Ολα τα καλά έχουν ένα τέλος, άλλωστε το δικό μας και πολύ κράτησε! Για την ακρίβεια κράτησε έναν χρόνο και εννέα ημέρες από εκείνο το βράδυ που η Εθνική πέρασε διά πυρός, σιδήρου και… χειρός Γιάννη Αθηναίου από το Λέστερ μέχρι χθες το βράδυ, όταν είδε το αήττητο σε εννέα αγώνες σερί της να τερματίζεται στο Βελιγράδι από τους ευρισκόμενους σε συναγερμό και… αδηφάγους Σέρβους με σκορ 84-61.

Οι οικοδεσπότες εκμεταλλεύθηκαν τη νωθρή εκκίνηση της ελληνικής ομάδας και προηγήθηκαν με 40-23, ωστόσο το σκηνικό άλλαξε άρδην χάρη στην άμυνα zone press που εφάρμοσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και στην επιλογή ενός πιο λειτουργικού σχήματος. Με όχημα ένα επιμέρους σκορ 29-9 η ελλιπής Εθνική έφτασε σε απόσταση αναπνοής (49-46), αλλά κατέρρευσε στη συνέχεια. Οι «Οrlovi» καθοδηγούμενοι από το δίδυμο της Ευρωλίγκας (Γιόβιτς, Μίτσιτς) απάντησαν με σερί 18-2, ανέβασαν τη διαφορά στους 23 πόντους και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου «κλείδωσαν» την πρόκρισή τους.

«Οι Σέρβοι είχαν πολύ μεγάλη ανάγκη για τη νίκη, ενώ εμείς υστερήσαμε σε διάθεση και παρουσιαστήκαμε χαλαροί. Επρεπε να απολαύσουμε το ματς και να προσπαθήσουμε να περάσουμε ωραία, αλλά σίγουρα πρόκειται για μια διδακτική ήττα» σχολίασε ο αρχηγός Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

ΣΕΡΒΙΑ: Σιμόνοβιτς 2, Γέλοβατς 12, Μιλοσάβλιεβιτς 5, Ραντούλιτσα 13 ( 5ρ., 6 ασ.), Μπίρτσεβιτς 8, Λάζιτς 6, Γιοβάνοβιτς 2, Μίτσιτς 13 (5 ρ., 6 ασ.), Γιόβιτς 22 (4 ασ.), Ντόμπριτρς, Γκάγκιτς 1, Πένο.

ΕΛΛΑΔΑ: Χρυσικόπουλος, Λούντζης, Λαρεβτζάκης 7 (4 ρ.), Κόνιαρης, Αθηναίου 9, Μποχωρίδης 12 (3/5 δ., 1/1 τρ., 3/6 β.), Μουράτος, Βασιλόπουλος 7 (5 ρ., 4 ασ.), Μαυροειδής 9, Τσαϊρέλης 5, Γκίκας, Σαλούστρος 12 (3/3 δ., 2/4 τρ.)

– Mε buzzer beater του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού Γκιόργκι Σερμαντίνι στην εκπνοή της παράτασης η Γεωργία (με προπονητή τον Ηλία Ζούρο και συνεργάτη του τον Γιώργο Λημνιάτη) νίκησε το Ισραήλ με 71-69. Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Γερμανία επιβλήθηκε της Εσθονίας με 87-70. Η κατάταξη: Ελλάδα και Γερμανία 9-1, Σερβία 6-4, Γεωργία 5-5, Ισραήλ 4-6, Εσθονία 2-8.

– Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε το «παρών» στη χθεσινή προπόνηση του Παναθηναϊκού (από την οποία απουσίασε ο τραυματίας Ιωάννης Παπαπέτρου) και με τον τρόπο αυτό εξέφρασε τη στήριξή του στην ομάδα, μετά τις δύο απανωτές ήττες στην Ευρωλίγκα και πριν από τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε.