Ενα πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο που δεν δόθηκε σε απλωμένο και υψωμένο χέρι του Αντελίνο Βιεϊρίνια, μια παράβαση εις βάρος του ΠΑΟΚ που παραδέχθηκε μέχρι και ο Λουτσέσκου, βοήθησαν τους πρωτοπόρους να φύγουν με νίκη (1-0) από την έδρα της Λαμίας. Ωστόσο, ο πειραιώτης διαιτητής Αλέξανδρος Τσαμούρης δεν καταλόγισε τίποτα και έτσι ο ΠΑΟΚ διατήρησε το +6 από τον Ολυμπιακό, αυξάνοντας παράλληλα κι άλλο τη διαφορά από τον Ατρόμητο.

Λένε μεγάλη μπουκιά φάε, αλλά μεγάλη κουβέντα μην πεις. Μόλις προχθές ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μιλώντας στον Ντέμη Νικολαΐδη στο Open TV είχε κάνει λόγο για κλοπή πέρυσι του πρωταθλήματος («Μας κλέβουν το πρωτάθλημα») και χθες στη Λαμία είδε τον ανεπαρκή ρέφερι του αγώνα να «κλέβει» ένα πέναλτι από τους γηπεδούχους με πρωταγωνιστή τον άσο του ΠΑΟΚ.

Ο οποίος βλέποντας (στο 11ο λεπτό) τον Επστάιν να σουτάρει προς την εστία, γύρισε το σώμα του και έκανε άλμα με προτεταμένο το δεξί του χέρι στο οποίο βρήκε η μπάλα.

Πέναλτι μαρς και κίτρινη κάρτα, αλλά στο μισό μέτρο ο ρέφερι Τσαμούρης είχε διαφορετική άποψη και έδειξε «παίζετε» θεωρώντας ακούσιο το χέρι του παίκτη, που βέβαια δεν ήταν σε φυσική θέση και σαφώς είναι μια φάση που είναι ξεκάθαρη και πολύ εύκολη για κάθε διαιτητή.

«Ημασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο που ήταν το καλύτερο εφετινό, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και στο δεύτερο δεχθήκαμε ένα κρύο γκολ. Σίγουρα αξίζαμε κάτι καλύτερο» απεφάνθη ο τεχνικός των γηπεδούχων Μάκης Χάβος.

Η Λαμία, που άξιζε ένα γκολ τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον κακό ΠΑΟΚ, πήγε στα αποδυτήρια χωρίς να έχει σκοράρει, απόρροια βέβαια εκτός του ρέφερι και της εξαιρετικής απόκρουσης του Αλέξανδρου Πασχαλάκη (με τη συμβολή του αριστερού δοκαριού του) στο φάουλ του Μπερτόλιο στη δύση του πρώτου 45λεπτου.

Οι κυπελλούχοι Ελλάδας που είδαν τον πιο επικίνδυνο επιθετικό τους, τον Πρίγιοβιτς, να μπλοκάρεται από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Σαράνοφ (τον πρόλαβε στο 27′ και απέκρουσε – στη μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενουμένων – την κεφαλιά του στο 47′) λυτρώθηκαν από τον Φερνάντο Βαρέλα, τον οποίο έχασε ο Μπαράλες στο 54′ και αυτός με έξυπνο πλασέ αιφνιδίασε τον αντίπαλο κίπερ (0-1).

Η αποβολή

Πάντως αυτές είναι νίκες που δίνουν συνήθως τον τίτλο, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλύτερος και μάλιστα έπαιξε για πάνω από μισή ώρα (μαζί με τις καθυστερήσεις) με παίκτη λιγότερο από την (αυστηρή δεύτερη κίτρινη) αποβολή του Κάνιας, που δεν πρόλαβε να αντικαταστήσει ο Λουτσέσκου ενώ είχε έτοιμο τον Βέρνμπλουμ!

Ο χρυσός σκόρερ Βαρέλα με το γκολ που πέτυχε θύμισε ότι το συμβόλαιό του δεν έχει ανανεωθεί (από 1η Ιανουαρίου μπορεί να διαπραγματεύεται ως ελεύθερος), αλλά το πιθανότερο είναι ο ΠΑΟΚ να «τελειώσει» την υπόθεση τις επόμενες μέρες.

Οι γηπεδούχοι, που είδαν τον Πασχαλάκη (είχε και εξαιρετική απόκρουση σε σουτ του Επστάιν στο 51′) και τον ρέφερι Τσαμούρη να «μπλοκάρουν» τα όνειρά τους για κάτι καλύτερο, ήταν πολύ διαβασμένοι.

«Ναι, ήταν πέναλτι της Λαμίας, αλλά μακάρι να το έδινε, διότι μετά μας διέλυσε με τις αποφάσεις του» παραδέχθηκε την παράβαση ακόμα και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου έχοντας μετά παράπονα δικαιολογημένα για την αυστηρή (και χωρίς λόγο) δεύτερη κίτρινη του Κάνιας, ενώ θεώρησε και κόκκινη απευθείας το σκληρό χτύπημα (πάνω στη φάση) του Μπαράλες στον Πασχαλάκη.

Η Λαμία από την πλευρά της έχει δικαιολογημένα παράπονα και για τις καθυστερήσεις (μόλις 6 λεπτά, όταν 4 λεπτά ήταν η διακοπή μόνο στον τραυματισμό του Πασχαλάκη).

Λαμία (Μ. Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα (67′ Ρόμανιτς), Αντέτζο, Πλιάτσικας, Δημούτσος, Μπλάζιτς (75′ Βάντερσον), Μπερτόλιο, Καραμάνος, Επστάιν (85′ Μαστούρ), Μπαράλες

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (72′ Ακπομ), Λημνιός, Μπίσεσβαρ (53′ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς (65′ Βέρνμπλουμ).