Μετά τη νίκη επί της Ξάνθης τα σύννεφα που υπήρχαν στον ουρανό της ΑΕΚ άρχισαν να αραιώνουν. Η Ενωση επέστρεψε στις επιτυχίες, βρήκε και πάλι την ηρεμία της και πλέον προχωρά στις κινήσεις που πρέπει για να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν καλύτερη από εδώ και στο εξής. Τα μεταγραφικά είναι στο προσκήνιο για την ΑΕΚ που εδώ και αρκετό καιρό δουλεύει τις υποθέσεις που την απασχολούν, ώστε να είναι απόλυτα προετοιμασμένη για την περίοδο του Ιανουαρίου.

Η απόφαση που έχει παρθεί από τη διοίκηση και τον προπονητή είναι να υπάρξει ενίσχυση σε κέντρο και επίθεση, με την Ενωση να πραγματοποιεί ακόμα και τρεις μεταγραφές στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην τελευταία συνάντηση του Μαρίνου Ουζουνίδη με τους υπευθύνους του μεταγραφικού σχεδιασμού ο τεχνικός του Δικεφάλου ζήτησε την απόκτηση ενός ποιοτικού χαφ που θα μπορεί να βοηθήσει και δημιουργικά, ενός κόφτη αλλά και ενός δεξιού εξτρέμ.

Πρόκειται για τρεις περιπτώσεις που η ΑΕΚ έχει βάλει ήδη μπροστά, με κάποιες πηγές να αναφέρουν μάλιστα πως η αγορά της Σκανδιναβίας είναι στο επίκεντρο για τους Κιτρινόμαυρους. Ειδικά για το ζήτημα του κεντρικού χαφ που αποτελεί και τη μεταγραφική προτεραιότητα για τον Δικέφαλο, μιας και το εν λόγω κενό έχει εντοπιστεί από το καλοκαίρι. Στόχος της ΑΕΚ είναι τουλάχιστον το θέμα του κεντρικού μέσου να δρομολογηθεί άμεσα, με την Ενωση να κλείνει τον ποδοσφαιριστή που επιθυμεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, ώστε να έχει από εκεί και πέρα το περιθώριο να προχωρήσει με τις υπόλοιπες υποθέσεις και από την 1η Ιανουαρίου οι παίκτες που έχει ζητήσει ο προπονητής να βρίσκονται στα Σπάτα και στη διάθεσή του.

Λέει το «ναι» ο Σιμόες

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται οι επαφές του Αντρέ Σιμόες με την Αλ Ουαχντά από το Ντουμπάι, με το πιθανότερο σενάριο να θέλει τον πορτογάλο μέσο να αποχωρεί από την ΑΕΚ τον Ιανουάριο με προορισμό την Αραβία. Η ΑΕΚ έχει αποδεχθεί την πρόταση της Αλ Ουαχντά και περιμένει το αποτέλεσμα των επαφών της ομάδας με τον Σιμόες για να τελειώσει θετικά η υπόθεση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόταση του συλλόγου από το Ντουμπάι στον Σιμόες αφορά συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών, με ετήσιες απολαβές κοντά στα 800.000 ευρώ. Ενώ τα χρήματα που θα καρπωθεί η Ενωση από το εν λόγω deal μπορεί να φτάσουν έως και τα 500.000 ευρώ.

Σε ό,τι έχει να κάνει τώρα με τους Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο, οι δύο παίκτες έχουν δώσει εντολή στους εκπροσώπους τους να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να προκύψει μια πρόταση προς την ΑΕΚ από ομάδα του εξωτερικού, προκειμένου να αποχωρήσουν από την Ενωση τον Ιανουάριο. Χωρίς προς το παρόν να έχει προκύψει κάτι ουσιαστικό.