό πόσο αστείες γίνονται κάποιες φορές οι αντιδράσεις των ημεδαπών και η διαφορά νοοτροπίας στην αντιμετώπιση της βλακείας.