«Είμαστε μια κυβέρνηση με ταξική μεροληψία. Να παραδεχόμαστε ότι μεροληπτούμε ταξικά υπέρ των ασθενέστερα οικονομικά τάξεων».

Η δήλωση αυτή προέρχεται από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και αποδεικνύει περίτρανα το μέγεθος της κυβερνητικής κοροϊδίας και εξαπάτησης των πολιτών.

Προσπαθούν με παλαιοκομματικές πρακτικές, επικοινωνιακά τρικ, με ψέματα, με διορισμούς και την παροχολογία να πείσουν τους φτωχοποιημένους Ελληνες ότι δήθεν τους «έσωσαν» όταν οι ίδιοι με τη μνημονιακή τους πολιτική οδήγησαν τον λαό σε οικονομική εξαθλίωση. Αποδεικνύοντας έτσι περίτρανα ότι δεν τους ενδιαφέρει η χώρα, αλλά μόνο η πολιτική τους επιβίωση. Η φτώχεια και τα χρέη είναι πλέον συνώνυμα με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και ας μην ξεχνάμε το μείζον θέμα των πλειστηριασμών, όπου καταγράφεται το φαινόμενο οι πλούσιοι να χρωστούν και οι φτωχοί να πλειστηριάζονται!

Ερωτάται λοιπόν ο κ. Τσακαλώτος αφού – όπως υποστηρίζει – μεροληπτεί ταξικά υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων: Γιατί κόβει το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, γιατί κόβει δραματικά τις συντάξεις χηρείας, γιατί βάζει ψαλίδι στις αναπηρικές συντάξεις και γιατί μειώνει έως 35% τις συντάξεις που χορηγούνται με τον περίφημο νόμο Κατρούγκαλου; Να θυμίσουμε στον υπουργό Οικονομικών ότι με τον νόμο Κατρούγκαλου – ο οποίος επέφερε 21 μειώσεις σε συντάξεις και επιδόματα (μεταξύ αυτών οι επικουρικές και τα εφάπαξ) – ο νέος τρόπος υπολογισμού για τις αναπηρικές συντάξεις προβλέπει μικρότερα ποσά βασικής σύνταξης, ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας, και βέβαια νέα ποσοστά αναπλήρωσης του ανταποδοτικού σκέλους, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε συντάξεις αναπηρίας μειωμένες ακόμη και κατά 35%. Την ίδια ώρα οι πλειστηριασμοί εξοντώνουν φτωχούς και μικρομεσαίους πολίτες, άνεργους, μισθωτούς, συνταξιούχους και μικροεπιχειρηματίες.

Πού είναι λοιπόν η ταξική μεροληψία υπέρ των ασθενέστερων; Μα φυσικά βρίσκεται στα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα.