Ελευσίνα

Πολλά ονόματα, ένας υποψήφιος

Στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 ορισμένοι υποψήφιοι έχουν ήδη ανοίξει τα χαρτιά τους, ενώ κάποιοι άλλοι τηρούν στάση αναμονής. Ο μόνος που μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει ανοιχτά την υποψηφιότητά του είναι ο νυν δήμαρχος Γιώργος Τσουκαλάς, ο οποίος στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε κατέβει ανεξάρτητος, ενώ σε αυτές τις εκλογές θα έχει – όπως φαίνεται – τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, παρά τις αντιδράσεις της Τοπικής Οργάνωσης. Πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Πολύ κοντά στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του φαίνεται πως είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών της πόλης Θανάσης Μαυρογιάννης. Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος έχει εκφράσει το προηγούμενο διάστημα και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ελευσίνας 2021» Νίκος Ψούνης.

Λειψοί

Τρέχει μόνος του στην κούρσα

Πρώτη φορά έβαλε υποψηφιότητα για τη δημαρχία στις εκλογαές του 2014. Απέναντί του δεν είχε αντίπαλο. Ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος, όπως άλλωστε έχει δηλώσει, δεν θέλει να αφήσει στη μέση το έργο που έχει ήδη ξεκινήσει. Γι’ αυτό και θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τη δημαρχία του νησιού. Και πάλι, στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου – όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής –, θα κατέβει μόνος στο… εκλογικό τερέν.

Ναύπλιο

Η μάχη για την ιστορική πόλη

Στην πόλη του Ναυπλίου έχουν πέσει δειλά δειλά τα πρώτα ονόματα στο… εκλογικό τραπέζι. Ετσι, ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος θα διεκδικήσει και πάλι τη δημαρχία στο Ναύπλιο, ενώ την υποψηφιότητά του για τον δήμο έχει ανακοινώσει και ο πρώην νομάρχης Αργολίδας, αρχιτέκτονας, Τάσος Σαλεσιώτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τάσος Σαλεσιώτης θα κατέβει ως ανεξάρτητος, ωστόσο, όπως φαίνεται, θα έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλεξανδρούπολη

Οι στηρίξεις και οι ανεξάρτητοι

Εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης θα είναι ο νυν δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης, ο οποίος είναι εκλεγμένος με τη στήριξη της ΝΔ. Μάλιστα, ο Ευάγγελος Λαμπάκης με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ζητά στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητά του. Στις εκλογές του Μαΐου θα έχει απέναντί του τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη καθώς και τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΑΣΑ Παύλο Μιχαηλίδη. Το «παρών» στις δημοτικές εκλογές έχει δηλώσει πως θα δώσει και ο γιατρός Σάββας Δευτεραίος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Λαμία

Ανακοινώσεις με το σταγονόμετρο

Με το… σταγονόμετρο γίνονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τις υποψηφιότητες στην πόλη της Λαμίας. Αν και τα ονόματα που ακούγονται ξεπερνούν τα 10, μόνο τρεις έχουν ανοίξει – και επισήμως – τα χαρτιά τους. Μόλις στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος ανακοίνωσε την απόφασή του να διεκδικήσει τον Δήμο Λαμιέων στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Αντίπαλός του θα είναι ο νυν δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης, ο οποίος έχει δηλώσει σε συνέντευξή του πως η υποψηφιότητά του είναι εντολή που έρχεται από το παρελθόν και θα επιβεβαιωθεί στο μέλλον. Την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει και ο Θωμάς Στάικος, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του Κινήματος Αλλαγής.

Νέα Φιλαδέλφεια

Η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ φαίνεται πως θα βρεθεί στο επίκεντρο της εκλογικής αναμέτρησης στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Απέναντι στον νυν δήμαρχο Αρη Βασιλόπουλο, ο οποίος διεκδικεί εκ νέου τα ηνία της πόλης, θα βρεθεί ο ηθοποιός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος. Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε και ο πρώην δήμαρχος της πόλης Μιχάλης Κουτσάκης, ενώ έχει κλειδώσει και η υποψηφιότητα του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστου Κοπελούσου, ο οποίος ενδέχεται να λάβει και τη στήριξη της ΝΔ. Και ο δικηγόρος Τάσος Κωνσταντινίδης έχει βάλει πλώρη για τον δημαρχιακό θώκο. Το «παρών» στις εκλογές του Μαΐου θα δώσει και ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Κωνσταντάντος.

Νεκτάριος Φαρμάκης

«Αν και θα μπορούσα απλά να επαναλάβω καμιά 20αριά

φορές “επενδύσεις και θέσεις εργασίας ως την απόλυτη προτεραιότητα”, θα πω “στόχος είναι κάθε κάτοικος της Δυτικής Ελλάδας να αισθανθεί πλέον ότι ζει σε έναν τόπο που

γεννά και δεν καταστρέφει όνειρα και ελπίδες”».

Στερεά Ελλάδα

Τα κόμματα και οι υποψήφιοι

Στις επάλξεις βρίσκονται οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στις εκλογές του Μαΐου έχει ανακοινώσει πως θα δώσει το «παρών» ο αντιπεριφερειάρχης Φάνης Σπανός, τον οποίο θα στηρίξει η Πειραιώς. Στην εκλογική μάχη κατεβαίνουν η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή (φωτογραφία), η οποία θα έχει τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής. Από την άλλη, η Κουμουνδούρου έχει αποφασίσει πως θα δώσει το χρίσμα στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και πρώην δήμαρχο Χαλκιδέων Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Θήβα

Οι διεκδικητές του δήμου

Οι διεργασίες στη Θήβα έχουν ξεκινήσει. Πληροφορίες θέλουν τον νυν δήμαρχο της πόλης Σπύρο Νικολάου να μη σκέφτεται μια εκ νέου υποψηφιότητα, αλλά αντίθετα δείχνει πιο… θερμός σε μια υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και μάλιστα στον συνδυασμό του Φάνη Σπανού. Αυτή η προοπτική αφήνει χώρο σε όσους θέλουν να διεκδικήσουν τη δημαρχία. Ηδη ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Αναστασίου έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης Ηλίας Τραμπάκουλος αλλά και ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου.

Δυτική Ελλάδα

Τρεις στις επάλξεις

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο πρώην υφυπουργός με το ΠΑΣΟΚ Κώστας Σπηλιόπουλος. Τις επαφές και συναντήσεις συνεχίζουν οι άλλοι δύο υποψήφιοι για την Περιφέρεια. Από τη μία είναι ο 38χρονος δικηγόρος Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος έχει λάβει κι επίσημα το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας. Από την άλλη, ο νυν περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος – όπως όλα δείχνουν – θα έχει τη στήριξη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του Κινήματος Αλλαγής.