Το νέο έτος θα ξεκινήσει μπασκετικά με ένα σούπερ ντέρμπι για την Ευρωλίγκα που κόβει την ανάσα. Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ σε ένα κομβικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, τόσο ψυχολογικά όσο και βαθμολογικά, στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου.

Το ντέρμπι όμως έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα με τις διοικήσεις των δύο ομάδων να έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια με εκατέρωθεν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση. Με αφορμή όλων αυτών, τη βραδιά μετά το ραντεβού των δύο στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα, όταν είχε κυκλοφορήσει στη δημοσιογραφική πιάτσα μια φερόμενη ως επίσημη θέση της πράσινης ΚΑΕ, προς τους διαιτητές του αγώνα με τους Ερυθρόλευκους, που έκανε λόγω ουσιαστικά για απόπειρα δωροδοκίας τους από τους Πειραιώτες.

Οι οποίοι αμέσως απάντησαν με μηνύσεις, απαιτώντας και από την Ευρωλίγκα την τιμωρία τόσο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου όσο και του Παναθηναϊκού.

Χθες ο ανεξάρτητος δικαστής της Ευρωλίγκας αποφάσισε να βάλει στο συρτάρι (τουλάχιστον πρωτόδικα) την υπόθεση, καθώς δεν τέθηκαν υπόψη του συγκεκριμένα στοιχεία. Ομως η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή του χθες έκανε λόγο για «τεράστια δικαίωση κόντρα στα ψέματα» και περιμένει κίνηση από την Ευρωλίγκα. Αναλυτικά η ανακοίνωση της πράσινης ΚΑΕ αναφέρει:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ χαιρετίζει την απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της Euroleague, μέσω της οποίας καταρρίφθηκε η εις βάρος της σκευωρία από την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Αυτή η απόφαση αποτελεί μια τεράστια δικαίωση για εμάς, αλλά παράλληλα και μια νίκη απέναντι στα ψέματα και τις συκοφαντίες της ΚΑΕ Ολυμπιακός και των διοικούντων της.

Πλέον, τον λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε προσφύγει προκειμένου να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι συκοφάντες. Παράλληλα, αναμένουμε από την Euroleague να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα απέναντι σε εκείνους που δυσφημούν με ψέματα το άθλημα και τη διοργάνωση».

Και εν Ελλάδι

Ο Ολυμπιακός πρόκειται να πάει το θέμα μέχρι τέλους και στα ελληνικά δικαστήρια (στα οποία θυμίζουμε έχει προσφύγει και ο Παναθηναϊκός) και εδώ θα υπάρξει στο τέλος ενδεχομένως μια κλήση των εκπροσώπων του Τύπου προκειμένου να αποκαλύψουν την πηγή τους από την οποία δημοσίευσαν σε εφημερίδες και σάιτ ή ανέφεραν σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα τη σχετική είδηση που είχε περάσει ως επίσημη θέση του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα πρόκειται για είδηση κοινής λήψης από το σύνολο σχεδόν του ελληνικού έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, συνεπώς από όποια πλευρά και αν προήλθε, πρόκειται για συντονισμένη προσπάθεια και όχι για μια αποκλειστική είδηση κάποιου μέσου.

Οπως και να έχει, η κόντρα καλά κρατεί και ακόμα δεν έχουμε φτάσει ούτε στα μισά της σεζόν και χωρίς να έχει καν κριθεί κάποιος τίτλος. Στο μεταξύ η Ευρωλίγκα συνεχίζει την εξέταση της υπόθεσης για αυτά που έγραψαν στο φύλλο αγώνα οι τρεις διαιτητές του αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, σύμφωνα με τα οποία ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατηγόρησε τους δύο από αυτούς ότι έχουν παίξει στοίχημα!

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον, πάντως, καθώς εκτός από την κόντρα των δύο Αιωνίων για την Ευρωλίγκα και για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος είναι δεδομένο ότι θα βρεθούν και στους τελικούς της Basket League, ενώ δεν αποκλείεται να συναντηθούν και στο Κύπελλο είτε στα ημιτελικά είτε στον τελικό.