Το σημερινό παιχνίδι με την Ιεράπετρα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας είναι αλήθεια πως δεν συγκινεί. Ενα ματς με αντίπαλο χαμηλής δυναμικότητας, σε έναν όμιλο που ο Παναθηναϊκός δεν θα αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα για πρόκριση. Σ’ ένα ματς που δεν θα μαζέψει τον κόσμο που πηγαίνει να δει τους αγώνες του πρωταθλήματος. Κι όμως, για κάποιους, τόσο το σημερινό παιχνίδι όσο και το τελευταίο που ακολουθεί, στις 19 Δεκεμβρίου κόντρα στον Κισσαμικό, έχουν ξεχωριστή σημασία. Είναι η ευκαιρία για αρκετά παιδιά να δείξουν στον προπονητή τους την εξέλιξή τους μέσα στη φετινή σεζόν και να διεκδικήσουν μέσω αυτών των αγώνων περισσότερο χρόνο συμμετοχής και στο πρωτάθλημα.

Ο Δώνης θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό με πολλές αλλαγές, με παιδιά που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αφού το παιχνίδι προσφέρεται και για δοκιμές, ενώ ακολουθεί την Κυριακή ακόμα ένα ταξίδι, μιας και ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ.

Ο Κώστας Αποστολάκης είναι ο ποδοσφαιριστής που πιθανότατα έχει το μεγαλύτερο κίνητρο από κάθε άλλον. Ο νεαρός δεξιός μπακ, γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Στράτου Αποστολάκη, είχε κάνει καταπληκτικό ντεμπούτο πριν από περίπου ένα μήνα όταν αγωνίστηκε στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Οι συγκυρίες τούτη την ώρα, μάλιστα, θέλουν τον Παναθηναϊκό να έχει ξεμείνει από δεξιούς αμυντικούς, αφού Κουλιμπαλί και Γιόχανσον είναι τραυματίες. Ο Αποστολάκης είναι πιθανό να βρεθεί και στην αποστολή του αγώνα με τον ΟΦΗ, από τη στιγμή που θα λείπουν οι δύο και να κάνει και την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Ο νεαρός είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, με πολλά ανεβάσματα και μάλιστα ήταν αυτός που με σέντρα ακριβείας είχε βρει τον Μακέντα μέσα στην περιοχή, με τον Ιταλό να πετυχαίνει το γκολ της νίκης.

Στάικος και Εμμανουηλίδης αναμένεται να βρεθούν στην ενδεκάδα του σημερινού αγώνα, δύο από τα παιδιά που έχουν αγωνιστεί και στο πρωτάθλημα. Βρίσκονται ψηλά στην εκτίμηση του Δώνη, έχουν δείξει ότι μπορούν να ξεχωρίσουν και να κερδίσουν ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη του, παίζοντας ακόμα και σε παιχνίδια μεγαλύτερης έντασης. Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και ο Φάνης Τζανδάρης, ο οποίος ξεκίνησε εξαιρετικά στο πρωτάθλημα, αλλά ο… συνωστισμός στον άξονα της μεσαίας γραμμής τον έχει αφήσει πιο πίσω στις επιλογές του προπονητή του. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Σιφναίος, ο οποίος βρίσκεται σε αποστολή για πρώτη φορά φέτος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και ίσως τον δούμε αγωνιζόμενο. Για τον Σιφναίο υπάρχει η σκέψη να δοθεί δανεικός τον ερχόμενο Ιανουάριο, προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής σε κάποιον άλλο σύλλογο, αλλά μέχρι τότε ίσως να έχει την ευκαιρία του μέσω του Κυπέλλου να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Οι «εσωτερικές» μεταγραφές

Καθόλου τυχαία, ο Γιώργος Δώνης μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης και την εμφατική νίκη με 5-1, όταν ρωτήθηκε για μεταγραφές, απάντησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν παιδιά που έρχονται από πίσω για να διεκδικήσουν θέσεις. Και έδειξε να στηρίζει το ρόστερ του και να είναι έτοιμος να το «ανοίξει» ακόμα περισσότερο ώστε να έχει και ο ίδιος περισσότερες επιλογές.

Αυτό ακριβώς είναι το σημερινό παιχνίδι κόντρα στην Ιεράπετρα, μια ευκαιρία για τα νέα παιδιά να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω μέσα στη σεζόν. Ακόμα και για παίκτες όπως ο Καμπετσής (9 συμμετοχές φέτος), που βρίσκονται στην… πόρτα της ενδεκάδας, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να «απαιτήσουν» μέσω της εικόνας τους περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Ο Καμπετσής αναμένεται να ξεκινήσει στην ενδεκάδα σε θέση σέντερ φορ, ενώ απών θα είναι ο Βέργος, ο οποίος έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Ενόπλων και θα περιμένει το ματς με τον Κισσαμικό στις 19 Δεκεμβρίου για να έχει κι αυτός τη δική του ευκαιρία.

Χατζηθεοδωρίδης

Η εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό του οι Νίκος Νταμπίζας και Γιώργος Δώνης ήταν αυτή που έκανε τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη να επιλέξει να αφήσει την Αγγλία το περασμένο καλοκαίρι και να δεχθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού.

«Συζήτησα με τον κ. Νταμπίζα και τον κ. Δώνη. Είδα ότι με πίστευαν και σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερο να γυρίσω στην Ελλάδα και να αγωνιστώ σε μια ιστορική ομάδα που έχει υψηλούς στόχους, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Επιζητώ την εμπιστοσύνη από έναν σύλλογο και αισθάνθηκα ότι αυτό συνέβη στην περίπτωση του Παναθηναϊκού», ανέφερε ο Χατζηθεοδωρίδης στο match programme του σημερινού αγώνα.